Skip to main content
lens-graphic_c

Videor

Upptäck de innovativa lösningarna från Carrier
carrier-video-screenshot-aquasnap-r-32
AquaSnap® finns tillgänglig med R-32-köldmedium
AquaSnap® scrollkylarserie finns nu tillgänglig med köldmediet R-32, vilket förbättrar prestandan och minskar de direkta växthusgasutsläppen med upp till 77 % jämfört med den tidigare serien där köldmediet R-410A användes.
carrier-video-screenshot-smart-city
AquaForce® PUREtec™, i den smarta stadens centrum
AquaForce PUREtec 61XWHZE-serie är en ny generation av värmepumpar för höga temperaturer som använder HFO-köldmediet HFO R-1234ze med lägre global uppvärmningspotential (GWP) och levererar hetvatten upp till 85 °C.

AquaForce 61XWHZE-värmepumparna kan utnyttja både naturliga värmekällor och spillvärmekällor för att skapa hållbara energiapplikationer för många applikationer. Genom att använda förnyelsebara energikällor för luft, vatten och jord kan AquaForce 61XWHZE-värmepumparna erbjuda smarta städer en mer hållbar energilösning.

carrier-innovation-puretec-logo
Med PUREtec™-serien möter Carrier utmaningarna med effektivitet och klimatförändringar
Fyra år efter att det första vattenkylda skruvkylaggregatet baserat på HFO-köldmedium installerades i Europa har Carriers AquaForce vätskekylarenheter med PUREtec-köldmedium installerats i över 500 projekt i regionen. Bland annat i industriella applikationer, datorhallar, fjärrvärmeanläggningar och inom sjukvård. Baserat på seriens framgång har produkterna som använder PUREtec-köldmedium utökats från att bara omfatta Carrier AquaForce PUREtec 61XWHZE-serien med värmepumpar för höga temperaturer till att även omfatta AquaEdge 19DV-centrifugalvätskekylare och numera AquaForce Vision PUREtec 3030KAVP-ZE luftkylda premiumskruvkylaggregat med variabelt varvtal och AquaForce 30XBP-ZE luftkylda skruvvätskekylare med fast varvtal.
carrier-video-screenshot-district-heating-hfo_c
Fjärrvärmeprojekt i Schweiz med PUREtec™-köldmedium
År 2015 nådde Carrier en ny milstolpe när man installerade Europas första fjärrvärmeprojekt baserat på skruvbara vatten/vattenvärmepumpar som använder HydroFluoroOlefin (HFO). Experter från Carrier, Walter Meier, Energy8, Safe Host och Alpiq InTec förklarar hur projektet möjliggör effektiv energiåtervinning och återanvändning av spillvärme från en datorhall för att tillhandahålla värme för en mängd byggnader, från kontor till bostadskomplex, och varmvatten till 3 000 boenden i hela distriktet.