Skip to main content

Carrier introducerar AquaForce® Vision 30KAVP - det effektivaste luftkylda skruvkylaggregatet med variabelt varvtal

MONTLUEL, France -

Carrier tillkännager lanseringen av AquaForce Vision 30KAVP, premiummodellen av det luftkylda skruvkylaggregatet med variabelt varvtal som når en bättre säsongsköldfaktor än någonsin på 5,6, vilket är 25 % över kraven för ekodesign 2021 fas 2. Carrier som är världsledande inom högteknologisk värmedrift, luftkonditionering och kyllösningar är en del av Carrier, en globalt ledande leverantör av innovativa tekniker för värmedrift, luftkonditionering (HVAC) och kyllösningar, kylning, brandskydd, säkerhet och byggnadsautomation.

Carriers AquaForce Vision 30KAVP täcker kyleffekter från 500 kW upp till 1 100 kW och uppnår optimal energiprestanda, även vid jämförelse med oljefria vätskekylare med kompressorer med magnetisk levitation. I kombination med EC-fläktar med variabelt varvtal ger skruvkompressorn som är utrustad med det senaste inom permanentmagnetmotorteknik optimal drift vid dellast, i jämförelse med konventionell kompressorteknik. Permanentmagnetmotorn säkerställer en konstant verkningsgrad över hela driftsområdet.

"Den enastående prestastandan för AquaForce Vision 30KAVP förser kunder med en bättre verkningsgrad än någonsin förr, som dessutom kan optimeras ytterligare med Carriers smarta energiövervakningsfunktion" menar Quentin Garcia San Mateo, produktchef för HVAC Europe på Carrier. "Särskilda Carrier-algoritmer tillhandahåller smart data för att kunna spara mer energi under verkliga förhållanden".

Funktioner för värmeåtervinning och delvis värmeåtervinning kommer att bli tillgängliga under 2019 för att erbjuda industriprocessapplikationer en mer hållbar värmedriftslösning med hjälp av förnyelsebar energi.

I Frankrike är det möjligt att söka bidrag på upp till 425 000 euro för 30KAVP-serien, beroende på specifikationerna.

AquaForce Vision PUREtec™ 30KAVP-ZE, utvecklad uteslutande för köldmediet HFO R-1234ze med mycket låg global uppvärmningspotential (GWP), kommer att bli tillgänglig under 2019.