Skip to main content

Carriers nya hybridfläktkonvektor möter de unika kraven i hotell- och restauranglokaler

MONTLUEL, Frankrike -

Gästernas fördelar är hög inomhusluftkvalitet, enastående komfort och låg ljudnivå tack vare ventilation med sekundärluftsinblandning och fläktar med variabelt varvtal


Carrier introducerar IdroFan® 36XH, en ny generation högeffektiva hybridfläktkonvektorer som är specialutvecklade för hotell- och restauranglokaler med varierande beläggning. Carrier är en del av Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), världsledande inom smarta klimat- och energilösningar.

Den nya IdroFan® 36XH är en hybridfläktkonvektor som kan användas som en fristående enhet för att säkerställa stabil och bekväm miljö för gästerna och samtidigt energieffektivitet, lägre driftkostnader och högre flexibilitet för fastighetsägaren. I kombination med ett högeffektivt luftbehandlingsaggregat från Carrier levererar IdroFan® 36XH förbättrad inomhusluftkvalitet genom filtrerad och behandlad friskluft i lokalerna. För ännu högre inomhusluftkvalitet och komfort kan enheten utrustas med en koldioxidsensor.

”Lokaler med varierande beläggning i hotell, restauranger och barer innebär en särskild utmaning när det gäller effektiv luftkonditionering och ventilation” säger Alexandra Chanu, produktchef för Europa hos Carrier. ”Carriers nya hybridfläktkonvektor IdroFan® 36XH har utformats för att möta de unika kraven i det här segmentet genom att kombinera temperaturreglering, energieffektivitet och komfort i ett kostnadseffektivt paket.”

IdroFan® 36XH kombinerar den höga verkningsgraden hos ventilation med sekundärluftsinblandning och den höga värme- och kylkapaciteten hos en fläktkonvektor. Hybridfläktkonvektorn finns i tre olika storlekar, alla med två eller fyra rör, med effekt upp till 8,79 kW i värmedrift och 4,7 kW i kyldrift. Den har tre driftlägen, Eco/Quiet, Comfort/Quiet och Active Fan/Boost, som möter de olika behoven i rum med varierande närvaro och säkerställer komforten för gästerna vid alla tidpunkter och samtidigt sänker driftkostnaderna.

Med lägena Eco/Quiet and Comfort/Quiet kan användaren välja att prioritera lägre driftkostnader eller komfort, med behandlad friskluft via enheten från en extern luftbehandlingsenhet vilket säkerställer låg ljudnivå i rummet. Läget Eco/Quiet är perfekt på natten när låg ljudnivå eftersträvas och behovet av värmereglering är lägre. Det stora luftutbytet med frisk luft bidrar till god nattsömn och gästernas välmående. Läget Comfort/Quiet ger samma fördelar med frisk luft men med snabbare temperaturreglering efter behov under dagen. Läget Active Fan/Boost reagerar supersnabbt på behovet av friskluft och temperaturreglering i lokaler som nyss varit tomma eller beroende på säsongsbehov.

Vid gynnsamma utomhusförhållanden erbjuder systemet frikyla som förbättrar verkningsgraden ytterligare i kylläge och på natten.

Carriers IdroFan® 36XH har en certifierad produktmiljöprofil som underlättar hållbarhetsbedömningar av byggnader för certifieringsstandarder som BREEAM och LEED. Det kompakta systemet har utformats för enkel placering på plats och snabb åtkomst vid installation, idrifttagning och underhåll. Energieffektiva lösningar som IdroFan® 36XH bidrar till Carriers Mål för miljöstyrning, samhällsansvar och bolagsstyrning (ESG) för 2030.

För mer information se 36XH.


carrier-product-36xh

Carriers nya hybridfläktkonvektor IdroFan® 36XH är specialutvecklad för hotell- och restauranglokaler med varierande beläggning.