Siirry pääsisältöön

Uusi korkean lämpötilan Carrier AquaForce® PUREtec™ -lämpöpumppumallisto: Ratkaisu älykkääseen lämmöntuotantoon

MONTLUEL, France -

Carrierin uuden sukupolven AquaForce PUREtec 61XWHZE -malliston korkean lämpötilan lämpöpumput käyttävät alhaisen ilmakehän lämmitysvaikutuspotentiaalin (GWP) omaavia HFO R-1234ze -kylmäaineita ja tuottavat jopa 85-asteista vettä. Carrier, maailman markkinajohtaja teknisesti edistyneiden lämmitys-, ilmastointi- ja jäähdytysratkaisuiden alalla, on osa UTC-konsernia, joka on maailmanlaajuisesti johtava innovatiivisten ilmastointi-, jäähdytys-, palo-, turvallisuus- ja kiinteistöautomatiikkatekniikoiden toimittaja.

Uusi 61XWHZE-mallisto mahdollistaa entistä ympäristöystävällisemmät jäähdytys- ja lämmitysratkaisut käyttämällä uusiutuvaa energiaa. Sekä luonnollisia lähteitä, kuten pohjavettä ja merivettä, että hukkalämpöä esimerkiksi palvelinkeskuksista, talousjätevedestä tai teollisuusprosesseista hyödyntävä lämpöpumppu mahdollistaa kestävien energiaratkaisujen tarjoamisen erilaisiin lämmityssovelluksiin.

Carrierin tekniikoiden ja HFO-kylmäaineen yhdistelmä mahdollistaa AquaForce PUREtec 61XWHZE:n käyttämisen perinteisten lämmityskattiloiden täydentämiseen esimerkiksi kaukolämmityksessä tai teollisuusprosesseissa. Jäähdytettyä ja kuumaa vettä samanaikaisesti tuottavia 61XWHZE-yksiköitä voidaan käyttää lämmityskattiloiden täydentämisen lisäksi myös vedenjäähdyttimien korvaamiseen. Nämä yksiköt ovat myös erittäin tehokkaita, sillä ne voivat saavuttaa COP-arvon 3,0 tai ylikin.

"Kansalliset ympäristöohjelmat tarjoavat yhä enenevässä määrin taloudellisia kannustimia uusiolämmön tuotantoon", sanoo William Doll, Carrier HVAC Europen markkinointipäällikkö. "Meillä on jo nyt tasokkaita projektireferenssejä korkean lämpötilan 61XWHZE-lämpöpumpuista Sveitsistä, Norjasta, Ruotsista, Ranskasta ja Alankomaista erilaisista sovelluskohteista, kuten palvelinkeskuksista, kaukolämmityksestä, prosessisovelluksista, viihdekeskuksista ja sairaaloista", hän lisää.