Siirry pääsisältöön
carrier-case-study-tui-cruises-ship_h

TUI Cruises - Merenkulku

Carrierin Marine & Offshore -asiantuntijat vaihtoivat kaksi vedenjäähdytintä ja asensivat räätälöidyn jäähdytinlaitoksen ohjausjärjestelmän, mikä johti keskimäärin 32 prosentin säästöihin energiankulutuksessa.*
carrier-map-case-study-netherlands
account_circleAsiakas TUI Cruises
roomSijainti Mein Schiff 1 -risteilyalus
todayAika 2014
carrier-case-study-tui-cruises-centrifugal-chiller-19XR

Hankkeen kuvaus

TUI Cruises -varustamon Mein Schiff 1 -alus on kuljettanut risteilyasiakkaita Saksan satamista vuodesta 2009 lähtien. Kun TUI hiljattain päätti päivittää ilmastoinnin jäähdytinlaitoksen, he kääntyivät Alankomaiden Rotterdamissa päämajaansa pitävän Carrier Marine & Offshoren puoleen. Carrier toimitti laivaan kaksi uutta vaatimukset täyttävää AquaEdge™-vedenjäähdytintä sekä räätälöidyn jäähdytinlaitoksen ohjausjärjestelmän. Laitteiden ja järjestelmän toimitus, asennus ja käyttöönotto sujuivat Carrier Marine & Offshoren tiimiltä ilman ongelmia, minkä jälkeen uusi vedenjäähdytinlaitos on säästänyt TUI Cruisesille keskimäärin 32 % energiakustannuksissa.*

Taustaa

TUI Cruisesin Mein Schiff 1 -aluksen neljä vedenjäähdytinlaitosta alkoivat käydä vanhoiksi. Tarvittiin kattava ja luotettava ratkaisu, joka säästäisi energiaa ja varmistaisi tarvittavan jäähdytystehon, helpomman ylläpidon ja redundanssin.

TUI kääntyi Carrierin Marine & Offshore -asiantuntijoiden puoleen, jotka korvasivat kaksi neljästä vedenjäähdyttimestä uusinta tekniikkaa edustavilla, 4,5 MW:n 19XR AquaEdge -jäähdyttimillä. Lisäksi Carrier asensi taajuusmuuttajakäytöt jäähdytetyn veden pumpuille ja jäähdytyspumpuille sekä suunnitteli jäähdytinlaitokselle vedenjäähdyttimien käytön ja pumppujen nopeuden optimoivan räätälöidyn ohjausjärjestelmän. Lopuksi Carrier asensi verkkopohjaisen i-Vu®-käyttöliittymän, joka mahdollistaa intuitiivisen järjestelmän ohjauksen, valvonnan ja tiedonkeruun.


carrier-case-study-tui-cruises-ship
Tärkeimmät edut
 • Pienempi polttoaineenkulutus tehokkaamman vedenjäähdyttimen ansiosta
 • Optimaalisesti toimiva laitos ja tietojenkeruu ennakoivaa kunnossapitoa varten
 • Carrierin asiantuntijoiden avaimet käteen -toimitus, joka sisälsi järjestelmän konfiguroinnin, asennuksen ja käyttöönoton
 • Kierrosnopeusohjatut pumput mahdollistavat lisäsäästöt ja takaavat matkustajien mukavuuden
Tekniikat
 • Kaksi 19XR AquaEdge™ -turbokompressori-vedenjäähdytintä
 • Comfort Controller 6400 -ohjaus
 • CHILLERVISOR System Manager III -järjestelmänhallinta
 • Touch Pilot™ -käyttöliittymä
 • Verkkopohjainen I-Vu®-käyttöliittymä
Haasteet ja ratkaisut

Hankkeeseen liittyi monia erityisiä haasteita:

 • Tehokkuus - Asennuksen jälkeen jäähdytinlaitos on kuluttanut keskimäärin 32 % vähemmän kilowattitunteina mitattuna meriveden lämpötilan, ulkoilman lämpötilan ja suhteellisen ilmankosteuden vaihtelut huomioon ottaen.*
 • Redundanssi - Ennen laitoksen päivittämistä jäähdytyksen ylläpitäminen edellytti tyypillisesti, että kolme neljästä vedenjäähdyttimestä oli käynnissä. Päivityksen jälkeen jäähdytystarve voidaan normaalisti tyydyttää toisella kahdesta uudesta jäähdyttimestä niin, että vanhat jäähdyttimet ovat varalla.
 • Vedenjäähdytinlaitoksen optimaalinen hallinta - Räätälöidyn vedenjäähdytinlaitoksen ohjausjärjestelmän ja kierrosnopeusohjattujen pumppujen asentamisen ansiosta järjestelmä huolehtii mukavuuden säilymisestä käyttämällä mahdollisimman vähän energiaa.
 • Projektinhallinta ja suunnittelutuki - Carrierin asiantuntemuksen hyödyntäminen järjestelmän suunnittelussa ja ohjelmoinnissa sekä asennuksessa ja käyttöönotossa.
* Perustuu aluksella ennen marraskuussa 2014 tapahtunutta laitteiston asennusta ja sen jälkeen kirjattujen keskimääräisten kWh-arvojen vertailuun. Sisältää ilman ja meriveden lämpötilan sekä kosteuden normalisoimiseksi tehdyt korjaukset.