Siirry pääsisältöön
melia-castilla-case-study-h

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen Hotelli Meliá Castillassa

carrier-mapa-casos-practicos-espana-madrid
account_circleCliente Hotelli Meliá Castillassa
roomUbicación Madridia
todayFecha 2023

Projektin kuvaus

Hotelli Meliá Castilla sijaitsee Madridin liike-elämän keskuksessa, ja se on yksi kaupungin ikonisimmista hotelleista. Hotellin pinta-ala on yli 70 000 m2 , ja siinä on 909 huonetta. Tämän kaupunkihotellin käyttöaste on korkea ympäri vuoden. Näiden ominaisuuksien vuoksi hotellin energiavaatimukset ovat erittäin tiukat, mikä johtuu etupäässä lämmityksestä ja jäähdytyksestä.

Muutama vuosi sitten hotellin johto sopi projektista, jonka tarkoituksena oli uudistaa lämmityslaitteet kestävällä tavalla sekä vähentää energiankulutusta ja CO2 -päästöjä. Tavoitteena oli myös vähentää lämmityslaitteiden käyttökustannuksia.

Kun hotellin kestävyystavoitteet oli määritetty ja useat mahdolliset energiansäästöalueet analysoitu, projekti suunniteltiin toteutettavaksi vaiheittain liiketoiminnan jatkumisen takaamiseksi.

Mahdollisimman suuri kausiluonteinen tehokkuus

Ensimmäisessä vaiheessa olemassa olevat jäähdyttämiseen käytettävät vesijäähdytteiset jäähdytinyksiköt vaihdettiin vastaaviin yksiköihin, joiden kausittainen energiatehokkuus on parempi.

Valituissa yksiköissä oli ruuvikompressorit ja säädettävät venttiilit, jotta jäähdytystehoa voidaan säätää tarkasti laitteiston todellista tarvetta ajatellen. Kompaktin muotoilun ansiosta yksiöt voitiin sijoittaa rakennukseen ilman suurempia haasteita.

Lisäksi yhdessä jäähdyttimessä on lauhduttimen lämmön talteenottotoiminto. Tämä yksikkö toimii ensimmäisenä vaiheena jäähdytysprosessissa. Se mahdollistaa hotellin lämpimän käyttöveden lämmityksen jopa 50 °C:een lämpötilaan ja vähentää liiketoiminnan energiankulutusta olemassa olevien kattiloiden ansiosta.

Tämä kokoonpano takaa vakaan lähteen hallitulle lämpimän käyttöveden tuotannolle ja toimii kylmän veden peruskuormana. Lisäksi se parantaa järjestelmän kokonaistehokkuutta.

melia-castilla-case-study-1

melia-castilla-case-study-2

61XWH, ratkaiseva osa hotellin hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä

Projektin seuraavassa vaiheessa lisättiin lämpöpumppu, joka pystyy tuottamaan kuumaa vettä ja vähentämään siten polttoaineen kulutusta lämpimän käyttöveden tuotannossa.

Lämmön talteenottoyksikkö on mitoitettu laitteiston yleisen lämmöntarpeen mukaan, ja se on asennettu rinnakkain muiden jäähdytetyn veden tuotantoyksiköiden kanssa. Laitteiston optimaalisen käytön takaamiseksi on olennaista, että jäähdytystä ja lämmitystä tarvitaan samanaikaisesti pitkällä aikavälillä.

melia-castilla-case-study-3

Erityisiä vesikäyttöisiä yksiköitä hyödyntävää lämmön talteenottoratkaisua suunniteltaessa on otettava huomioon muutama tärkeä asia: uuden tuotantolaitteiston sijainti, olemassa olevaan kiertoon tehtävien sähkö- ja hydrauliikkaliitäntöjen arviointi, laitteistossa käytettävissä olevan veden määrän tarkastus ja yksiköiden liittäminen olemassa olevaan ohjausjärjestelmään mahdollisuuksien mukaan.