Bloementransport

Direct nadat bloemen gesneden zijn worden ze voor een nacht in water bewaard bij een temperatuur van 2-4 °C. Hierdoor raken ze verzadigd van water en blijft het vochtgehalte op peil. Daarna is een constante temperatuur van 4-6 °C ideaal om de bloemen in optimale conditie op de eindbestemming af te leveren.

Het transport van bloemen is specialistisch werk. Omdat bloemen niet van temperatuurschommelingen houden is het handhaven van een constante temperatuur tijdens vervoer cruciaal. Ook de juiste vochtigheidsgraad is van het grootste belang tijdens transport. Een te lage vochtigheid tast de kwaliteit aan terwijl een te hoge vochtigheid schimmelvorming kan veroorzaken.

Iceland_Xarios_Vector-HE_packshot
Flower_transport_picture


Carrier Transicold houdt bloemen vers tijdens hun hele reis

Bloemen zijn net zo kwetsbaar als ze er uit zien! Omdat ze voor 70-95% uit water bestaan is de juiste temperatuur bij vervoer en opslag van het grootste belang om ze vers te houden. Carrier Transicold presenteert zijn oplossing voor het vervoer van temperatuurgevoelige bloemen. Wij nodigen u uit om de reis van de rozen voor de Cool Valentine's Day van kweker tot levering te ontdekken.