Bloemen

Cool by Carrier - Flowers

Bloemen zijn net zo kwetsbaar als ze er uit zien! Omdat ze voor 70-95% uit water bestaan is de juiste temperatuur bij vervoer en opslag van het grootste belang om ze vers te houden.

Direct nadat bloemen gesneden zijn worden ze voor een nacht in water bewaard bij een temperatuur van 2-4 °C. Hierdoor raken ze verzadigd van water en blijft het vochtgehalte op peil.

Daarna is een constante temperatuur van 4-6 °C ideaal om de bloemen in optimale conditie op de eindbestemming af te leveren.

Het transport van bloemen is specialistisch werk. Omdat bloemen niet van temperatuurschommelingen houden is het handhaven van een constante temperatuur tijdens vervoer cruciaal.

Ook de juiste vochtigheidsgraad is van het grootste belang tijdens transport. Een te lage vochtigheid tast de kwaliteit aan terwijl een te hoge vochtigheid schimmelvorming kan veroorzaken.

Ontdek hoe Carrier Transicold bijdraagt aan de kwaliteit van verse bloemen door de transporttemperatuur continu te waarborgen.

Play Ontdek de hele reis die bloemen maken, vanaf de producent tot aan de eindklant.
Play Luister naar de ervaringen van een rozenkweker uit Nederland (Cool Valentine’s Day – Episode I: Der Blumenzüchter).