Siirry pääsisältöön
carrier-case-study-raphael-rooms-banner_h

Rafaelin huoneet

carrier-map-case-study-italy-vatican
account_circleCustomer Vatikaanin museot
roomLocation Vatikaanivaltio
todayDate 2020
carrier-case-study-raphael-rooms_air-conditionning

Projektin kuvaus

Kesäkuukausina Roomassa sijaitsevien Vatikaanin museoiden Rafaelin huoneiden lämpötila voi nousta jopa 40° C:seen. Kävijöiden suuri määrä ja korkea lämpötila tekevät vierailusta tukalan. Vatikaanin museot päättivät asentaa tilaan ilmastointijärjestelmän kävijöiden määrän rajoittamisen sijaan. Se oli haastavaa, koska tilaa oli rajoitetusti ja järjestelmä piti asentaa niin, että se ei vaikuta yhteenkään huoneiden historiallisista elementeistä.
Koska projektin toteuttamiseen liittyi tarkkoja vaatimuksia, Vatikaanin museot ottivat yhteyttä Carrieriin – yritykseen, jolla on kokemusta historiallisiin tiloihin tehtävistä haastavista asennuksista ja joka on entuudestaan tuttu Vatikaanin museoille. Carrier suunnitteli ja asensi vuonna 2014 innovatiivisen LVI-järjestelmän, joka auttaa säilyttämään Sikstuksen kappelissa olevat Michelangelon freskot.

Tausta

Renesanssitaiteilija Rafael ja hänen oppilaansa maalasivat Rafaelin huoneiden eli Stanze di Raffaello -nimellä tunnettujen huoneiden freskot vuosina 1508–1524. Niitä pidetään yhtenä maailman upeimmista taideteoksista. Huoneet olivat alun perin osa työn tilanneen paavi Julius II:n huoneistoa. Nykyään Rafaelin huoneet kuuluvat Vatikaanivaltiossa sijaitseviin Vatikaanin museoihin, ja niissä vierailee maaliskuusta lokakuuhun kestävän huippusesongin aikana yli 30 000 kävijää päivässä.


carrier-case-study-people-visiting-raphael-rooms
TÄRKEIMMÄT EDUT
  • Sijainnin arkkitehtuurin kunnioittaminen
  • Erittäin tehokkaan järjestelmän suunnittelu
  • Ilman kierron ja jakautumisen optimointi
  • Vierailijoiden pääsyn mahdollistaminen asennuksen aikana
TEKNOLOGIAT
  • Puhallinkonvektorit, joiden teho on 10 kW
  • AquaSnap 30RQV -vedenjäähdyttimet
  • iVu®-automaatiojärjestelmä
Haasteet ja ratkaisut

Carrierin insinöörit ja Vatikaanin tekninen tiimi tekivät tiivistä yhteistyötä kolmen vuoden ajan mukautetun ratkaisun kehittämiseksi.

Näkymättömyys ja tehotiheys
Tiimit kehittivät täysin uudenlaisen puhallinkonvektorin ja kotelomallin, jossa 10 kW jäähdytysteho on saatu mahtumaan ulkomitoiltaan 2,5 kW:n yksikköön. Nämä uudet puhallinkonvektorit asennettiin Rafaelin huoneiden ikkunoiden alle olemassa oleviin rakenteisiin, joten ne eivät ole näkyvissä vierailijoille.

Innovaatio
Rafaelin huoneisiin valittu ratkaisu sisältää myös kahdeksan AquaSnap 30RQV -jäähdytintä, jotka on asennettu paikkoihin, joissa ne eivät kiinnitä vierailijoiden huomiota. Carrierin iVu®-automaatiojärjestelmän avulla ratkaisua on helppo seurata ja hallita. Siinä käytetään Automated Logicin kehittämiä mukautettuja algoritmeja.

Videot (englanninkielinen versio)

raphael-room_preview