Siirry pääsisältöön

Carrier valitsee kaupallisiin scroll-kylmäkoneisiinsa R-32-kylmäaineen

CHARLOTTE, N.C. -

Koska Carrier on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen parhaan kylmäaineen jokaiseen sovellukseen, Carrier on korvannut scroll-teknologiaa käyttävissä vedenjäähdyttimissään korkean GWP-arvon R-410A-kylmäaineen R-32-kylmäaineella.

R-32 valittiin sen ympäristöystävällisyyden, korkean energiatehokkuuden, yleisen saatavuuden ja helppokäyttöisyyden perusteella. Euroopassa kylmäaine on saatavilla osaan scroll-vedenjäähdyttimiä vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla. Käyttöönottoa laajennetaan muille alueille ja kaikki tulevat noudattamaan vuonna 2023 voimaantulevan YK:n Montreal-protokollan Kigali-lisäasetuksia. Carrier, maailman johtaja korkean teknologian lämmitys-, ilmastointi- ja jäähdytysratkaisuissa, on osa Carrier-yritystä, joka on maailman johtava innovatiivisten lämmitys-, tuuletus- ja ilmastointi- (HVAC), jäähdytys-, tulipalo- ja turvallisuus- sekä rakennusautomaatioteknologioiden tarjoaja.

«Carrier tarjoaa oikean kylmäaineen jokaiseen sovellukseen, jolloin tarjoamme asiakkaillemme parhaat mahdolliset ratkaisut,» sanoi Chris Nelson, johtaja, kaupallinen HVAC, Carrier. »Carrier arvioi tarkkaan useita kylmäainevaihtoehtoja ja valitsi scroll-vedenjäähdyttimiin ja lämpöpumppuihin R-32-kylmäaineen tämän ympäristöystävällisyyden ansiosta. Tämä toimii jälleen osoituksena yrityksemme sitoutumisesta kestävään kehitykseen.»

R-32-kylmäaineen ja tehokkaan tuotekehityksen avulla kylmäaineen hiilijalanjälkeä on onnistuttu pienentämään 80%. Tämä vähennys on seurausta huomattavasti alemmasta GWP:stä sekä merkittävästi pienemmästä kylmäaineen määrästä aikaisempaan R-410A-kylmäainetta käyttävään versioon verrattuna.

Carrier investoi jatkuvasti pitkäaikaisiin ratkaisuihin pysyäkseen alan johdossa ja tarjotakseen erittäin korkean hyötysuhteen laitteita, joilla on pienempi vaikutus ilmaston lämpenemiseen. Tämä ilmoitus seuraa aikaisempaa vuonna 2018 tehtyä muutosta, jossa Carrier valitsi kaupallisesti Puron AdvanceTM -nimellä tunnetun R-454B-kylmäaineen pääasialliseksi alhaisen GWP:n ratkaisuksi R-410A-kylmäaineen korvaamiseksi Pohjois-Amerikassa myydyissä scroll-kompressoria käyttävissä kanavoiduissa asuntotuotteissa sekä paketoiduissa yhtenäisissä kaupallisissa tuotteissa. Carrier on myös aikaisemmin ilmoittanut päätöksistä, jotka heijastavat yrityksen sitoutumista siirtyä käyttämään alhaisemman GWP:n kylmäaineita: Yritys valitsi vuonna 2015 ruuvijäähdyttimiin Euroopassa HFO R-1234ze(E):n, otti vuonna 2018 useissa keskipako- ja ruuvijäähdyttimissä käyttöön R-513A:n ja lopulta vuonna 2016 esitteli palkitun AquaEdge 19DV -keskipakojäähdyttimen, jossa käytetään HFO R-1233zd(E):tä.

Katso lisätietoja Carrierin tuotteista osoitteessa www.carrier.fi


Tietoja Carrierista
Modernin koneellisen ilmastoinnin keksijän perustama Carrier on maailmanlaajuinen edelläkävijä korkeateknisten lämmitys-, ilmastointi- ja jäähdytysratkaisujen toimittajana. Carrierin asiantuntijat tarjoavat kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, integroiden energiatehokkaita tuotteita, automaatioratkaisuja ja energiapalveluita asumiseen, kaupan alalle, vähittäismyyntiin sekä kuljetus- ja kaupankylmään. Carrierin LVI-liiketoimintayksikkö on osa Carrieria. Se on maailmanlaajuisesti johtava innovatiivisten LVI, jäähdytys, palo-, turvallisuus- ja rakennusautomaatiotekniikoiden toimittaja. Lisätietoja saat verkkosivustoltamme www.carrier.com tai seuraa tunnusta @Carrier Twitterissä.