Společnost Carrier Transicold pokračuje v expanzi elektrického dopravního chlazení po celé Evropě

RUEIL-MALMAISON, Francie -


Společnost Carrier Transicold dnes oznámila, že stovky jednotek Vector® eCoolTM jsou nyní v provozu na silnicích 10 evropských zemí (Rakousko, Belgie, Finsko, Francie, Německo, Nizozemsko, Norsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie), přičemž mnoho dalších zemí je na obzoru. Jednotka Vector eCool byla uvedena na trh v říjnu 2020 a stala se první plně autonomní, bezmotorovou elektrickou chladicí jednotkou pro návěsy na světě, což je vzrušující milník v pokračujícím závazku společnosti poskytovat efektivní a udržitelná řešení pro chladírenskou dopravu. Carrier Transicold je součástí společnosti Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), která je předním světovým poskytovatelem zdravých, bezpečných, udržitelných a inteligentních řešení pro budovy a chladicí řetězec.

„Máme velmi pozitivní zpětnou vazbu od zákazníků ohledně výkonu jednotek Vector eCool, jejich nižšího emisního profilu a tichého provozu“, sdělil Victor Calvo, prezident společnosti Carrier Transicold International Truck & Trailer. „Věříme v zářnou budoucnost elektrifikace a těší nás, že můžeme zákazníkům v celém chladírenském řetězci nabídnout možnosti elektrického chlazení pro silniční přepravu.“ 

Jen v letošním roce získal systém Vector eCool tři ocenění za inovace. V dubnu španělské hlavní město Madrid uznalo jeho efektivitu a inovativní charakter. V září společnosti Carrier Transicold a Gray & Adams získaly ve Velké Británii cenu TCS&D Innovation Award. Minulý měsíc získal systém Vector eCool ve Velké Británii ocenění Noise Abatement Society za významně nízkou úroveň a tichost provozu.

„Inovace, jako je tato od společnosti Carrier Transicold, ukazují, co je třeba udělat, aby se její produkty dokázali přizpůsobit vývoji v budoucnu“, sdělil Andy Eastlake, generální ředitel LowCVP. „Vector eCool je praktické a funkční řešení, které splňuje všechny podmínky elektrifikace a dekarbonizace.“ 

Řešení pro chladicí řetězec společnosti Carrier Transicold podporují cíl společnosti snížit uhlíkovou stopu svých zákazníků o jednu gigatunu v rámci environmentálních, sociálních a správních cílů (ESG) pro rok 2030. Společnost byla před více než 20 lety průkopníkem elektrických chladicích systémů v dopravě, počínaje plně elektrickou technologií E-DriveTM, která změnila odvětví a která nadále přináší vysokou úroveň efektivity, spolehlivosti a výkonu pro oblast přepravy chlazeného zboží. Tato technologie způsobila v té době revoluci v oboru tím, že odstranila mechanické převody přítomné v řemenem poháněných chladicích systémech a přeměnila energii motoru na elektřinu.

Pro nákladní vozidla nabízí Carrier Transicold bezmotorové chladicí jednotky Iceland a Syberia, které mohou být poháněny hydroelektrickým modulem ECO-DRIVETM GenSet, poháněným hydraulickým čerpadlem připojeným k pohonnému motoru nákladního vozidla. Hydraulický systém pohání generátor, který dodává elektrickou energii hlavní jednotce a zajišťuje nepřetržitý, 100 % chladicí výkon i při standardních volnoběžných otáčkách vozu. 

Kromě toho společnost Carrier Transicold vyvinula širokou škálu akumulátorů vhodných pro segment návěsů, nákladních vozidel a menších nákladních vozidel, od jednotek Vector HE po Pulsor®, včetně nových modelů řady Neos® HE.

V rámci zvažování budoucích plánů se nedávno spojily společnosti Bosch, Carrier Transicold, Lamberet a STEF, aby společně prozkoumaly budoucnost dopravních chladicích systémů s chladicím systémem na vodíkové palivové články FresH2* pro návěsy.  FresH2 je čisté a tiché řešení určené k dodávce elektřiny potřebné pro chladicí jednotky instalované na silničních návěsech s řízenou teplotou.

 

Produkty a řešení společnosti Carrier Transicold pro elektrický chladicí řetězec jsou nabízeny prostřednictvím Programu zdravého, bezpečného a udržitelného chladicího řetězce společnosti Carrier s cílem zajistit a ochránit dodávky potravin, léčiv a očkovacích látek. Další informace najdete na  corporate.carrier.com/healthycoldchain nebo navštivte web carriertransicold.fr. Sledujte Carrier Transicold na Twitteru: @SmartColdChain a na LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration.

 

O společnosti Carrier Transicold
Společnost Carrier Transicold zlepšuje přepravu zboží vyžadujícího řízenou teplotu díky kompletnímu sortimentu zařízení a služeb určených pro chladírenskou přepravu a přehledu o chladicím řetězci. Společnost Carrier Transicold je lídrem v oboru již více než 50 let a poskytuje zákazníkům po celém světě moderní, energeticky účinné a ekologicky udržitelné kontejnerové chladicí systémy a generátorové soupravy, jednotky pro vozidla s přímým pohonem i chladící jednotky pro nákladní vozidla a návěsy. Carrier Transicold je součást společnosti Carrier Global Corporation, která je předním světovým poskytovatelem zdravých, bezpečných, udržitelných a inteligentních řešení pro budovy a chladicí řetězec. Další informace naleznete na adrese www.carriertransicold.fr. Sledujte Carrier na Twitteru: @SmartColdChain.