Siirry pääsisältöön

Carrier lanseeraa HFO R-1234ze -jäähdyttimet teollisuusprosessikäyttöön

MONTLUEL, Ranska -

Ilmajäähdytteisissä AquaForce Vision 30KAV -jäähdyttimissä käytettävän kylmäaineen GWP-arvo on erittäin matala ja jäähdytys on mahdollinen -12 °C:een saakka, minkä lisäksi jäähdyttimet ovat energiatehokkaita ja malliltaan kompakteja


Carrier on lanseerannut uusia PUREtec™-kylmäainetta käyttäviä AquaForce® Vision 30KAV -jäähdyttimiä, jotka ovat erittäin suorituskykyisiä ja pienikokoisia prosessijäähdyttimiä ja joissa käytettävän R-1234ze-kylmäaineen ilmaston lämpenemispotentiaali (GWP) on erittäin pieni. Uusi jäähdytinsarja on optimoitu teollisuusprosesseja varten, joten se sopii esim. elintarvike-, lääke-, kemikaali-, muovi- ja metalliteollisuuteen ja sovelluksiin, joissa edellytetään erittäin luotettavaa jäähdytystä -12 °C:een saakka. Carrier on osa Carrier Global Corporationia (NYSE: CARR), joka on terveellisten, turvallisten, kestävien ja älykkäiden rakennus- ja kylmäketjuratkaisujen johtava globaali toimittaja.

Carrierin ilmajäähdytteiset ja kierroslukusäädettävät AquaForce Vision 30KAV -vedenjäähdyttimet ruuvikompressorilla on suunniteltu siten, että ne vähentävät energiankulutusta ja ympäristövaikutusta, ovat erittäin tehokkaita ja helposti asennettavissa ja huollettavissa. Energiatehokkaat ratkaisut, kuten AquaForce 30KAV -jäädytin, tukevat Carrierin vuodelle 2030 asettamia ympäristö-, yhteisö- ja hallintotavoitteita asiakkaiden hiilijalanjäljen pienentämiseksi yli 1 gigatonnilla.

Jäähdyttimestä on saatavana neljä kokoa, joiden teho on 280–800 kW ja prosessijäähdytyksen liuoslämpötila on -4 °C / -8 °C, tai joiden teho on 530–1300 kW ja prosessijäädytyksen tai mukavuusjäähdytyksen lämpötila on 12/7 °C. Yksikön hiilijalanjälki on erittäin pieni, koska siinä käytetään GWP-arvoltaan erittäin alhaista kylmäainetta, kylmäaineen käyttöä voidaan vähentää 40 % mikrokanavaisten Novation®-lämmönvaihdinten ansiosta ja yksikön energiatehokkuus on erinomainen kierroslukusäädettävän kompressorin ansiosta. Jäähdytin on pienikokoinen ja sen koko on kolmannes vakiomallisesta 30KAV-jäähdyttimestä, joten se on erinomainen valinta ahtaisiin tiloihin suorituskyvystä tinkimättä.

"Uusi jäähdytin on suunniteltu ja optimoitu käyttöön lukuisissa prosessijäähdytyssovelluksissa", sanoo William Doll, Carrierin jäähdyttimistä ja lämmönvaihtimista vastaava Euroopan markkinointipäällikkö. "Sen kausittainen energiatehokkuus on erinomainen ja hiilijalanjälki pieni, se on erittäin luotettava ja turvallinen käyttää ja sen kokonaiskäyttökustannukset ovat alhaiset.”

Kriittisiä sovelluksia, kuten prosessijäähdytystä ja elintarviketuotantoa, varten Carrier on kehittänyt erittäin nopean tehonpalautuksen. Jos jäähdyttimen virransyöttö keskeytyy jostain syystä, tehonpalautus mahdollistaa jäähdyttimen käynnistämisen uudelleen heti ja virran palauttamisen siten, että kapasiteetti voidaan palauttaa kokonaan yhdessä minuutissa, mikä vähentää prosessin ja jäähdytettävien tuotteiden vaurioitumisen vaaraa.

Kaikkiin 30KAV-malleihin on saatavana myös innovatiivinen tehostettu lämmön talteenotto, jonka avulla lämpöä voidaan kerätä talteen enemmän talvella ja siten parantaa tehokkuutta ja vähentää käyttökustannuksia entisestään. Lämmön talteenotossa käytetään hybridimallia, jossa yhdistyvät sarja- ja rinnakkaisasennuksen edut. Kun lämmön talteenotto on käytössä, ilmajäähdytteiset lämmönsiirtimet eristetään automaattisesti, jotta kylmä ympäristön ilma ei pääse vaikuttamaan vesijäähdytteisestä lämmönvaihtimesta talteen otettavaan lämmityskapasiteettiin.

Se lisää lämmön talteenottoa 25 % nimelliskuormituksella ja ulkoilman lämpötilan ollessa 35 °C ja 100 % tai enemmän, kun jäähdytintä käytetään alhaisessa lämpötilassa, perinteiseen sarjamalliseen lämmönvaihtimeen verrattuna. Myös jäähdyttimen jäähdytystehoa voi parantaa hieman lämmön talteenottotilassa. AquaForce 30KAV täyttää eurooppalaisen Ecodesign-direktiivin vaatimukset, joten sitä voi käyttää myös mukavuusjäähdyttämiseen.

30KAV on suunniteltu siten, että sen asennus ja huolto on helppoa ja nopeaa. Se sopii pienen kokonsa ansiosta erinomaisesti ahtaisiin tiloihin ja sen sähköjärjestelmä täyttää eri segmenttien maadoitusvaatimukset. Lisäksi jäähdyttimen toimintaa voi valvoa reaaliajassa älykkään energiaseurannan ja sisäänrakennetun vuotoilmaisimen ansiosta.

Oman mielenrauhan varmistamiseksi ja käyttökustannusten pienentämiseksi rakennusten omistajat ja kiinteistöpäälliköt voivat hankkia Carrierin BluEdge™-huoltopalvelun, jotta jäähdyttimet toimivat tehokkaasti niiden koko käyttöiän ajan. Huoltopalvelussa hyödynnetään Carrierin edistyksellistä pilvipohjaista diagnostiikka-alustaa ja BluEdgea jäähdytinten valvontaan ja optimointiin etänä sekä tarpeen mukaan ammattitaitoisen henkilökunnan suorittamien käyntien yhteydessä.


carrier-30KAVIZE-air-cooled-variable-speed-screw-liquid-chiller-front-left

Carrierin ilmajäähdytteinen ja kierroslukusäädettävä AquaForce® 30KAV -vedenjäähdytin ruuvikompressorilla ja PUREtec™-kylmäaine on tarkoitettu teollisuuteen. Jäähdytin vähentää energiankulutusta ja ympäristövaikutusta ja on erittäin tehokas ja helposti asennettavissa ja huollettavissa.