Siirry pääsisältöön
station-d-epuration-d-orleans-la-source-h

Jäteveden Käsittelylaitos Orléans-La-Sourcessa

Korkean suorituskyvyn lämpöpumppu tekee yhdestä Orléansin kaupungin kaukolämmitysjärjestelmästä ekologisemman
logo-orleans-metropole-fr
account_circleCustomer Jäteveden Käsittelylaitos Orléans-La-Sourcessa
roomLocation Orléans-La-Source (45), Ranska
calendar_todayDate 2023
1-project

Projektin kuvaus

Osana energiasiirtymää Orléansin kaupunki on päättänyt siirtyä kohti vihreämpää energiaa, jonka avulla se voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja säästää energiaa.

Orléansin kaupunki ja EDF-konsernin tytäryhtiö Dalkia käyttivät projektissa Climatelec-Thermique & Industrien suunnittelu- ja asentaja-asiantuntemusta sekä Carrierin innovatiivisia ratkaisuja.

Toteutetussa projektissa Orléans-La-Sourcen jätevedenkäsittelylaitoksen STEP:n jätevedessä oleva energia otetaan talteen, jotta se voidaan lähettää kaupungin lämpöverkkoon, jota on puolestaan pidennetty 2,5 km. Carrierin suorituskykyinen lämpöpumppu ottaa näin energiaa talteen jätevedestä ja ruiskuttaa sen lämpöverkkoon lämpötilan nostamiseksi, mikä täydentää myös sähköä tuottavaa puu- ja kaasulämmitysjärjestelmää.

Haasteet ja ratkaisut

Ainutlaatuinen "harmaan veden" kierrätysjärjestelmä ympäristöystävälliseen ja taloudelliseen lämmitykseen.

Orléans-La-Sourcen jätevedenpuhdistamossa puhdistetaan 1,6 miljoonaa m3 vettä ennen kuin se ohjataan Loire-jokeen. Tämä riittävästi energiaa sisältävä 14/15-asteinen vesi voidaan lämmönvaihtimen ansiosta lähettää kaukolämpöjärjestelmään.

Käsitellyn jäteveden jälkilämpö otetaan talteen lämpöverkkoon tehokkaaseen Carrierin Aquaforce® Puretec™-lämpöpumppuun liitetyn levylämmönvaihtimen kautta. Sitten vesi ruiskutetaan uudelleen rinnakkaispiiriin, joka ohjataan kohti Loirea, ja käytettävissä oleva energia otetaan siitä talteen.


defis-et-solutions
EDUT
  • Alhainen energiankulutus
  • Erittäin luotettava
  • Turvallinen rakenne
  • Helppo ja nopea asennus
  • Minimoitu melutaso
  • Kestävä, hiilidioksidipäästöjen syntymisen estävä ratkaisu suojelee ympäristöä
TEKNOLOGIAT
  • Korkean lämpötilan kiinteänopeuksisen ruuvijäähdytteisen Aquaforce® Puretec™ 30XWHPZE -lämpöpumpun asennus
Tulos

Osana Orléansin yliopistoon kuuluvat 13 rakennusta tai 310 yhteisasuntoa Clos de Loretten alueella Olivetissa, Château de la Source ja osa muista tiloista, erityisesti rakennus, jossa sijaitsevat kaikki STEP:n hallintotoimistot ja osa puhdistamolietteen käsittelyprosessista lämpenevät osittain STEP:n jäteveden lämmön talteenoton ansiosta.

Hankkeen ansiosta tämä uusi järjestelmä hyödyttää käyttäjiä, sillä se voi pienentää laskuja fossiilisten polttoaineiden hintavaihtelujen välttämisen ja CO2 -päästöjen vähentämisen ansiosta.