Extreme temperaturen

Wij houden de producten koel van -50 °C tot +50 °C

Carrier Transicold heeft koelunits ontworpen voor extreem lage en hoge omgevingstemperaturen, met onze uniek verwarmings- en koelingstechniek die garant staat voor hoge capaciteit.

Hoge koelcapaciteit

Hot climate

Ontworpen voor hoge omgevingstemperaturen

Sterk van buiten, koel van binnen. Carrier Transicold heeft speciale product-ranges, Oasis voor trucks en X4 voor trailers, als antwoord op de eisen die hoge temperaturen stellen, tot +50 °C, in mono- of multi-temperatuur voor trucks.

In klimaten met hoge temperaturen is bescherming van de coldchain nog belangrijker dan elders.Onze ranges leveren een ongeëvenaarde capaciteit en een constante luchtstroom.Truckoperators kunnen vertrouwen op een betrouwbare bescherming van bederfelijke producten

Duurzaam

Met de combinatie van aerodynamische styling en betrouwbaarheid zijn de twee ranges ontworpen van sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen moeilijke omstandigheden. Alle componenten zijn onderworpen aan tests op bestendigheid tegen UV en chemicaliën zodat ze kunnen werken in extreme klimaten.

Lage omgevingstemperaturen

Low ambiant temperature


Warmte gebruiken om te koelen. Voor lage temperaturen stelt Carrier Transicold de Nordic-versie van de Supra-range voor trucks voor, met een hoge capaciteit elektrische en heetwaterverwarming, voor een betrouwbare werking in omgevingen met extreem lage temperaturen.

Op trailers levert de E-drive volledig elektrische technologie een constante bron van verwarmingscapaciteit, anders dan traditionele systemen die vertrouwen op het koelcircuit dat dient als verwarming. In buitengewoon koude omgevingen wordt een traditionele koelsysteemuitlaatcondenser blootgesteld aan de kou en kan daarom niet genoeg warmte in de trailer produceren om de omgevingstemperatuur te overwinnen.

Het verwarmingssysteem van de Vector is losgekoppeld van de koelcapaciteit; daarom heeft de Vector 1950 een uitstekende verwarmingscapaciteit van 9000 watt.Daarnaast voorkomt de motorventilatorverwarming rijp of ijs in de motorontluchting.

De warmte wordt opgewekt met behulp van de koelvloeistof. Daardoor kan er bij koude gemakkelijker opnieuw worden gestart.Een andere toevoeging voor koude klimaten is de brandstofverwarmer die het bevriezen van brandstof op filterniveau voorkomt. Deze start met verwarmen bij lage temperaturen en zorgt voor een gemakkelijke herstart.