Skip to main content

AquaForce® Vision 30KAV lanserades under Carrier Core Innovation Events

MONTLUEL, France -

Carrier är glada att kunna meddela att den nya AquaForce Vision 30KAV-serien har tagit sig igenom Europa tillsammans med Carrier Core Innovation, en turnerande utställning som under sommaren har besökt sex europeiska städer. Vätskekylaren AquaForce Vision 30KAV med Greenspeed®-intelligens är den nyaste och mest avancerade vätskekylaren från Carrier. Vid Carrier Core Innovation visade Carrier för första gången upp en vätskekylare i fullstorlek med en heltäckande 360°-video. Carrier som är världsledande inom högteknologiska lösningar för värme, luftkonditionering och kyla, är en del av UTC Climate, Controls & Security som i sin tur ingår i United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Huvudattraktionen på Carrier Core Innovation event var en fullstor modell av en AquaForce Vision-vätskekylare. På insidan av modellen spelades en 360°-video från sex projektorer upp för att ge besökarna möjlighet att komma den nya tekniken så nära som möjligt. Modellens utsida visade upp volymen av vätskekylarens komponenter i verklig storlek. Den imponerande skärmen gav besökarna den unika upplevelsen av att gå in i en vätskekylare. Turnén stannade till i sex olika europeiska städer med start i Essen och därefter Berlin, Madrid, Rom, London, med slutstation Montluel på vid UTC Center of Excellence för vätskekylare.

Vätskekylaren AquaForce Vision 30KAV med Greenspeed-intelligens är en banbrytande lösning för både kommersiellt och industriellt bruk. Serien erbjuder en nominell kyleffekt på 500 kW till 1100 kW med R134a-köldmedium. Som fortsättning på innovationerna i den nya serien kommer köldmedieversionen PUREtecTM HFO R-1234ze (30KAVze) att lanseras senare under 2018.

Carriers AquaForce Vision 30KAV uppnår enastående energiprestanda. Utrustad med skruvkompressorer och fläktar med variabelt varvtal, med AC som standard och EC som alternativ, samt pumpar med varvtalsstyrning som möjligt tillbehör kan Carriers AquaForce Vision 30KAV automatiskt justera kyleffekten och flödet perfekt efter behovet hos byggnaden eller den aktuella processbelastningen. Resultatet blir optimal drift vid både fullast och dellast. Denna nya serie av vätskekylare har en SEER på upp till 5,73, en Eurovent-certifierad European Seasonal Efficiency Ratio (ESEER) på upp till 5,4 i kylläge och en energieffektivitet (EER) på upp till 3,5 vid fullast. 30KAV erbjuder en energiverkningsgrad som är upp till 40 % högre än 30GX-serien med samma utrymmesbehov.

carrier-core-innovation-event-montluel_sm
Carrier Core Innovation i Montluel
carrier-core-innovation-event-rome_sm
Carrier Core Innovation i Rom
carrier-core-innovation-event-madrid_sm
Carrier Core Innovation i Madrid
carrier-core-innovation-event-inside-replica_sm
Inne i modellen