Skip to main content
carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-indoor-air-quality_h carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-indoor-air-quality_sq

Avancerade takmonterade HVAC-lösningar från Carrier® och Barrisol®

Enastående komfort och förbättrad inomhusluftkvalitet


Photo: Architect KHR Arkitekter A/S. © Barrisol

carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-air-conditioning-system

Carriers och Barrisols avancerade takmonterade HVAC-lösningar gör det enkelt att öka komforten, främja hälsan och få till en härlig känsla i rummet. Dessa lösningar baseras på Carriers beprövade HVAC-utrustning och resulterar i en unik kombination som förbättrar inomhusluftkvaliteten i en mängd olika typer av lokaler: kontor, restauranger, hotell, sporthallar, industribyggnader, vårdinrättningar etc.
carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-air-conditioning-1
Takmonterade HVAC-lösningar

Carriers och Barrisols takmonterade HVAC-lösningar är en kombination av undertak och luftkonditioneringssystem. Lösningarna ser till att de tekniska komponenterna döljs under taket samtidigt som de avger en konstant, behaglig temperatur, utan drag och med god akustisk komfor.
Inomhusluftkvalitet: Barrisol Clim® med produkter från Carrier® säkerställer en inomhusluftkvalitet i klass A+ samt en mycket effektiv luftcirkulation. Dessutom kan lösningarna uppgraderas med UV-lampor för Barrisol Pure Clim® med produkter från Carrier®.

carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-air-conditioning-2
Modulära takmonterade HVAC-lösningar

Andra kombinerade installationer från Carrier och Barrisol finns som modulära takenheter som reglerar luftkonditionering, ljus samt ger en behaglig akustisk komfort.
Barrisol Cloud Clim® med produkter från Carrier® anpassar enhetens diffusionsflöde automatiskt efter frånluftstemperaturen. Fläktkonvektorn kan byggas in i en dekorativ plattform försedd med vertikala utlopp.

Kompatibla Carrier-produkter med taklösningar
för värme, ventilation och luftkonditionering från Carrier® och Barrisol®

Luftbehandlingsaggregat
 

Köldbärarbaserade fläktkonvektorer
med kanaler

Produkttillgängligheten kan variera beroende på land


picto_indoor-air-quality-filaire

Inomhusluftkvalitet


 • Klass A+ för inomhusluftkvalitet
 • Högeffektivt luftutbyte
 • Systemet kan uppgraderas med UV-lampor

carrier-icon-high-efficiency

Extra hög verkningsgrad


 • Design med höga prestanda
 • Utrustning som ska hålla länge
 • Överensstämmer med krav för ekodesign

picto-ventilation

Komfort


 • Hög akustisk komfort
 • Klass A-prestanda (enligt standarden ISO 7730)
 • Konstant och enhetlig temperatur – Inget drag

carrier-icon-energy-savings-white

Hållbart för miljön


 • 100% återvinningsbara membran och profiler
 • Miljövänliga och hållbara tillverkningsprocesser
 • Membran av biologiskt råmaterial

picto_aesthetics_filaire

Estetiskt


 • Alla tekniska komponenter döljs av taket
 • Systemet kan anpassas till 100% inklusive belysning, grafiktryck och akustik

FAQs

Taklösningarna för värme, ventilation och luftkonditionering från Carrier® och Barrisol® är utformade för att ge termisk komfort och inomhusluftkvalitet i alla rum.
Den varma eller kalla luften sprids via termisk utstrålning via Barrisol®-membranet och genom att luft blåses längs med väggarna i rummet.
Kombinationen av termisk utstrålning och luftblåsning skapar en naturlig och mycket långsam luftcirkulation i rummet.
Systemet garanterar perfekt blandning av luften och en jämn temperatur i hela rummet, utan luftdrag.

Taklösningar för värme, ventilation och luftkonditionering från Carrier® och Barrisol® kan kombineras med Carriers serier av fläktkonvektorer i undertak, VRF, eller luftbehandlingsaggregat.

Taklösningar för värme, ventilation och luftkonditionering från Carrier® och Barrisol® är lämpliga för alla typer av applikationer: hotell, sjukvårdslokaler, kontorsbyggnader, butiker och detaljhandlare men också för bostäder, sport- och fritidslokaler. De uppfyller alla krav och täcker in både nya byggnader och renoveringsprojekt

Varje taklösning för värme, ventilation och luftkonditionering från Carrier® och Barrisol® är kundanpassad för ett specifikt projekt. En ingående studie av den tekniska utformningen utförs för att avgöra vilket effekt och flödeshastighet som krävs för rummets uppbyggnad.

Det finns ingen begränsning. Barrisol Clim® med Carrier®-produkter är kundanpassad för varje projekt, oavsett rumsytan.

Kundens vanliga Carrier®-kontaktperson för försäljning och service är också den huvudsakliga kontakten för alla taklösningar för värme, ventilation och luftkonditionering från Carrier® och Barrisol®.

De kompletta taklösningarna för värme, ventilation och luftkonditionering från Carrier® och Barrisol® har en tvåårig garanti på alla delar och hanteras av en och samma Carrier®-kontaktperson.

Taklösningarna för värme, ventilation och luftkonditionering från Carrier® och Barrisol® ger dig en mycket hög termisk komfort tack vare driftsprincipen som är baserad på kombinationen av termiska effekter av ett sträckt tak och fördelarna med fläktkonvektorn från Carrier®.
Lösningen är klassificerad som Klass A för kyldrift och värmedrift enligt ISO 7730.
Lösningens mycket låga lufthastigheter* samt komplett byte av luften på den totala volymen garanterar en utmärkt inomhusluftkvalitet.
För mer avancerad behandling kan Barrisol Clim® med Carrier®-produkter utrustas med en enhet som desinfekterar luften med UV-strålning och sedan anropa Barrisol Pure Clim® med Carrier®-produkter.


*Taklösningarna för värme, ventilation och luftkonditionering från Carrier® och Barrisol® har ett luftflöde på 0,05 m/s för Barrisol Clim® med Carrier®-produkter och 0,11 m/s för Barrisol Cloud Clim® med Carrier®-produkter.

Videor

carrier-and-barrisol-oslo-plads
Oslo Plads
carrier-and-barrisol-clinique-saint-jean
Saint Jean kliniken
carrier-woman-reading-document

Avancerade takmonterade HVAC-lösningar från Carrier® och Barrisol® är en del av Carriers program för hälsosammare byggnader ”Healthy Buildings Program”.

LÄS MER
Carrier® är ett varumärke som tillhör Carrier Corporation. Barrisol® är ett varumärke som tillhör Normalu S.A.
Andra eventuella varumärken som nämns är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive ägare.