De uitdagingen in farmaceutisch transport

Grote veranderingen over de hele wereld hebben het belang - en de uitdagingen - benadrukt om ervoor te zorgen dat medicijnen de mensen bereiken die ze nodig hebben. Met toonaangevende diensten, oplossingen en expertise in alle aspecten van de koudeketen helpt Carrier de koudeketen vooruit om de wereldwijde voorraad medicijnen te bewaren, te beschermen en uit te breiden. Voor naleving van de wettelijke vereisten en een optimale doeltreffendheid moeten sommige geneesmiddelen aan strikte temperatuurcontroles en bewaking voldoen.

Integriteit door specifieke Carrier koelunits, accessoires en services

Certicold Pharma-koelunits

Carrier Transicold helpt zijn klanten om aan deze richtlijnen te voldoen met een pakket van producten en diensten dat hierbij ideaal is.

Carrier Transicold biedt elf koelunits, mono- en multitemp, met Certicold Pharma-certificering voor voertuigen van alle afmetingen: voor opleggers worden de Vector® HE 19, Vector® 1950 en 1550 aanbevolen, en voor ongelede vrachtwagens de Supra® 1150. Voor lichte bedrijfsvoertuigen zijn de Pulsor® 400 en 600 of de Xarios® 350 de beste optie. De parameters van deze units zijn zodanig ingesteld dat temperatuurverschillen worden gedetecteerd en eventuele storingen worden voorkomen. Naast deze instellingen is er een onderling verbonden telematicasysteem om de gebeurtenissen tijdens de rit te controleren en te registreren: ColdTrans. Dit omvat een automatische sensor voor het openen van de deuren van de oplegger, een recorder (de DataCold 600), een controlesysteem vanuit de cabine (de ColdTouch) en een extern veiligheidsdisplay. Bij een incident kan de chauffeur contact opnemen met het dichtstbijzijnde Certicold-centrum.

Vector_HE_Supra_Pulsor_packshot
lynx_fleet_logo_300

Over Lynx™ Vloot

Carrier Transicold heeft de geavanceerde Lynx™ Fleet-oplossing voor koeltransport over de weg in Europa gelanceerd. De Lynx™ Fleet-oplossing past geavanceerde IoT-, machine learning- en analysetechnologie toe om de koudeketen in de cloud te verbinden, belangrijke processen te automatiseren en real-time zichtbaarheid en inzichten te bieden gedurende het hele traject van de goederen. De Lynx-tools bieden klanten van Carrier meer zichtbaarheid, een verbeterde connectiviteit en bruikbare gegevens in de volledige koudeketen om de resultaten voor temperatuurgevoelige goederen, zoals voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins, te verbeteren.

Certicold Pharma-servicecentra

Tien servicecentra hebben de Certicold Pharma-certificering van Cemafroid gekregen, waarmee de kwaliteitsprestaties en de temperatuurbeheersing worden gecontroleerd van koelapparatuur die wordt gebruikt voor het vervoer van producten uit de gezondheidszorg. De mensen van het netwerk zijn speciaal opgeleid en ze beschikken over meetinstrumenten voor het uitvoeren van initiële en hernieuwde thermische mapping in overeenstemming met de regelgeving.

Pharma_vaccine_distribution


Distributie van vaccins

Koeling speelt een cruciale rol bij de veilige distributie van het COVID-19-vaccin vanwege de temperatuurgevoeligheid van de verschillende vaccins en het aantal leveringen dat van productie tot persoon nodig is. Dankzij tientallen jaren ervaring is het koelsegment van Carrier wereldwijd leider in het bewaren en beschermen van farmaceutica en het ondersteunen van een veilige distributie van vaccins.

"We werken samen met diverse klanten, distributeurs, farmaceutische bedrijven en overheidsdiensten om vaccins veilig te distribueren", aldus David Appel, president bij Carrier Refrigeration. "We maken dingen mogelijk en zijn verheugd om deel uit te maken van de totaaloplossing."