Siirry pääsisältöön
healthy-buildings-banner-image

Terveellisempi ilma. Terveemmät rakennukset.

Carrier's Healthy Buildings Program tarjoaa laajan valikoiman edistyksellisiä ratkaisuja siihen, että sisäilman laatu on terveellisempi, turvallisempi, tehokkaampi ja tuottavampi riippumatta rakennuksen tyypistä ja sisäympäristöstä. Voit luottaa Carrierin yli sadan vuoden kokemukseen optimaalisten sisäilmaympäristöjen luomisesta: Carrier tarjoaa innovatiiviset tuotteet, säätimet ja järjestelmäsuunnitteluratkaisut sekä etäpalvelut mukaan lukien arvioinnit, huolto ja uudelleenkäyttöönotto. Ota yhteyttä paikalliseen Carrier-asiantuntijaan napsauttamalla alta.

Ota yhteyttä paikalliseen Carrier-asiantuntijaan keyboard_arrow_right

Carrier tarjoaa valikoiman sisäilman laatua parantavia ratkaisuja ja palveluja, jotta saavuttaisimme turvallisia, tehokkaita ja terveellisiä rakennuksia.

Jos haluat katsoa yleiskatsaukset sisäilman laatua (IAQ) koskevista tutkimuksista ja Carrierin LVI-ratkaisuista, napsauta alla olevia otsikoita.

carrier-principle-triangle-healthy-buildings
Rooli

Luominen Terveellisen rakennuksen hyödyntäen teknisiä säätöjärjestelmiä on tärkeä tekijä COVID-19:n ehkäisemisessä. Tässä strategiassa yhdistyvät tasapainoisesti yleinen tehokkuus ja liiketoimintaan kohdistuva taloudellinen vaikutus.


Allen, J. G., & Macomber, J. D. (2020, April 29). Mikä tekee toimistorakennuksesta terveellisen. Harvard Business Review. https://hbr.org/2020/04/what-makes-an-office-building-healthy

Perustan rakentaminen

Kaikki LVI-järjestelmät ja -sovellukset ovat erilaisia. Siksi ratkaisujakin on paljon, ne ovat monentyyppisiä ja niitä voidaan yhdistellä tehokkuuden maksimoimiseksi. Carrier pyrkii konsultoivasti ja kokonaisvaltaisesti ymmärtämään LVI-järjestelmääsi sekä rakennustasi ja sen käyttäjien tarpeita.

Carrier tarjoaa räätälöidyt arvioinnit ja suunnitelmat juuri sinun LVI-tarpeisiisi. Pyydä paikallista asiantuntijaa ehdottamaan LVI-järjestelmäsuunnitelmaa sekä laitepäivityksiä, osanvaihtoja, huoltosuunnitelmia ja analytiikkaa järjestelmän tehokkuuden ja kestävyyden maksimoimiseksi.

Sisäilman laatua (IAQ) parantavat toimet

Mukautetut Carrier IAQ -ratkaisuehdotuksesi voivat sisältää laitteita, hallintalaitteita ja palveluja, jotka vastaavat LVI-järjestelmän eri osa-alueita ja rakennustarpeita, kuten alla on mainittu.


Ilmanvaihto

Maksimoi ulkoilmanvaihto • Valvo ja säädä kohdeilmanvaihtoa

Ilmassa olevia patogeenejä ja muita epäpuhtauksia voidaan vähentää tekemällä yksinkertaisia muutoksia ja säätöjä tai asentamalla uusia ja jälkiasennettavia varusteita, jotka tuovat sisään lisää raikasta ulkoilmaa korvaamaan sisäilmaa.


Suodatus

Suodata ilma vähintään MERV 13 -tasolla • Ota käyttöön edistykselliset puhdistusratkaisut

Mitä korkeampi MERV-luokitus, sitä tehokkaampi suodatin. ASHRAE suosittelee käyttämään MERV 13 -tasoa aina kun mahdollista. Muita ilmanpuhdistusratkaisuja ovat UVGI (Ultraviolet Germicidal Irradiation), jossa käytetään lyhyen aallonpituuden UV (UV-C) -valoa korkeajännitteiset sähköstaattiset suodattimet, jotka sieppaavat hiukkaset korkean jännitteen ja ionisoivien kenttien avulla, ja fotokatalyytit, jotka hajottavat orgaaniset yhdisteet titaanidioksidin avulla.


Kosteus

Suhteellinen kosteus säädettävissä 40–60%

Rakennuksen suunnittelusta ja sijainnista riippuen sinun täytyy ehkä lisätä TAI poistaa kosteutta vakiintuneiden ohjeiden mukaisesti. Kun sisäilman suhteellinen kosteus pidetään ASHRAE® 55 -suositusalueen (40–60 %) sisällä, bakteerien ja allergeenien vaikutus minimoituu.


Ilmanlaatu

Ota käyttöön sisäilman laadun monipistevalvonta • Lisää edistykselliset sisäilman laadun säätimet

Pyydä Carrieria testaamaan rakennuksesi sisäilman laatu sekä kehittämään ja ottamaan käyttöön tarvittavat päivitykset, joilla varmistat esimerkiksi optimaalisen suodatuksen, ilmanvaihdon, ilman virtauksen ja säätimet. Carrier-asiantuntijat voivat myös kehittää sisäilmanlaatustandardit koko yritykselle ja auttaa niiden toteutuksessa.


Hallitse toimitiloja

Toimitilojen hallintatyökalut auttavat rakennuksen hallinnoijia hallitsemaan rakennuksen käyttömukavuutta, energiatehokkuutta ja yleistä terveellisyyttä.


Aktivoi käyttäjät

Kun tarjoat rakennuksen käyttäjille reaaliaikaisen näkyvyyden ilmanlaatutietoihin, se edistää heidän ympäristönsä terveellisyyttä ja turvallisuutta.


Terminen terveellisyys

Sopivan mukavuusstandardin suunnittelu • Edistykselliset paikalliset säätimet

Terminen terveellisyys on tulosta asianmukaisista ja hyväksyttävistä olosuhteista (esimerkiksi kosteus ja lämpötila), joita sisätilojen käyttömukavuus edellyttää. Ilman termistä terveellisyyttä käyttäjät voivat tuntea olonsa väsyneiksi tai keskittymiskyvyttömiksi. Paikallinen Carrier-asiantuntija auttaa sinua mielellään ehdottamalla sopivimmat päätuotteet ja räätälöidyt ratkaisut ottaen huomioon juuri sinun yrityksesi toimitilojen ominaisuudet.

Lue tieteellisistä artikkeleistamme lisää sisäilman laatua koskevista tutkimuksista ja sovelluskohtaisista ratkaisuista.

Ilmastointi ja COVID-19: Leviämisen estäminen
Ilman puhdistus ja suodatus: Näkymättömät hiukkaset "uudessa normaalissa"
Esittelyssä LVI-ultraviolettivalotekniikoiden käyttö sairauksien leviämisen estämisessä
Sisäilman laadun parantaminen uudessa normaalissa: Tärkeitä kysymyksiä rakennusten omistajille
carrier-tech-with-ipad carrier-tech-with-ipad-mb
Ota yhteyttä Carrieriin

Carrier voi auttaa päivittämään toimitilasi ja käyttämään niitä hyödyntäen toimialasovellukseesi ja tarpeisiisi soveltuvia ratkaisuja. Anna Carrier-asiantuntijoiden auttaa sinua edetessäsi kohti terveellisempää, turvallisempaa, tehokkaampaa ja tuottavampaa ympäristöä.

Ota yhteyttä paikalliseen Carrier-asiantuntijaan keyboard_arrow_right

Lue lisää muista koko rakennuksen kattavista teknologiaratkaisuista nykypäivän uudenlaisiin ympäristöihin

Carrier tarjoaa kaupallisten LVI-laitteiden, säädinten ja palveluratkaisujen lisäksi myös kattavan palo-, turvallisuus- ja säätötuotevalikoiman. Lue lisää osoitteesta carrier.com/healthybuildings.