Skip to main content

Carrier introducerar vätskekylaren AquaForce® 30XB

MONTLUEL, France -

Luftkylt skruvkylaggregat med konstant varvtal ger en kyleffekt från 250 till 1 700 kW

Carrier tillkännager lanseringen av sina nya vätskekylare AquaForce® 30XB och 30XBP, den senaste utvecklingen av den beprövade 30XA-serien som är installerad på tusentals platser världen över. Den nya serien med luftkylda kylaggregat med konstant varvtal som har kyleffekter från 250 kW upp till 1 700 kW är fortfarande tillgänglig i tre olika effektivitetsnivåer som är perfekt anpassade efter varje kundapplikation och uppfyller kraven för Europeiska unionens ekodesignförordning. Carrier som är världsledande inom högteknologiska lösningar för värme, luftkonditionering och kyla, är en del av UTC Climate, Controls & Security som i sin tur ingår i United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Den nya AquaForce® 30XB-serien kombinerar erfarenhet från AquaForce®-systemet och Carriers industriledande teknik:

  • Skruvkompressorn Carrier 06T, välkänd för att vara robust (99,7 % installerade enheter utan kompressorhaveri).
  • Värmeväxlare med Novation®-mikrokanaler helt i aluminium med Super Enviro-shieldTM-beläggningar för långsiktig, optimal prestanda.
  • Sjätte generationens Carrier Flying Bird-fläktar, med nya fläktblad inspirerade av naturen. Resultatet av avancerad forskning i våra laboratorium.
  • Vätskefylld förångare för tubpanna från Carrier med en ny koppartub för låga tryckfall.
  • Touch Pilot®-styrenhet med en operatörspanel med färgpekskärm på 10 språk.

För byggnader som kräver mer innehåller premiumversionen av den nya AquaForce® 30XBP:

  • Greenspeed™ EC-fläktar och ytterligare värmeväxlingsytor för att leverera tydligt förbättrad prestanda vid både fullast och dellast (SEER12/7 upp till 4,5 och SEPR12/7 upp till 6,3).

"30XB har förutom alla egenskaper från vår flaggskeppsserie 30XA med beprövad prestanda även ledande, framtidssäker teknik och levererar hög säsongseffektivitet" menar William Doll, produktchef för skruvkylaggregat på Carrier. "Vätskekylarna 30XB och 30XBP är de bästa ekonomiska lösningarna för kommersiella och industriella applikationer där hög tillförlitlighet och ekonomisk lönsamhet är viktiga kundkrav".

Med tre tillgängliga prestandanivåer det möjligt att anpassa 30XB efter behoven för alla applikationer:

  • Med en årstidsberoende energiprestanda (SEPR12/7) upp till 5,5 och en energieffektivitet upp till 3,3, är 30XB-standardversionen den mest ekonomiskt lönsamma lösningen för processapplikationer med höga temperaturer eller i miljöer med höga omgivningstemperaturer där hög prestanda förväntas vid fullast.
  • 30XB-enheten är utrustad med Greenspeed™-fläktar med variabelt varvtal med AC-motor och levererar därmed en förbättrad säsongsköldfaktor (SEER12/7) på upp till 4,4 till fördel för hemkyldriftsapplikationer.

Med sina fyra akustiska komfortnivåer kan AquaForce® 30XB även uppfylla de högsta tekniska kraven för ljudkänsliga områden.

Eftersom den kan användas i omgivningstemperaturer mellan -20 °C och +55 °C är AquaForce® 30XB den perfekta lösningen för en stor bredd applikationer. Från kontorsbyggnader och hotell till sjukvårdsanläggningar, datorhallar och industriprojekt.

AquaForce® 30XB med PUREtec™, utvecklad uteslutande för HFO R1234ze, kommer att lanseras senare under 2018.