Siirry pääsisältöön

Carrier vahvistaa alhaiseen ilmakehän lämmitysvaikutuspotentiaaliin perustuvaa kylmäainestrategiaansa Euroopassa

MONTLUEL, France -

Carrier vahvistaa Euroopan kylmäainestrategiaansa valitsemalla alhaisen lämmitysvaikutuksen (GWP) HFO-kylmäaineita useimpiin kaupallisiin lämmitys-, ilmanvaihto- ja -ilmastointituotteisiinsa. Carrier, maailman markkinajohtaja teknisesti edistyneiden lämmitys-, ilmastointi- ja jäähdytysratkaisuiden alalla, on osa UTC-konsernia, joka on maailmanlaajuisesti johtava innovatiivisten ilmastointi-, jäähdytys-, palo-, turvallisuus- ja kiinteistöautomatiikkatekniikoiden toimittaja.

Carrier on sitoutunut toimittamaan ympäristöä säästäviä ratkaisuja, jotka täyttävät EU:n F-kaasuasetuksen vaatimukset. Alhaisen GWP-arvon kylmäaineisiin siirtymisen vahvistamisen lisäksi Carrier on viimeisten viiden vuoden aikana pienentänyt tuotteidensa kylmäainetäytösmäärää Euroopassa jopa 50 prosentilla. Carrier on etsinyt parasta HFC R-134a -kylmäaineen korvaajaa ruuvi- ja turbokompressori-vedenjäähdyttimiin ja HFC R-410A -kylmäaineen korvaajaa kierukkavedenjäähdyttimiin, lämpöpumppuihin ja rooftop-yksiköihin.

Ruuvivedenjäähdyttimien ja lämpöpumppujen HFC R-134a:n korvaajaksi Carrier valitsi HFO R-1234ze -kylmäaineen. Kansainvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) viidennen arviointiraportin mukaan R-1234ze(E) -kylmäaineen GWP-arvo on alle 1, joten EU:n F-kaasuasetuksen tai Montrealin pöytäkirjaa koskevan Kigalin muutoksen rajoitukset eivät koske sitä. Ainetta käytetään Carrierin pitkälle tulevaisuuteen kestävissä PUREtec™-tuoteperheen kylmäratkaisuissa. Carrier esitteli ensimmäisenä PUREtec™-kylmäainetta käyttävät uusimman sukupolven AquaForce®-vedenjäähdyttimensä kolme vuotta sitten, eikä kasvulle näy loppua yli 300:n Eurooppaan, Lähi-itään ja Afrikkaan asennetun yksikön ja reilun kahden miljoonan, Carrierille tyypillisesti ongelmattoman käyttötunnin jälkeen. Valikoiman tuotteilla saavutetaan keskimäärin 10 % parempi hyötysuhde, ja ne ylittävät jo nyt vuoden 2021 ekosuunnitteluvaatimukset ja täyttävät Kigalin muutoksen vaatimukset vuodelle 2036.

Turbokompressori-vedenjäähdyttimiin Carrierin valinta ensisijaiseksi kestäväksi kylmäaineeksi oli HFO R-1233zd(E). Sen GWP-arvo on 1, joten sitäkään F-kaasuasetukset eivät koske. Carrierin AquaEdge® 19DV on hyvä esimerkki tätä kylmäainetta menestyksellä käyttävästä mallistosta.

Alhaisen GWP-arvon HFO-kylmäaineet eivät sovellu käytettäväksi kaupallisiin kierukkavedenjäähdytin- ja pumppumallistoihin tällä hetkellä saatavilla olevan kompressoritekniikan kanssa. Jotkin ratkaisut toimivat keskitason GWP-arvoisilla HFC-kylmäaineilla, ja Carrier kehittää parhaillaan Ekosuunnittelu 2021 -tehokkuusvaatimukset täyttävää ja ylittävää jäähdytys- ja lämmityslaitemallistoa, jossa käytetään keskitason GWP-arvoisia HFC-kylmäaineita. Pian esiteltävät mallistot optimoivat energiatehokkuuden ja tarjoavat yhtä joustavan käyttölämpötila-alueen kuin nykyiset, R-410A-kylmäaineella toimivat yksiköt.

Vedenjäähdytinvalikoimillaan lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan teknistä kärkeä edustavan Carrierin sitoutumisesta kestävään kehitykseen kertoo se, että yhtiö kehittää edelleen alhaisen ilmakehän lämmitysvaikutuspotentiaalin omaavia kestäviä ratkaisuja.

carrier-refrigerant-strategy