Skip to main content

Carrier lyfter datacenterhållbarhet med nästa nivås livscykellösningar

AUSTIN, Texas -

Lösningar som visas på Data Center World Austin och Data Centre World Frankfurt


Carrier tillhandahåller digitala livscykellösningar för att stötta den stora tillväxten och vikten av datacenter. Fler än 300 datacenterägare och operatörer med över en miljon rack – som sträcker sig över stora företag, colocation och i framkant – nyttjar Carriers optimeringslösningar i sina portföljer. Carrier är en del av Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), en global ledare för intelligenta klimat- och energilösningar.

”Datacenteroperatörer har gjort stora framsteg när det gäller effektivitet i energianvändning under de senaste 15 åren,” säger Michel Grabon, chef, Data Center Solutions, Carrier. ”Kontinuerliga teknologiframsteg med kraftfulla serverprocessorer presenterar utmaningar vad gäller energiförbrukning och kylning vilka kräver specialiserade lösningar som Carrier tillhandahåller.”

Carriers utbud av smarta och uppkopplade lösningar levererar uppströmsdata från datacentrets ekosystem för att kyla, övervaka, underhålla, analysera och skydda anläggningen och uppfylla gröna byggnadsstandarder, hållbarhetsmål och överensstämmelse med lokala bestämmelser om utsläpp av växthusgaser. Carriers Nlyte DCIM-verktyg delar detaljerad information mellan HVAC-utrustning, elsystem och servrar/arbetsbelastningar som körs inom datacenter, och tillhandahåller enastående transparens och kontroll av infrastrukturen för förbättrad upptid.

Carriers ändamålsbyggda lösningar integreras över sin lösningsportfolio med effektiv och högpresterande HVAC-utrustning, verktyg för datacenterinfrastruktur (DCIM) och system för fastighetsförvaltning för att hjälpa datacenteroperatörer att använda mindre energi och förbättra driftkostnader och lönsamhet under många år. Marquee-projekt runt om i världen inkluderar:

  • OneAsias datacenter i Nantong Industrial Park. Carrier samarbetade med företaget om att bygga sitt första kinesiska datacenter som är utrustat med ett vattenkylt kylsystem. Genom att optimera energieffektiviteten för hela kylsystemet kan den högeffektiva kylanläggningen minska den årliga elräkningen med ungefär 180 000 USD (1,27 miljoner RMB).
  • Kinas Zhejiang Cloud Computing Center är ett exempel på hur Carriers AquaEdge® centrifugalkylare och integrerade styrning tillhandahåller önskad stabilitet, tillförlitlighet och effektivitet för 200 000 servrar. Den integrerade styrningen hjälper till att reducera driftkostnader och gör att anläggningschefer kan övervaka prestanda på distans och hantera preventivt underhåll för att hålla i gång kylarna enligt driftbehov.
  • Iron Mountains växande underjordiska datacenter, i en före detta kalkgrotta i Pennsylvania, har fått högsta betyg av branschen med användningen av Carriers efterhandsmonterade lösning för att kontrollera omgivande hetta och luftfuktighet. AquaEdge-kylare med variabel hastighet svarar med effektiv kylning som gör det möjligt för HVAC-enheterna att arbeta under delbelastning eller full belastning.

Carriers Nlyte-programvara för livscykelhantering och kapacitetsplanering tillhandahåller automation och effektivitet för spårning av livscykelhantering, kapacitetsplanering, granskning och överensstämmelse. Det förenklar utrymmes- och energiplanering, ansluter enkelt till ett IT service management-system och alla typer av intelligenta affärsapplikationer, inklusive Carriers Abound™ molnbaserade digitala plattform och BluEdge® serviceplattform för att spåra och förutse HVAC-utrustningens hälsa vilket möjliggör kontinuerlig drift.

För att ta reda på mer om Carriers datacenterlösningar kan du besöka monter 705 under Data Center World Austin och monter A080 på Data Centre World Frankfurt den 9–11 maj, eller besöka carrier.com/datacenters.


carrier-data-center-world-press-release

Carriers ändamålsbyggda livscykellösningar för utrustning, kontroller och service gör att du kan driva ditt datacenter med tillförsikt på alla stadier.