Siirry pääsisältöön
skf-tudela-case-study-h

Skf tudela: esimerkki teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä

carrier-mapa-casos-practicos-espana-madrid
account_circleCliente SKF Tudela
roomUbicación Tudela
todayFecha 2023
personInstaller Installer: SEGUAS Aire Comprimido y Frío Industrial

Tuotantolaitos valmiina kohti energiasäästöjä

SKF tunnetaan yrityksenä, joka keksi kuulalaakerin vuonna 1907. Nykyään se on kansainvälinen toimija omalla alallaan, ja se tarjoaa laajan tuote- ja palveluvalikoiman käytännössä kaikkiin pyöriviin ja lineaarisesti liikkuviin sovelluksiin. Yritys perustettiin vuonna 1973 Tudelassa (Navarra, Espanja), ja sen 14 000 m2 :n tehtaassa valmistetaan laakereita autoteollisuuden käyttöön.

Tämän projektin tarkoituksena oli vähentää tehtaan hiilidioksidipäästöjä. Jotta Tudelan tehdas olisi huomattavasti kilpailukykyisempi energiankulutuksen osalta, sen polttoaineiden käyttö lopetettiin, CO2 - päästöjä vähennettiin ja käyttökustannuksia leikattiin.

Yhtenäinen näkökulma teollisuuslaitosten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Tämä laitteisto on täydellinen esimerkki tehtaiden lämpölaitteistojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä. Päästöjen vähentämistä varten on tehty seuraavat toimenpiteet:

  • Ensiksi on määritettävä selkeät kestävyystavoitteet ja sitouduttava niihin. Sitä varten laaditaan keskipitkän ja pitkän aikavälin suunnitelma.
  • Toiseksi on ymmärrettävä laitteiston todelliset lämpövaatimukset ja tunnistettava siihen liittyvät energiansäästömahdollisuudet. Sitä varten analysoidaan kaikki tehtaan sisäpuolella olevat jäännöslämmön lähteet ja selvitetään, miten niitä voidaan käyttää lämpölaitteistoissa.
  • Kolmanneksi luodaan ratkaisu, jossa yhdistyvät muissa laitteistoissa käytettävät nykyhetken parhaat tekniikat ja käytännöt. Niiden avulla saadaan aikaan paras mahdollinen ratkaisu laitteiston energiatehokkuuden optimoimiseksi.
  • Lopuksi on tärkeää huomioida laitteiston koko käyttöikä. Sitä varten laaditaan huoltosuunnitelma ja varmistetaan, että yksiköt pysyvät erinomaisessa käyttökunnossa mahdollisimman pitkään.
Teknologioiden yhdistämisellä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen

Lämpövaatimusten analysoinnin jälkeen laitteiston suunnittelussa keskityttiin kahteen päätavoitteeseen: Ensiksi prosessin jäähdytysvaatimukset täytetään huipputehokkaiden 30KAV ilmavesijäähdytteisten jäähdyttimien avulla, ja toiseksi laakerinvalmistuksessa syntyvä lämpö siirretään rakennuksen ja toimistotilojen ilmastointiin lämmön talteenotolla varustettujen vesijäähdytteisten jäähdyttimien avulla.

Myös ilma-vesi-käyttöinen lämpöpumppu asennettiin sellaisia tilanteita varten, joissa lämmöntarve ylittää tuotantoprosessissa syntyvän lämmön määrän tai jokin prosessin laitteisto rikkoutuu. Lämpöpumpun avulla voidaan taata tehtaan toiminta ja välttää sen tuotannon pysähtyminen.

Suunnitelman ansiosta laitteisto ei kuluta lainkaan kaasua, mikä tekee tehtaasta erittäin kilpailukykyisen energiankulutuksen osalta ja vähentää tehtaan ympäristövaikutuksia.

skf-tudela-case-study-1

30KAV ilma-vesijäähdytteiset jäähdyttimet

skf-tudela-case-study-2

30XWH vesijäähdytteiset jäähdyttimet

skf-tudela-case-study-3

30RQP ilma-vesi-käyttöinen lämpöpumppu

Dokumentit