Siirry pääsisältöön
carrier-case-study-skanska-building

Skanska Rashleigh Weatherfoil Ltd - Toimistorakennus

Carrierin asiantuntijat kehittivät tehokkaan ja hiljaisen ilmastointiratkaisun Lontoossa sijaitsevan New Ludgaten rakennuksia 1 ja 2 koskenutta hanketta varten.
carrier-map-case-study-uk
account_circleAsiakas Skanska Rashleigh Weatherfoil Ltd
roomSijainti Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta
todayAika 2015
carrier-case-study-skanska-building-air-cooled-chiller-30XAV

Hankkeen kuvaus

Rakennukselle tavoiteltu Excellent-tason BREEAM-luokitus (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) huomioon ottaen hanke edellytti ilmastointiratkaisua, joka samalla sekä pienentäisi rakennuksen energiankulutusta ja ympäristöjalanjälkeä että lisäisi asukkaiden ja naapureiden hyvinvointia. Carrierin ratkaisu vastasi projektin ainutlaatuisiin vaatimuksiin sovelluksella, jossa käytettiin ensimmäistä kertaa Euroopassa Carrierin uutta ilmalauhdutteista XAV AquaForce® -vedenjäähdytintä ja älykästä Greenspeed®-tekniikkaa yhdessä Carrierin uudistettujen AquaForce 30RBM 520 -jäähdyttimien kanssa.

Energiankulutusta ja käyttökustannuksia merkittävästi vähentävä kompakti järjestelmä voidaan asentaa katolle pieneen tilaan, ja äänieristetty kotelointi on suunniteltu vaimentamaan ilmastointijärjestelmän toiminnasta syntyvää ääntä.

Taustaa

Carrier teki tiivistä yhteistyötä asiakkaan eli Land Securities -kiinteistöyhtiön, sen konsultin sekä urakan suorittaneen SRW-insinööripalvelun kanssa suunnitellen ja toteuttaen räätälöidyn ratkaisun, joka täyttää New Ludgaten rakennusten 1 ja 2 ilmastoinnille asetetut tiukat tehokkuus- ja meluvaatimukset. Vedenjäähdyttimien pieni koko mahdollisti koko laitteiston asentamisen katolle, mikä vapautti rakennusten kellarit muuhun käyttöön. Taajuusmuuttajakäyttöisillä ruuvikompressoreilla varustetut AquaForce-vedenjäähdyttimet ja älykäs Greenspeed-tekniikka on suunniteltu erinomaista osakuormatehokkuutta ja korkeaa jäähdytystehoa silmällä pitäen. Jäähdyttimien poikkeuksellinen tehokkuus pienentää myös vuokralaisten toimintakustannuksia sekä rakennusten hiilidioksidipäästöjä. Vedenjäähdyttimet on asennettu Carrierin suunnittelemiin ja valmistamiin äänenvaimennuskoteloihin, minkä ansiosta järjestelmä täyttää projektin tiukat meluvaatimukset. Hiljainen käyntiääni hyödyttää sekä kiinteistön vuokralaisia että naapureita.
Tärkeimmät edut
 • Suunniteltu toimimaan tehokkaasti sekä suurella kuormalla että osakuormalla
 • Kompakti koko, asennus pieneen tilaan katolle
 • Hiljainen käyntiääni ei häiritse arvokasta ympäristöä
 • Carrier Servicen tehokas huolto alentaa huoltokustannuksia
 • Ympäristöä säästävä, pienet hiilidioksidipäästöt
 • Ekorakentamisen periaatteiden mukainen
Tekniikat
 • Kuusi 30XAV 950 AquaForce® -vedenjäähdytinyksikköä ja älykäs Greenspeed-tekniikka (perustuu taajuusmuuttajakäyttöisiin ruuvikompressoreihin)
 • Kolme 30RBM 520- ja kolme 30RBM 420 AquaSnap® -yksikköä (kierukkakompressoreihin perustuvaa)
 • Carrierin edistynyttä verkkopohjaista säädintä hyödyntäen räätälöity pumpun, ohjauksen ja vedenjäähdyttimen jaksotus
Haasteet ja ratkaisut

Hankkeeseen liittyi monia teknisiä ja kohdekohtaisia haasteita, jotka ratkaistiin seuraavasti:

 • Korkeaan energiatehokkuuteen tähdännyt suunnittelukäyttökustannusten alentamiseksi ja rakennusten hiilidioksidipäästöjen pienentämiseksi: toteutettiin käyttämällä Carrierin uusia taajuusmuuttajaohjattuja 30XAV AquaForce -vedenjäähdyttimiä yhdessä uudistettujen Carrier 30RBM AquaSnap -jäähdyttimien kanssa. Älykkään Greenspeed-tekniikan ansiosta taajuusmuuttajakäyttöisillä ruuvikompressoreilla varustetut vedenjäähdyttimet toimivat erittäin tehokkaasti sekä osakuormalla että täydellä kuormalla. Niiden poikkeuksellinen tehokkuus pienentää vuokralaisten toimintakustannuksia sekä rakennusten hiilidioksidipäästöjä.
 • Hiljainen käyntiääni - Rakennusten arvokas ilmapiiri ja asuinhuoneistojen läheisyys edellyttivät tiukkoja meluvaatimuksia. Vaatimusten täyttämiseksi vedenjäähdyttimien käyntiääni saa olla enintään 65 dB(A) yhden metrin etäisyydellä päiväaikaan ja 58dB(A) yhden metrin etäisyydellä yöaikaan. Carrier suunnitteli ja rakensi jäähdyttimien ympärille räätälöidyn vaimennuskotelon. Sen vaatimustenmukaisuus testattiin todistetusti Carrierin tuotekehitystiloissa Ranskassa.
 • Pieni asennustilan tarve - Alkuperäisen ehdotuksen mukaan kellariin piti asentaa vesilauhdutteiset vedenjäähdyttimet. Kompaktien 30XAV AquaForce -vedenjäähdyttimien ansiosta Carrier saattoi kuitenkin ehdottaa vaihtoehtoista mallia, jossa jäähdyttimet sijoitettiin katolle niin, että kellari vapautuisi muuhun käyttöön.