Skip to main content

Carrier väljer R-32 kylmedium för kommersiella rullvattenkylare

CHARLOTTE, N.C. -

Som en del av sitt åtagande att förse kunderna med lösningar som använder rätt kylmedium för varje tillämpning, har Carrier valt R-32-kylmedel för att ersätta R-410A-kylmedel, ett kylmedium med hög global uppvärmningspotential (GWP) i kommersiella kylare med scrollteknik.

R-32 valdes för sin lägre miljöpåverkan, höga energieffektivitet, breda tillgänglighet och användarvänlighet. I Europa kommer kylmediet att erbjudas i vissa rullkylare (scroller) med början under första halvåret 2020. Introduktioner kommer att följa i andra regioner och alla kommer att uppfylla FN:s Montreal Protocol Kigali Amendment-förordningar som träder i kraft 2023. Carrier, världsledande inom högteknologiska värme-, luftkonditionerings- och kyllösningar, är en del av Carrier, en ledande global leverantör av innovativa uppvärmnings-, ventilations- och luftkonditionerings- (HVAC), kyl-, brand-, säkerhets- och byggautomationsteknologier.

“Carrier fokuserar på rätt kylmedium för varje tillämpning för att erbjuda de allra bästa lösningarna åt våra kunder”, säger Chris Nelson, VD, HVAC-Commercial, Carrier. “Efter en noggrann utvärdering av alternativen valde Carrier R-32-kylmedlet för rullkylare och värmepumpar för dess lägre miljöpåverkan, vilket bekräftar vårt fortsatta engagemang inom hållbarhet,”

Carriers användning av R-32-kylmedium och systemdesign från experter kommer att minska kolavtrycket från kylmedium med 80% i kommersiella rullkylare och värmepumpar. Detta beror på en mycket lägre GWP och en betydande reducering av systemkylmedel jämfört med föregående generation med R-410A.

Carrier investerar kontinuerligt i långsiktiga lösningar för att ta ledningen i branschen och marknadsför högeffektiva produkter med lägre påverkan på den globala uppvärmningen. Detta tillkännagivande följer Carriers 2018-urval av R-454B, kommersiellt känd som Puron AdvanceTM, som företagets primära lägre GWP-lösning för att ersätta R-410A i kanaliserade bostads- och paketerade kommersiella produkter med rullvattenkylare som säljs i Nordamerika. Carrier har också tidigare meddelat åtaganden att gå mot kylmedier med låg GWP med valet av HFO R-1234ze(E) för skruvkylare i Europa under 2015, införandet av R-513A i flera centrifugal- och skruvkylare 2018 och slutligen införandet av prisbelönta AquaEdge 19DV centrifugalkylare med HFO R-1233zd(E) under 2016.

Besök carrierab.se för att läsa mer om Carriers erbjudanden.Om Carrier
Carrier grundades av uppfinnaren av modern luftkonditionering och är världsledande inom högteknologiska värme-, luftkonditionerings- och kyllösningar. Carrier-experter tillhandahåller hållbara lösningar, integrering av energieffektiva produkter, fastighetsövervakning och energitjänster för bostäder, kontorslokaler, detaljhandel, transport och livsmedelsföretag. Carriers HVAC-verksamhet ingår i Carrier, en ledande global leverantör av innovativa HVAC-, kyl-, brand-, säkerhets- och byggautomationsteknik. För mer information, besök www.carrier.com eller följ @Carrier på Twitter.