Siirry pääsisältöön

Carrier® ja Barrisol® lanseeraavat kattoon asennettavat edistykselliset LVI-ratkaisut Euroopassa mukavuuden ja sisäilman laadun parantamiseksi

MONTLUEL, Ranska -


Tarjoamme mm. toimistotiloihin, hotelleihin ja ravintoloihin uusia vaihtoehtoja terveemmän sisäilman saavuttamiseen


Carrier® ja Barrisol®, jotka ovat maailman johtavia kattoon asennettavien LVI-ratkaisujen toimittajia, ovat kehittäneet sarjan integroitavia ilmastointiratkaisuja, jotka parantavat merkittävästi mukavuutta ja sisäilman laatua alhaisin käyttökustannuksin. Uudet, älykkäät kattoratkaisut mahdollistavat erittäin laadukkaan ja vakaan sisäympäristön, ne ovat tyylikkäästi muotoiltuja ja sopivat mihin tahansa tilaan, jossa edellytetään tarkkaa lämpötilansäätöä ja erittäin alhaisia ilman virtausnopeuksia. Aloitteen taustalla on Carrier® in terveiden rakennusten ohjelma, joka tarjoaa asiakkaille testattua teknologiaa turvallisempien ja tuottavampien rakennusten mahdollistamiseksi. Carrier® on osa Carrier Global Corporationia (NYSE: CARR), joka on terveellisten, turvallisten, kestävien ja älykkäiden rakennus- ja kylmäketjuratkaisujen johtava globaali toimittaja.

Carrier® ja Barrisol® ovat kehittäneet edistyksellisiä kattoon asennettavia ratkaisuja, joissa yhdistyvät alhaiset ilman virtausnopeudet, vedon poistaminen ja kyky säilyttää lämpötilat erittäin tasaisina koko tilassa. Lisäksi niiden avulla voidaan saavuttaa luokan A* mukavuustaso sekä jäähdytyksessä että lämmityksessä. Kansainvälisen ISO 7730 standardin mukaisesti saavutettava taso mahdollistaa rakennusten termisen mukavuuden.

TCarrier®- ja Barrisol®-kattoilmastointijärjestelmästä on saatavana kaksi versiota: Barrisol Clim® ja Barrisol Cloud Clim®, joissa on molemmissa Carrier®-tuotteita. Barrisol Clim® hyödyntää Carrier®-tuoteteknologiaa. Siihen kuuluu biokalvosta valmistettu katto, joka venytetään ja kiinnitetään paikalleen huoneen alueelle. Kattoilmastointi toimii piilotetun Carrier® in puhallinkonvektoriyksikön avulla. Ilma leviää hitaasti alaspäin kalvon reunan ja seinän välisen aukon kautta. Ilman virtausnopeus on niin hidas, että sitä ei juuri huomaa.

Ilma poistetaan ilmastoitavasta tilasta pystysuoraan ylöspäin ulkoseiniä pitkin piilotetun tukiseinän kautta ja sitten takaisin puhallinkonvektoriyksikköön. Sen jälkeen ilma suodatetaan, lämmitetään tai jäähdytetään, sekoitetaan raittiin ilman kanssa ja palautetaan tilaan kattoalueen kautta.

Asennus on helppoa ja nopeaa rakenteellisten kiinnikkeiden avulla. Ne on lisäksi helppo poistaa huoltoa varten.

Juan Jose Francisco Diez, Carrier® in ilmastointituotteiden markkinointipäällikkö Euroopassa, kertoo: "Mukavuus ja hyvinvointi on nykyään yleisesti tunnustettu ihmisten tuottavuuteen ja suorituskykyyn vaikuttava avaintekijä työssä ja vapaa-ajalla. Vakaa lämpötila, alhainen melutaso ja vedon poistaminen ovat avainasemassa. Uudet, edistykselliset Barrisolin kattoon asennettavat ilmastointiratkaisut sisältävät Carrier® in tuotteita ja takaavat poikkeuksellisen hyvän suorituskyvyn kaikilla alueilla. Ne ovat erinomainen vaihtoehto, kun sisäympäristön laatua halutaan parantaa ja sisäilmanlaatu ja käyttäjien viihtyvyys halutaan nostaa seuraavalle tasolle."

Osat on suunniteltu siten, että rakennusten ympäristötehokkuus on mahdollisimman hyvä. Esimerkiksi kattokalvot valmistetaan kokonaan kierrätysmateriaalista, joka sisältää kasvipohjaista pehmitintä, mikä tarkoittaa heikkoa A+-luokkaa VOC-päästöjen (haihtuvat orgaaniset yhdisteet) osalta. Tukiprofiilien valmistuksessa on käytetty 80 % kierrätettyä alumiinia.

Kattokalvot voidaan painattaa, mikä mahdollistaa luovat sisustusratkaisut. Tämä ei ole mahdollista muunlaisia ilmastointiratkaisuja käytettäessä. Eräässä salissa Barrisolin kattomateriaaliin painettiin sininen taivas ja metsän latvusto, ja se sai salin näyttämään ulkotilalta. Mikrorei'ityksen ansiosta Barrisolin kalvoilla voidaan parantaa myös tilan akustiikkaa, sillä se vähentää äänen kaikumista.

Barrisol Pure Clim® hyödyntää Carrier®-tuotteita ja parantaa sisäilman laatua, sillä sen sisältämät ultraviolettilamput (UV-C) vähentävät taudinaiheuttajia osana terveiden rakennusten ohjelmaa.

Barrisol Cloud Clim®, jossa on hyödynnetty Carrier®-tuoteteknologiaa, sisältää kattoon kiinnitettäviä moduuleita, joiden kautta puhdas ilma ohjataan tilaan. Ilma voidaan syöttää kattomoduuleihin lähelle piilotetun tai kokoomatilassa sijaitsevan puhallinkonvektoriyksikön kautta.

Barrisol Clim®, jossa on Carrier®-tuotteita, hyödyntää matalanopeuksista ilmavirran jakautumista ja lämpösäteilyä koko katon alueelta vakaiden ja miellyttävien olosuhteiden säilyttämiseksi. Barrisol Cloud Clim®, jossa on Carrier-tuotteita, hyödyntää sen sijaan konvektion ja suoran lämpösäteilyn yhdistelmää ripustetuista paneeleista tarvittavien olosuhteiden säilyttämiseksi. Mukavuutta voi parantaa entisestään modulaaristen paneelien avulla, sillä ne sovittavat ilmavirran suunnan ja nopeuden automaattisesti lämpötilan mukaisesti ja vähentävät vetoa.

Voit valita käyttötarkoitukseen sopivan yksikön Carrierin lukuisista puhallinkonvektoriyksiköistä, mukaan lukien yrityksen uusimman tuotteen, joka on erittäin matalaprofiilinen Idrofan® 42EP. Sen korkeus on vain 150 mm ja se on ohuin ja kompaktein saatavissa oleva puhallinkonvektoriyksikkö.

Lisätietoa Carrier® in ja Barrisolin edistyksellisistä kattoon asennettavista ilmastointiratkaisuista:https://www.carrier.com/commercial/en/uk/innovation/hvac-ceiling-solutions/


* Tulokset riippumattomista testeistä, jotka on suorittanut Tanskan teknologinen instituutti.

Clim-stretch-ceiling

Barrisol Clim®, jossa on kattoon asennettava Carrier®:in LVI-järjestelmä ja valot vastaanottoalueella. © Arkkitehti: Jean-François Brodbeck - AMRS Architectes. © Barrisol®.

Clim-cut-away

Leikkaus, jossa näkyy puhallinkonvektoriyksikkö ja ilmavirtaukset kattoalueen ja seinän imusarjan kautta. © Barrisol®.


UV-C-option

Barrisol Pure Clim®hyödyntää Carrier®-tuotteita ja parantaa sisäilman laatua, sillä sen sisältämät ultraviolettilamput (UV-C) vähentävät taudinaiheuttajia kattoalueella osana terveiden rakennusten ratkaisua. © Barrisol®.

Cloud-modular-ceiling-panels

Barrisol Cloud Clim® hyödyntää Carrier®-tuotteita ja sisältää kattoon kiinnitettäviä moduuleita. © Barrisol®.


OSLO-PLADS-Copenhagen-DENMARK
Barrisol Clim®hyödyntää Carrier® -tuotteita ja sisältää kattoon asennettavan uusimman tekniikan mukaisen LVI-järjestelmän.
Arkkitehti: KHR Arkitekter A/S – Photo © Barrisol.

carrier-barrisol-light-lines
carrier-barrisol-light-lines

Barrisol Clim® yhteistyössä Carrier® tuotteiden Barrisol Lumière® taustavalon ja Barrisol Light Lines® kanssa.