Siirry pääsisältöön

Carrierin tehokkain kierrosnopeusohjattu ilmalauhdutteinen ruuvivedenjäähdytin on nyt saatavilla HFO-versiona

MONTLUEL, France -

Carrierin AquaForce Vision on nyt saatavilla PUREtec-kylmäaineversiona. Tässä huippuluokan kierrosnopeusohjatussa ilmalauhdutteisessa ruuvivedenjäähdyttimessä käytetään alhaisen lämmitysvaikutuksen (GWP) HFO R1234ze -kylmäainetta. Ympäristön ja suorituskyvyn tasapainoisesti huomioivan yksikön jäähdytyskapasiteetti vaihtelee 350 kW:sta jopa 800 kW:iin, ja sen vuotuinen kylmäkerroin on enimmillään 5,6. Carrier, maailman markkinajohtaja teknisesti edistyneiden lämmitys-, ilmastointi- ja jäähdytysratkaisuiden alalla, on osa UTC-konsernia, joka on maailmanlaajuisesti johtava innovatiivisten ilmastointi-, jäähdytys-, palo-, turvallisuus- ja kiinteistöautomatiikkatekniikoiden toimittaja.

"AquaForce Vision -vedenjäähdytin ja PUREtec-kylmäaine ovat ilmastoinnin jäähdytyksen uuden sukupolven ratkaisuja", sanoo Quentin Garcia San Mateo, tuotepäällikkö Carrierilta. "Mallisto kertoo sekä Carrierin sitoutumisesta ympäristönsuojeluun että sen kyvystä tuottaa huippuluokan tekniikkaa."

Neljä vuotta Euroopan ensimmäisen HFO-kylmäaineeseen perustuvan vesilauhdutteisen ruuvivedenjäähdyttimen asennuksen jälkeen Carrierin PUREtec-kylmäainetta käyttäviä AquaForce-jäähdyttimiä on asennettu yli 300 projektissa Euroopassa erilaisiin käyttökohteisiin, kuten teollisuuteen, palvelinkeskuksiin, kaukolämmitykseen ja terveydenhuoltoon.

Menestyksen myötä PUREtec-kylmäaineita käyttävien tuotteiden valikoima on kasvanut Carrierin korkean lämpötilan AquaForce PUREtec 61XWHZE -lämpöpumpuilla, AquaEdge 19DV -turbokompressori-vedenjäähdyttimillä ja nyt huippuluokan kierrosnopeusohjatulla ilmalauhdutteisella AquaForce Vision PUREtec 30KAVP-ZE -ruuvivedenjäähdyttimellä.

30KAVP-ZE-mallisto, jonka GWP-arvo on alle yksi, tarjoaa pitkälle tulevaisuuteen kestävän kylmäaineratkaisun EU:n F-kaasuasetuksen mukaista HFC-yhdisteiden käytöstä poistoa ennakoiden. Malliston huipputekniikoita ovat muun muassa:

  • Kestomagneettimoottoritekniikalla varustettu kaksoisruuvikompressori (30KAVP-ZE-versio)
  • Kierrosnopeusohjatut EC-puhaltimet - Älykäs energianvalvontatoiminto
  • Älykäs kylmäainevuodon tunnistus
  • Mahdollisuus lämmöntalteenottoon ja osittaiseen lämmöntalteenottoon.

Erityisiä teollisuuden prosessisovelluksia varten on saatavilla vuoden lopulta alkaen erittäin alhaisen liuostason toiminto.

Ranskassa 30KAVP-ZE-mallistolle voidaan myöntää jopa 425 000 euron taloudellinen kannustin teknisten suoritusarvojen mukaan.