Skip to main content

Hållbara, kompakta och tysta: Carrier höjer ribban för värmepumpar för bostäder och affärsverksamhet med AquaSnap 30AWH-P

LEGNAGO, Italien -


Carrier presenterar sin AquaSnap 30AWH-P monoblock luft/vattenvärmepump för kunderna i Europa. Det är en innovativ och hållbar produkt med naturligt R290-köldmedium med ultralåg global uppvärmningspotential (Global Warming Potential, GWP). Några av de många framstående egenskaperna hos den här Europatillverkade värmepumpen är en extremt tyst drift och ett mycket litet utrymmesbehov för användning i små utrymmen, t.ex. balkonger. Carrier är en del av Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) som är världsledande inom smarta klimat- och energilösningar.

”Under utvecklingen av vår reversibla luft/vattenvärmepump AquaSnap 30AWH-P fokuserade vi på att lägga till ett flertal viktiga funktioner som innebär viktiga fördelar för installatörer och slutanvändare”, säger Thuy Hoang, produktchef för värmepumpar, Global Comfort Solutions Europa, Carrier. ”Resultatet är en mycket hållbar, kompakt och tyst produkt med förbättrade uppvärmnings- och nedkylningsprestanda både inom bostäder och lätta affärslokalsapplikationer.”

AquaSnap 30AWH-P med R290-köldmedium är ett miljövänligt val som gör det möjligt att minska utsläppen av växthusgaser med 99,9 % jämfört med värmepumpar som använder traditionella köldmedier som R410A. Propan är dessutom en mycket energieffektiv naturgas som kräver mindre energi för att uppnå samma kyl- eller värmeeffekt som traditionella syntetiska gaser. Detta bekräftas av det höga värdet för säsongsprestanda på upp till 4,82 och en säsongsköldfaktor på upp till 5,34 i alla modeller i serien, vilket minskar energikostnaderna.

En viktig fördel med AquaSnap 30AWH-P för installatörer är enklare hantering tack vare en lägre vikt (fr.o.m. endast 78 kg) och kompakta mått, t.ex. en bredd på endast 946 mm. Den är lätt att installera tack vare den enkla monoblockutformningen med en utomhusenhet som innehåller alla komponenter och en förbättrad layout och ram för enkel åtkomst och okomplicerade anslutningar. Carriers särskilda serviceapp, BluEdge®, kan användas som hjälp vid driftsättning, diagnostik och felsökning.

Slutanvändarna drar fördel av en extremt tyst drift jämförbar med prasslande löv. Vid behov kan användarna minska ljudet ytterligare genom att aktivera enhetens tysta läge. Tack vare en hög utgående köldbärartemperatur upp till 75 C kan kunderna njuta av behagliga nivåer året runt.

Carriers AquaSnap 30AWH-P-värmepumpar är kompatibla med källor med låg till medelhög temperatur (golvvärme, fläktkonvektorer, kassetter till vattenburna system, kylare, blandade anläggningar) och källor med hög temperatur för renoveringar (byte av panna). Det går även att använda pumpen i hybridsystem. Serien sträcker sig från 4 till 14 kW och består av enfasmodeller (4–14 kW) och trefasmodeller (12–14 kW).

Innovativa, effektiva lösningar som AquaSnap-värmepumparna stöder Carriers hållbarhetsmål (ESG) för 2030, vilket innefattar en reducering av kundernas koldioxidavtryck med mer än 1 gigaton.


c-aquasnap-awh-p-double-3q

AquaSnap 30AWH-P 012-014 med dubbla fläktar

c-aquasnap-awh-p-single-3q

AquaSnap 30AWH-P 004-010 med enkel fläkt