Bloemen

Cool by Carrier - Flowers

Bloemen zijn net zo kwetsbaar als ze er uit zien! Omdat ze voor 70-95% uit water bestaan is de juiste temperatuur bij vervoer en opslag van het grootste belang om ze vers te houden.

Direct nadat bloemen gesneden zijn worden ze voor een nacht in water bewaard bij een temperatuur van 2-4 °C. Hierdoor raken ze verzadigd van water en blijft het vochtgehalte op peil.

Daarna is een constante temperatuur van 4-6 °C ideaal om de bloemen in optimale conditie op de eindbestemming af te leveren.

Het transport van bloemen is specialistisch werk. Omdat bloemen niet van temperatuurschommelingen houden is het handhaven van een constante temperatuur tijdens vervoer cruciaal.

Ook de juiste vochtigheidsgraad is van het grootste belang tijdens transport. Een te lage vochtigheid tast de kwaliteit aan terwijl een te hoge vochtigheid schimmelvorming kan veroorzaken.

DE BEZORGING


TECHNISCHE DETAILS

De laatste etappe voor onze rozen, bezorging bij de winnaar door een bestelwagen.

De range van Carrier Transicold voor bestelwagens is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van verse of diepgevroren producten in kleine tot middelgrote auto’s.

Voor bestelwagens tot 45 m3
Van 1210 tot 5585 Watt

Luister naar het verhaal van een oplegger chauffeur


TECHNISCHE DETAILS

Trailer uitgerust met Vector 1550
Specifieke klantinstellingen mogelijk met LOGICOLD

Benut uw vloot maximaal.
Er is software beschikbaar die benut kan worden om brandstofverbruik, draai-uren, onderhoudskosten en uitstoot van broeikasgassen te beperken.

Beschikbare opties:

  • INTELLISET™
  • OPTICOLD
  • ECOFUEL
  • RANGE PROTECT

SPECIALE AANDACHT

LAAD UW KOSTBARE VRACHT OP DE JUISTE WIJZE!
Een essentiële schakel in de koelketen.

In de meeste gevallen laadt of lost de chauffeur zijn vracht zelf. Het vereist specifieke kennis van zaken en methodes om een goede temperatuurbeheersing tijdens transport te garanderen.
Bekijk hier de drie stappen voor de juiste manier van laden:

  1. Voor het laden
  2. Laden
  3. Na het laden

Luister naar het verhaal van een bloemengroothandel


TECHNISCHE DETAILS

VECTOR 1550
Aangedreven door een ECO-DRIVE 25C

De Vector 1550 is voorzien van de E-Drive® technologie die met een minimum aan bewegende delen motorvermogen omzet in elektriciteit. Dit heeft grote voordelen:

  • Uptime tot 99,4%
  • Nauwkeurige temperatuurbeheersing: +/- 0,8°C
  • Verminderde CO2 uitstoot

Constante koeling voor leveringen over lange afstand

SPECIALE AANDACHT

Hybride configuratie

Flexibiliteit dankzij hybride configuratie
De Vector 1550 is gemonteerd met een ECO-DRIVE 25C waardoor de koelunit op twee manieren kan worden aangedreven.

1) Motorloos tijdens het rijden
De ECO-DRIVE is voorzien van een hydro-pomp die is aangesloten op de PTO van de voertuigmotor. Het hydraulisch systeem voedt een generator die elektrische energie levert aan de Vector unit, zodat die geen gebruik hoeft te maken van de eigen dieselmotor.

2) Aangedreven door de diesel tijdens leveringen en stops
Om zelfs tijdens leveringen een constante temperatuur te waarborgen kan de unit automatisch overschakelen op dieselaandrijving zodat het koelsysteem onafhankelijk is van de voertuigmotor.

Luister naar het verhaal van een bloemenkweker


TECHNISCHE DETAILS

De vrachtwagen in de video is uitgerust met twee motorloze ICELAND onderbouw units aangedreven door een ECO-DRIVE 25C.

SPECIALE AANDACHT

Met een luchtverplaatsing van 3900 m3 / uur beperkt de ICELAND vochtonttrekking tot een minimum en geeft schimmels geen kans.

De ECO-DRIVE zet het vermogen van de voertuigmotor om in electriciteit waarmee de koelunit wordt aangedreven. Zo is een nauwkeurige temperatuurbeheersing (binnen een marge van 0.8°C) mogelijk.