Carrier Transicold laat de nieuwste innovaties voor duurzame en volledig elektrische oplossingen voor de koudeketen zien tijdens Solutrans 2021

RUEIL-MALMAISON, Frankrijk -

Stand 4A122 - Nov. 16-20, 2021

Carrier Transicold is wereldwijd leider in koeltransportoplossingen en geeft een voorproefje van de nieuwste producten en service-innovaties tijdens Solutrans (stand 4 A122), het mondiale centrum voor zware en lichte bedrijfswagens. Deze beurs vindt van 16 tot en met 20 november 2021 plaats in de Eurexpo Lyon. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), een toonaangevend internationaal leverancier van gezonde, veilige, duurzame en intelligente oplossingen voor gebouwen en de koudeketen.

Carrier Transicold zal onder meer de Europese elektrische oplossingen voor alle segmenten van koeltransport over de weg laten zien; deze oplossingen bieden minder emissies en meer efficiëntie, en vormen de toekomst van koeltransport.

Daarnaast introduceert Carrier Transicold ook de nieuwe Supra® HE-serie voor bakwagens. Deze serie is ontworpen voor winkelbevoorrading in de stad en biedt krachtigere, energie-efficiënte en compacte oplossingen dankzij het nieuwe semi-elektrische koelsysteem.

Deze innovatieve oplossingen bieden zowel milieuvriendelijke als rendabele koeling. 

"Het aantal voorschriften en beperkingen voor wegverkeer neemt steeds meer toe en daarom heeft Carrier Transicold in 2015 het besluit genomen om milieudoelen formeel op te stellen in een charter dat op vier elementen is gebaseerd: minder CO2-emissies, minder fijnstofuitstoot, beperking van geluidshinder tot minder dan 60 decibel en de best mogelijke energie-efficiëntie. Carrier wil de CO2-uitstoot van onze klanten voor 2030 met een gigaton verlagen. De nieuwe producten die we tijdens Solutrans laten zien, weerspiegelen dit streven," vertelde Jean-Pascal Vielfaure, algemeen directeur voor Frankrijk en Zuid-Europa bij Carrier Transicold.

Bezoekers kunnen tijdens de beurs het eerste volledig autonome en elektrische koelsysteem voor trailers ter wereld bekijken, de Vector® eCool, net als motorloze koelunits zoals de Vector HE19, de Syberia 14 en de Iceland Twincool 14. Er zijn ook alternatieve energiebronnen voor units te zien. Carrier Transicold onthult ook de ECO-DRIVETM T, een nieuwe hydro-elektrische module voor bakwagens, opleggers en units met directe aandrijving, en de "Power Box" energieomvormerbox. 

"Onze koeloplossingen voldoen aan ambitieuze doelen. Ze weerspiegelen onze wens om volledig elektrische oplossingen voor elk segment in de koudeketen in de logistiek te bieden. Het hele team van Carrier Transicold heeft er ontzettend veel zin in om deze innovaties tijdens Solutrans te laten zien," aldus Vielfaure.

Carrier Transicold ontwikkelt continu innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen en werkt daarom samen met Bosch, Lamberet en STEF aan een koelsysteem met waterstofbrandstofcellen voor trailers voor koeltransport, het project FresH2. Dit systeem is op de weg getest en tijdens de beurs bij Lamberet te zien, bij stands 4 D121 en 4 D11 in hal 4.

Daarnaast presenteert Carrier Transicold de nieuwe Vector S 15-koelunit voor opleggers, onderdeel van de oplossingen voor langeafstandstransport. De "S" staat voor slim en simpel, omdat deze nieuwe aanvulling op de serie voor opleggers voldoet aan de vereisten van transportbedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige, efficiënte systemen die gemakkelijk zijn te onderhouden, voor gebruik tijdens langeafstandsvervoer tot in steden. 

Carrier Transicold toont diverse modellen voor bestelwagens, onder meer de Pulsor® en de Neos™ HE 200 S, die met accu's kunnen worden gebruikt, en de nieuwe multitemp-modellen Xarios® 5, 6 en 8.

Verder kunnen bezoekers bij de stand van Carrier Transicold het nieuwe Lynx™ Fleet-telematicasysteem bekijken, en het BluEdge-serviceaanbod. Met meer dan 600 servicecentra, waaronder bijna 60 in continentaal Frankrijk, heeft Carrier Transicold het grootste servicenetwerk in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland. 

De nieuwste innovaties van Carrier Transicold zijn onderdeel van het duurzame, gezonde en veilige programma voor de koudeketen van Carrier, dat is bedoeld om de levering van voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins te waarborgen en te beschermen. Meer informatie vindt u op corporate.carrier.com/healthycoldchain of ga naar carriertransicold.fr. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain en op LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en een traceerbare koudeketen. Carrier Transicold is al ruim 50 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation, een toonaangevend internationaal leverancier van gezonde, veilige, duurzame en intelligente oplossingen voor gebouwen en de koudeketen. Ga voor meer informatie naar  www.carriertransicold.fr. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.