Siirry pääsisältöön

Carrier julkaisee ison päivityksen, HAP v6:n, LVI-järjestelmäsuunnitteluohjelmistoon

CHARLOTTE, Pohjois-Carolina -

Uusi versio yhdistää edistyneen automaation virtaviivaistettuun, mukautettavaan työnkulkuun


LVI-suunnitteluinsinöörien tarpeiden täyttämiseksi Carrier julkaisee tänään uuden version huippukuorman ja energian mallinnusohjelmistonsa tuntianalyysiohjelmasta HAP (Hourly Analysis Program). Carrier on osa Carrier Global Corporationia (NYSE: CARR), joka on terveellisten, turvallisten, kestävien ja älykkäiden rakennus- ja kylmäketjuratkaisujen johtava globaali toimittaja.

Korkealaatuisten rakennusmallien luomiseen tarvittavan ajan lyhentämiseksi ja vaivan vähentämiseksi HAP v6 yhdistää virtaviivaistetun työnkulun laajaan valikoimaan edistyneitä 3D-rakennusmallinnusominaisuuksia, jotka on kaikki yhdistetty helposti opittavissa olevaan ja helppokäyttöisen perusmalliin.

"Koko kehitysprosessin ajan Carrier työskenteli suoraan yhteistyössä mekaniikan, sähkö- ja putkistosuunnitteluyritysten insinöörien kanssa", kertoo Jim Pegues, Carrierin eDesign-ohjelmistokehitysmanageri. "Jotkut käyttivät HAP:n aikaisempia versioita ja jotkut muita järjestelmäsuunnittelusovelluksia. Keskityimme siihen, miten insinöörit todella työskentelevät ja kuuntelimme, mistä he nykyisessä ohjelmistossa pitävät ja mistä eivät."

Konsultoitavien insinöörien, suunnittelu-/rakennusurakoitsijoiden, LVI-urakoitsijoiden ja teknisen palvelun insinöörien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella saatiin selville HAP v6:n tärkeimmät ominaisuudet ja paras lähestymistapa. Uusia tehokkaita ominaisuuksia on lisätty rakennusmallin graafiseen määritelmään. Insinööri luonnostelee rakennuksen pohjapiirroksen määrittääkseen huoneiden rajat ja ohjelmisto laskee automaattisesti mitat ja alueet.

HAP v6 tarjoaa useita teknisiä päivityksiä, joilla rakennusmallin luominen voidaan lyhentää muutaman päivän työstä muutamaan suunnittelutyötuntiin. Se on integroitu Yhdysvaltojen energiaministeriön EnergyPlus™ -laskentakoneeseen huippuluokan järjestelmän simulointiominaisuuksien tarjoamiseksi. Se käyttää ASHRAE Heat Balance -kuormanlaskentamenetelmää rakennusten fyysisen infrastruktuurin tarkempaan esittämiseen.

Mukana on maailmanlaajuinen 7 400 asemaa sisältävä sääkirjasto. Nykyaikaisen LVI-laitteiston ja ohjauslaitteiden olemassa olevat energiatehokkuuden mallinnusominaisuudet on päivitetty, jotta rakennusten omistajat voivat paremmin täyttää kestävän kehityksen ja ympäristönsuojelun tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjen osalta.

Useimmat nykyiset käyttäjät voivat siirtyä HAP v6:een ilmaiseksi omaan tahtiinsa ja jatkaa nykyisen HAP v5:n käyttöä niin kauan kuin on tarpeen. Lisätietoja saat osoitteesta carrier.com/HAP tai sähköpostitse osoitteesta [email protected].


middle-cib

Uudessa graafisessa rakennusmallinnustyönkulussa käytetään "älykkäitä" luonnostelutyökaluja, joilla voidaan nopeasti hahmotella huoneiden rajat pohjapiirroksessa, jolloin ikkuna- ja oviaukot on helppo raahata ja pudottaa ulkoseiniin.


cib-3d-rendering

Pohjapiirroksen hahmottelun ja ikkuna- ja oviaukkojen paikalleen asettamisen jälkeen HAP tekee kaksiulotteisesta hahmotelmasta kolmiulotteisen, jolloin rakennusta voidaan tarkastella ja se voidaan tarkastaa.


cib-zoning-map

Carrier HAP v6 tarjoaa visuaalisia, osoita ja napsauta -ominaisuuksia, joilla huoneita voidaan ryhmittää nopeasti LVI-valvontavyöhykkeiksi.