Siirry pääsisältöön

Carrier julkaisee datakeskuksille tarkoitetun uuden AquaForce 30XF -vedenjäähdyttimen

MONTLUEL, Ranska -


Carrier on julkaissut uuden sarjan datakeskuksille tarkoitettuja huipputehokkaita vedenjäähdyttimiä, jota vähentävät energiankulutusta, hiilipäästöjä ja käyttökustannuksia. Yksiköt ovat saatavana 400–2100 kW:n tehoisena, ja niille on myönnetty Eurovent- ja AHRI-sertifiointi. Ne perustuvat laadukkaisiin Carrierin ruuvikompressoreihin, mikä takaa tehokkaan ja luotettavan toiminnan sekä pitkän käyttöiän. Carrier on osa Carrier Global Corporationia (NYSE: CARR), joka on älykkäiden ilmasto- ja energiaratkaisuiden johtaja.

Carrierin uusissa ilmalauhdutteisissa AquaForce 30XF -ruuvijäähdyttimissä on integroitu vapaajäähdytysjärjestelmä ja kierroslukusäädettävät puhaltimet. Tämä yhdistelmä säästää energiaa jopa 50 % vapaajäähdytyskäytössä*.

Jäähdyttimissä käytettävän kylmäaineen HFO R-1234ze(E) GWP-potentiaali on erittäin pieni. Jäähdyttimien erittäin nopea tehonpalautusjärjestelmä takaa luotettavan toimivuuden sähkökatkoksen sattuessa, sillä jäähdytysteho voidaan palauttaa kokonaan kahdessa minuutissa. Tämän ansiosta tärkeiden palvelinten jäähdytys ja tietojen suojaaminen voidaan taata.

Jäähdytintä voi käyttää erilaisissa käyttöympäristöissä -20 ... +55 °C:een lämpötila-alueella niin kylmissä, leudoissa kuin kuumissa olosuhteissa. Carrierin älykäs valvontajärjestelmä takaa optimaalisen tehokkuuden ja suorituskyvyn. Kierroslukusäädettävät puhaltimet parantavat energiatehokkuutta ja vähentävät käytöstä aiheutuvaa melua osakuormituksella.

Jäähdytinten suorituskykyä parantaa myös se, että yksiköissä on kaksinkertainen virransyöttö (400/230V tai 400/400V) ja elektroninen harmoninen suodatin. Jäähdytin valvoo ja ylläpitää automaattisesti virransyötön laatua, mikä estää jäähdyttimen sähköosien vaurioitumisen ja parantaa järjestelmän tehokkuutta.

Vapaajäähdytysjärjestelmä on saatavana glykolittomana versiona käyttötarkoituksiin, joissa glykolia ei voida käyttää. Tällöin glykolia käytetään vain sisäyksiköiden koon pienentämisen jopa 15 %.

"Uusi AquaForce 30XF on suunniteltu siten, että se täyttää datakeskusten tiukat ympäristö-, tehokkuus- ja luotettavuusvaatimukset ja pitää palvelimet jäähdytettyinä kellon ympäri," sanoo Raffaele D'Alvise, markkinoinnin ja viestinnän johtaja, Carrier HVAC. "Jäähdytin auttaa datakeskuksia saavuttamaan budjetti- ja kestävyystavoitteensa, sillä se vähentää energiankulutusta ja hiilipäästöjä, parantaa luotettavuutta ja pidentää käyttöikää."

AquaForce 30XF on osa Carrierin kattavaa datakeskuksille tarkoitettujen jäähdytysratkaisujen sarjaa, johon kuuluvat ilmajäähdytteiset AquaSnap™ 30RBP -vedenjäähdyttimen scroll-kompressoreilla, nestelauhdutteinen AquaEdge™ 19DV vedenjäähdytin turbokompressorilla, nestelauhdutteinen AquaForce 61XWH-ZE lämpöpumppu sekä tietokonehuoneen ilmastointilaitteet, ilmanpuhdistimet ja tuulettimet. Kaikille näille on saatavana Carrier BluEdgen™ elinkaari-, huolto- ja tukipalvelut optimaalisen suorituskyvyn ylläpitämiseksi.

Nämä innovatiiviset tuotteet tukevat Carrierin vuodelle 2030 asettamia ympäristö-, yhteiskuntavastuu- ja hallintotavoitteita asiakkaiden kasvihuonekaasupäästöjen pienentämiseksi yli 1 gigatonnilla vuoteen 2030 mennessä. Lisätietoja saa osoitteesta 30XF.

*Perustuu käyttöolosuhteisiin Berliinissä, Saksassa, 90 % käyttötunneista osakuormituksella ja täysin vapaalla jäähdytyskäytöllä.


carrier-30xf

Carrierin uusissa datakeskuksille tarkoitetuissa ilmajäähdytteisissä AquaForce 30XF -ruuvijäähdyttimissä on vapaajäähdytysjärjestelmä ja invertteriohjaus.