Siirry pääsisältöön

Carrier esittelee AquaForce® 30XB -vedenjäähdyttimen

MONTLUEL, France -

Kiinteänopeuksinen ilmalauhdutteinen ruuvivedenjäähdytin 250-1 700 kW:n jäähdytyskapasiteetilla

Carrier esittelee uudet AquaForce® 30XB- ja 30XBP-vedenjäähdyttimet, jotka edustavat tuhansina kappaleina eri puolille maailmaa asennettujen 30XA-malliston laitteiden seuraavaa kehitysastetta. EU:n uudet ekosuunnitteluvaatimukset täyttävän malliston kiinteänopeuksisten ilmalauhdutteisten ruuvivedenjäähdyttimien jäähdytyskapasiteetti vaihtelee 250 kW:sta aina 1 700 kW:iin asti, ja asiakkaat voivat valita omiin tarpeisiinsa sopivan laitteen kolmesta saatavilla olevasta hyötysuhdetasosta. Carrier, maailman johtava korkean teknologian lämmitys-, ilmastointi- ja jäähdytysratkaisuiden toimittaja, on osa United Technologies Corporationin UTC Climate, Controls & Security -yksikköä (NYSE: UTX).

Uudessa AquaForce® 30XB -mallistossa yhdistyvät AquaForce®-järjestelmistä saatu kenttäkokemus ja alan huippua edustavat Carrier-tekniikat:

  • Kestävyydestään (99,7 % yksiköistä ilman kompressorivikoja) tunnettu Carrier 06T -kaksoisruuvikompressori.
  • Kokonaan alumiiniset Novation®-mikrokanavalämmönvaihtimet ja Super Enviro-ShieldTM -pinnoitukset takaavat pitkään kestävän optimaalisen suorituskyvyn.
  • Carrierin edistyksellisen laboratoriotyön pohjalta kehitetyt, luonnon inspiroimat kuudennen sukupolven Flying Bird -puhallinsiivet.
  • Pienet painehäviöt Carrierin moniputkimärkähöyrystimen ja uuden kupariputkirakenteen ansiosta.
  • Touch Pilot® -säädin värillisellä kosketusnäytöllä ja 10-kielisellä käyttöliittymällä.

Erityisen vaativiin rakennuksiin tarkoitettu uusi AquaForce® 30XBP -huippuversio:

  • Greenspeed™-EC-puhaltimet ja ylimääräinen lämmönvaihtopinta, joilla tavoitellaan merkittävää suorituskyvyn lisäystä sekä täydellä että osakuormalla (SEER12/7 enintään 4,5 ja SEPR12/7 enintään 6,3).

"Perinteisesti tehokkaaksi tiedettyä 30XA-mallistoa seuraavan 30XB-malliston edistykselliset tekniikat ennakoivat tulevaisuuden haasteita ja tarjoavat suuren kausittaisen tehon", sanoo William Doll, ruuvivedenjäähdyttimien tuotepäällikkö Carrierilla. "30XB- ja 30XBP-vedenjäähdyttimet ovat taloudellisesti parhaita ratkaisuja kaupan ja teollisuuden kohteisiin, joissa asiakkaan keskeisiä vaatimuksia ovat luotettavuus ja taloudellinen toiminta kaikissa olosuhteissa."

Kolmesta saatavilla olevasta tehotasosta löytyy täydellinen 30XB-vaihtoehto molempiin käyttötarkoituksiin:

  • koska 30XB-standardiversion vuotuinen energiatehokkuuskerroin (SEPR12/7) on enintään 5,5 ja EER enintään 3,3, se on taloudellisesti paras vaihtoehto korkean lämpötilan prosessisovelluksiin tai kuumiin ympäristöihin, joissa vaaditaan suurta tehoa täydellä kuormalla.
  • AC-moottoreita käyttävillä kierrosnopeusohjatuilla Greenspeed™-puhaltimilla varustettujen 30XB-yksiköiden parhaimmillaan tuottama vuotuinen kylmäkerroin 4,4 (SEER12/7) on eduksi huonetilojen jäähdytyssovelluksissa.

Neljä äänitasoa takaavat, että AquaForce® 30XB täyttää vaativimmatkin tekniset vaatimukset myös melun suhteen vaativissa ympäristöissä.

Ulkolämpötiloissa -20...55 °C toimiva AquaForce® 30XB on ihanteellinen vaihtoehto moniin käyttökohteisiin arvokkaista toimistorakennuksista ja hotelleista hoivatiloihin, palvelinkeskuksiin ja teollisiin projekteihin.

Erityisesti HFO R1234ze -kylmäaineelle suunniteltu AquaForce® 30XB PUREtec™-tekniikalla on saatavilla vuoden 2018 lopulta alkaen.