Siirry pääsisältöön
case-study-abitare-societa-cooperativa-h

Abitare Società Cooperativa

Pohjavesilämpöpumppuhanke hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi Pohjois-Milanossa
carrier-map-case-study-italy-milano
account_circleCliente ABITARE Società Cooperativa
roomUbicación Milano, Italia
todayFecha 2023

Projekti

Rakennusten kunnostus ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on suuri haaste, jossa lämpöpumppujen valmistajat voivat olla avainasemassa.

Milanon alueen pohjavesi mahdollistaa tehokkaiden vesijäähdytteisten yksiköiden asentamisen, mikä on erittäin arvokasta jo olemassa olevien rakennuset energiansäästön kannalta.
Kahden viime vuoden aikana Carrier on tuottanut kaksi innovatiivista ratkaisua rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Tähän projektiin osallistui 19 erilaista asuntokompleksia PohjoisMilanossa asiakkaan koordinoiman suunnittelutiimin kanssa

Teknologisiin haasteisiin sisältyi Superbonus 110 % -aloitteen vaatimusten täyttäminen ja tarve tuottaa vähintään 65 °C:ta lämmintä vettä lämmitykseen ja käyttövedeksi maalämpöpumpuilla, joissa on scroll- ja ruuvikompressorit, samalla toimenpiteiden akustista vaikutusta rajoittaen. Yksikköjen lämpökapasiteetti oli 180 - 1 850 kW, mikä vähensimahdollisuuksien mukaan ympäristövaikutuksia pitkäaikaisten, matalan GWP:n omaavien kylmäaineiden sekä palamattomien A1-tyypin kylmäaineiden käytön ansiosta. Kaikki yksiköiden osat oli integroitu optimoituihin hallintajärjestelmiin etävalvontalaitteiden ja IoT:n ennakoivan analyysin avulla.

Keskimääräinen parannus ylitti 5 energialuokkaa uusien yksiköiden yhteisvaikutuksen ansiosta asennettaessa 120 000 m2 lämpöeristys, uudet kolminkertaiset ikkunat ja laajennettaessa aurinkosähköpuistoa 762 kWp:n lisäteholla.

Haasteet

 1. Vanhojen kattiloiden vaihto nykyaikaisiin pohjavesilämpöpumppuihin
 2. Uusi aurinkoenergiapuisto tai olemassa olevan parantaminen sähkönkulutuksen vähentämiseksi
 3. Lämpöeristyksen asennus
 4. Ikkunoiden ja ovien vaihto uuteen kolminkertaisten lasien tekniikkaan.

Boilerin vaihto

Ensimmäinen haaste oli uusien lämmitysaitteistojen suunnittelu olemassa oleviin ympäristöihin, joissa vanhentuneet varaajat korvattiin nykyaikaisilla pohjavesilämpöpumpuilla.

case-study-abitare-societa-cooperativa-1

Ennen: boilerihuone

case-study-abitare-societa-cooperativa-2

Jälkeen: boilerihuone ja uusi lämpöpumppu tehdyn toimenpiteen jälkeen

Lämpöpumpun valinta

Koska pohjavettä oli saatavilla, se mahdollisti pohjavesilämpöpumppujen asentamisen ja lämpöpumpputyypin valinta määräytyi kussakin toimipaikassa tarvittavan tehon ja lämpimän käyttöveden ja lämmityksen tuotannossa taattavan vähimmäislämpötilan perusteella, mikä pysyi tavanomaisena seinään asennettujen pattereiden yhteydessä.

Kun lämpötehoa tarvittiin alle 220 kW, ratkaisu löytyi monivaiheisista scroll-kompressoreista, joissa on pelkästään lämpökäyttöön 65 °C:n menoveden lämpötilassa optimoituja levynvaihtimilla varustettuja kompakteja yksiköitä.

Tämän tehon lisäksi päätettiin ottaa käyttöön tekniikka, joka pystyy tuottamaan lämpötehoa 300 kW:sta alkaen ja lämmintä vettä 70 °C:een saakka käyttämällä kahta pyörivää, jatkuvan modulaation kotelo- ja putkilämmönvaihtimilla tarjoavaa ruuvikompressoria.

Kompressorityyppi Tehoalue Lämpimän veden maksimilämpötila
Moniselain 90 – 220 kW 65 °C
Ruuvi 300 – 600 kW 70 °C
EDUT
 • Ympäristöystävällinen R-515B - A1 -kylmäaine
 • Äänenvaimennus: akustiset kaapit
 • Optimoitu hallintajärjestelmä
TUOTTEET
 • 3 x 61AF lämpöpumppua
 • 44 x 61WG lämpöpumppua
 • 11 x 30XWHPZE lämpöpumppua

"Teimme perusteellisen valintaprosessin Carrierin valinnan yhteydessä ja haastattelimme kaikki asentajat ja suunnittelijat. Arviointimme perustui siksi erilaisiin kriteereihin, kuten hintalaatusuhteen kilpailukykyyn, tarjotun palvelun tasoon, mahdollisuuteen mukauttaa koko, huoltopalveluiden laatuun, koneen suorituskykyyn ja yrityksen yleiseen maineeseen.

Yhdistettäessä kaikki nämä meille tärkeät seikat Carrier osoittautui alansa johtavaksi toimijaksi ja se sopi täysin yhteistoiminnallisen organisaatiomme visioon ja missioon."

Gian Piero Carezzano
Johtaja
ABITARE Società Cooperativa

Ympäristöystävällinen R-515B - A1 -kylmäaine

Yksi olemassa olevien rakennusten energiatehokkuuden parantamisen haasteista on ollut uusien yksiköiden asentaminen vanhojen kattiloiden tilalle seuraavat vaatimukset täyttäen:

 • Kattaa rakennuksen tarvitseman lämpötehon
 • Laitteet on voitava asentaa suljettuihin, usein ahtaisiin kattilahuoneisiin, joissa on rajoitetusti tilaa
 • Tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja, jotka ovat kestäviä pitkällä aikavälillä.

Tätä varten oli ratkaisevan tärkeää valita uusi lämpöpumppu, jonka kylmäaine täyttää seuraavat vaativat vaatimukset:

 • Palamattomuus: luokka A1
 • Alhainen ympäristövaikutus: alhainen GWP (täyttää eurooppalaiset F-kaasumääräykset)
 • Korkeatehoinen
 • Täyttää Superbonus-aloitteen tehokkuusvaatimukset.

Äänenvaimennus: akustiset kaapit

Koska kyseessä on toimenpiteet asuinalueiden lähellä sijaitsevissa teknologisissa laitoksissa, melutaso on ratkaisevan tärkeä. Ruuvikompressorilla varustetut yksiköt, joiden äänitehotaso on yli 90 dBA, edellyttävät äänieristyskoteloiden lisäämistä, jotta äänitehotasot saadaan alle 70 dBA:n. Siksi valitsimme äänieristetyt kotelot, jotka takaavat jopa -25 dBA:n äänenvaimennuksen seuraavilla ominaisuuksilla:

 • Ulkopuolella on peltilevystä ja sisältä rei'itetystä galvanoidusta pellistä tehdyt täytepaneelit, jotka sisältävät lahoamattomia ja palamattomia eristys- ja äänieristysmateriaaleja ja sisäpuolella on lyijylevy
 • Pakotettu imujärjestelmä, joka koostuu sähkötuulettimesta, pakoputken äänenvaimentimesta ja imuäänenvaimentimesta.
case-study-abitare-societa-cooperativa-3
case-study-abitare-societa-cooperativa-4

Käyttöparametrit

Optimoitu hallintajärjestelmä

Maksimitehoisten lämpöpumppujen käyttö edellyttää myös lämmityslaitteiston optimoitua hallintajärjestelmää, jonka avulla lämpöpumput voivat toimia mahdollisimman tehokkaasti. Ohjelmisto- ja laitteistojärjestelmä kehitettiin ja integroitiin Building Automation -projektiin ja se oli yhteinen kaikille mukana oleville kohteille. Yleinen kiinteistönhallintajärjestelmä (BMS) vastaanottaa tietoja lämpöpumppujen ensiöpiireistä ja optimoi niiden toiminnan koordinoimalla rakennuksen toisiojärjestelmien kanssa.