Skip to main content

Carrier lanserar HAP v6, en större uppgradering av programvaran för design av HVAC-system

CHARLOTTE, North Carolina -

Ny version kombinerar avancerad automation med ett strömlinjeformat, anpassningsbart arbetsflöde


För att möta ingenjörernas behov vid design av HVAC-lösningar har Carrier idag lanserat en ny version av Hourly Analysis Program (HAP), programvaran för beräkning av toppbelastning och energimodellering. Carrier är en del av Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), den ledande globala leverantören av hälsosamma, säkra, hållbara och intelligenta lösningar för byggnader och kylsystem.

För att spara tid och arbete vid skapandet av byggnadsmodeller av hög kvalitet kombinerar HAP v6 ett strömlinjeformat arbetsflöde och en mängd avancerade funktioner för 3D-byggnadsmodellering i ett gränssnitt som fortfarande är lätt att lära och använda.

”Under hela utvecklingsprocessen arbetade Carrier tillsammans med VVS- och elingenjörer på olika företag” berättar Jim Pegues, utvecklingsansvarig för designprogramvara hos Carrier. ”En del använde tidigare versioner av HAP och några använde andra designprogram. Vi fokuserade på hur ingenjörerna arbetade rent praktiskt och noterade vad de gillade och inte gillade med den nuvarande programvaran.”

Våra diskussioner med konsulter, design- och byggentreprenörer, HVAC-entreprenörer och anläggningstekniker mynnade ut i utformningen av huvudfunktioner och gränssnitt i HAP v6. Vi lade till nya kraftfulla funktioner för grafisk gestaltning av byggnadsmodeller. En ingenjör definierar rummens gränser i en planritning och programvaran räknar automatiskt ut mått och areor.

HAP v6 erbjuder många tekniska förbättringar som förkortar tiden vid skapandet av byggnadsmodeller. Det som förut tog flera dagar görs nu på bara ett par timmar. Programvaran är kompatibel med beräkningsmotorn EnergyPlus™ från den amerikanska energimyndigheten och erbjuder innovativa simuleringsfunktioner. Programvaran använder ASHRAE:s beräkningsmetod för värmebelastning för att återge byggnadens fysiska egenskaper mer korrekt.

Ett globalt väderbibliotek med 7 400 stationer ingår. Existerande funktioner för modellering av energiprestanda hos modern HVAC-utrustning och styrsystem har uppgraderats för att hjälpa fastighetsägare att uppfylla hållbarhetskraven och miljömålen för växthusgaser.

De flesta nuvarande användare kan gå över till HAP v6 utan extra kostnad och i egen takt, och fortsätta använda den nuvarande HAP v5 så länge de behöver. För information om uppgradering, gå in på carrier.com/HAP eller mejla [email protected].


middle-cib

Det nya grafiska arbetsflödet för byggnadsmodellering använder smarta ritverktyg för snabb markering av rummens gränser på planritningen och gör det enkelt att dra och släppa fönster och dörröppningar i ytterväggarna.


cib-3d-rendering

När planritningen är klar med fönster och dörröppningar använder HAP den tvådimensionella ritningen och skapar en tredimensionell modell för visualisering och kontroll av byggnaden.


cib-zoning-map

Carrier HAP v6 erbjuder visuella, peka-och-klicka-funktioner för snabb rumsgruppering i HVAC-styrzoner.