Společnost Carrier zahajuje program zdravého, bezpečného a udržitelného chladírenského řetězce

PALM BEACH GARDENS, Fla. -

Potřeba bezpečných a udržitelných technologií chladírenského řetězce pro zachování a ochranu dodávek potravin, léků a očkovacích látek po celém světě nebyla nikdy větší. Na podporu této kritické potřeby dnes společnost Carrier spouští program zdravého, bezpečného a udržitelného chladírenského řetězce, který byl navržen tak, aby zákazníkům pomohl splnit rychle se měnící požadavky na dodavatelský řetězec a zefektivnit jejich činnosti v oblasti chladírenského řetězce. Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) je předním světovým poskytovatelem inovativních technologií v oblastech vytápění, větrání a klimatizace (HVAC), chlazení, protipožární ochrany, zabezpečení a automatizace budov. Společnost je předním poskytovatelem prostředků pro chladírenský řetězec a souvisejících komunikačních služeb.

„Doby, ve kterých žijeme, zdůrazňují význam odolnosti chladírenského řetězce a urychlují potřebu více propojených řešení od místa původu až po místo doručení,“ vysvětluje David Appel, prezident společnosti Carrier Refrigeration. „Společnost Carrier uskutečňuje výzkum a přináší technologie, aby zákazníkům pomohla dodávat potraviny, léky a vakcíny, které mohou zlepšit zdraví a blahobyt populace v celém světě. Máme jedinečnou pozici pro podporu zákazníků prostřednictvím naší globálně působící základny, rozsáhlých servisních možností a desítek let zkušeností v celém chladírenském řetězci.“

Program zdravého, bezpečného a udržitelného chladírenského řetězce doplňuje v červnu spuštěný Program pro zdravé budovy společnosti Carrier s rozšířenou nabídkou pokročilých řešení, která pomáhají zajistit zdravé, bezpečné, efektivní a produktivní vnitřní prostředí. Tento nový program se zaměřuje na chladírenský řetězec orientovaný v první řadě na zdraví ve čtyřech oblastech:

  • Bezpečnost potravin a léků: Řešení problémů chladírenského řetězce pomocí technologií chlazení od farmy až na talíř a od výrobce až k pacientovi
  • Bezpečná distribuce vakcín: Ochrana distribuce očkovacích látek v prostředí s řízenou teplotou
  • Propojený chladírenský řetězec Zlepšení viditelnosti a poskytování informací v celém rozsahu chladírenského řetězce pomocí digitálních řešení
  • Ochrana potravin, léků a vakcín prostřednictvím inovativních řešení chlazení

Pro monitorování očkovacích látek, které jsou přepravovány v suchém ledu při teplotě minus 90 °C, zajištění bezpečné přepravy rychle se kazících potravin a léků s vysoce účinnými elektrickými chladicími jednotkami pro přípojná vozidla Vector® i udržování čerstvých produktů v supermarketu nabízí společnost Carrier portfolio špičkových řešení pro chlazení a sledování nákladu na podporu odolnosti dodavatelského řetězce a bezpečnosti výrobků.

Postavení společnosti Carrier umožňuje reagovat na současné i vznikající problémy chladírenského řetězce s instalovanou základnou 1,2 milionu přepravních chladicích jednotek, více než 50 000 komerčních chladicích zařízení a komplexními možnostmi monitorování nákladu včetně řešení v reálném čase, prevence krádeží, řešení tepelného mapování a optimalizace logistiky.

Společnost Carrier pokračuje v rozvoji své nabídky digitálních funkcí, telematiky a vzdáleného sledování s cílem zajistit přehled a konektivitu v rámci chladírenského řetězce.

Produkty a služby společnosti Carrier jsou navrženy s ohledem na udržitelnost a zahrnují nabídku přepravních a maloobchodních jednotek, které využívají přírodní chladivo oxid uhličitý s nízkým potenciálem globálního oteplování (GWP) s hodnotou 1 a také vysoce účinné solární nabíjecí systémy chladicích jednotek pro přípojná vozidla. V listopadu 2019 podepsala společnost Carrier „Římskou deklaraci“ o přispění k Montrealskému protokolu o snižování ztrát potravin prostřednictvím rozvoje udržitelného chladírenského řetězce, která poukazuje na souvislost mezi plýtváním potravinami a odpady a změnou klimatu.

Další informace o programu společnosti Carrier pro zdravý, bezpečný a udržitelný chladírenský řetěz naleznete na webu corporate.carrier.com/healthycoldchain.

O společnosti Carrier
Společnost Carrier Global Corporation je předním světovým poskytovatelem zdravých, bezpečných a udržitelných řešení pro budovy a chladírenský řetězec. Od svého založení jsme stáli v čele při vytváření řešení, která jsou důležitá pro lidi a pro naši planetu. Dnes naše portfolio zahrnuje přední značky v oboru jako Carrier, Sensitech, Kidde, Edwards, LenelS2 a Automated Logic, které nabízejí inovativní řešení v oblastech vzduchotechniky, chlazení, protipožární ochrany, zabezpečení a automatizace budov a pomáhají učinit svět bezpečnějším a pohodlnějším pro příští generace. Přečtěte si další informace na webu www.corporate.carrier.com nebo sledujte společnost Carrier na sociálních sítích @Carrier.