Siirry pääsisältöön
carrier-case-study-crashed-ice-event-ice-track-at-night_h

Red Bull Crashed Ice -tapahtuma

Carrier Rental Systems toimitti alamäkiluisteluradan tehokkaat vedenjäähdyttimet ja lämmityskattilat sen sulatusta varten Belfastissa järjestettyyn Red Bull Crashed Ice -tapahtumaan.
carrier-map-case-study-uk
account_circleAsiakas AST Eistechnik
roomSijainti Belfast, Yhdistynyt kuningaskunta
todayAika 2015
carrier-case-study-crashed-ice-event-air-cooled-chiller-30RB

Hankkeen kuvaus

Carrier Rental Systems, yksi Yhdistyneen kuningaskunnan johtavista väliaikaisen jäähdytyksen ja lämmityksen asiantuntijoista, toimitti neljä ilmalauhdutteista AquaSnap® 30RB 402 -vedenjäähdytintä Pohjois-Irlannin Belfastiin historialliselle Stormontin alueelle, missä sijaitsevan Parlamenttirakennuksen portaille pystytettiin jyrkkä rata. Carrierin tiimi työskenteli tiiviissä yhteistyössä jääratoihin erikoistuneen itävaltalaisen AST Eistechnik GmbH:n kanssa, joka suunnitteli, toimitti ja tilasi jäähdytysputkistojärjestelmän ja vastasi jääradan pystytyksestä ja kunnossapidosta.

Carrierin kokemus vaativien ulkoilutapahtumien jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien toimittajana varmisti, että pystytys ja purku sujuivat tiukan aikataulun puitteissa. Projekti oli kaikin puolin menestys.

Taustaa

Kyseessä oli yksi neljästä vuoden aikana järjestetystä Red Bull Crashed Ice -alamäkiluistelukilpailusta, joita pidetään yhtenä maailman nopeimmista urheilulajeista. AquaSnap®-vedenjäähdyttimet, joiden yhdistetty jäähdytyskapasiteetti oli 1,6 MW, kierrättivät -10-asteista 40/60-glykoli-vesiseosta AST Eistechnikin joustavasta putkimatosta koostuvassa Skateway-järjestelmässä koko radan pituudella.

Kun vedenjäähdyttimet oli kytketty ja otettu käyttöön, jäähdytyspinnalle suihkutettu vesi jäätyi 10 päivässä 430 metriä pitkäksi radaksi, jonka jään paksuus oli yli 11 cm. Vedenjäähdyttimien lisäksi Carrier Rental Systems toimitti kaksi 400 kW:n lämmityskattilaa, joiden tuottaman 45-asteisen veden avulla jäärata sulatettiin kolmepäiväisen kilpailutapahtuman jälkeen.

Carrier Rental Systemsin kansallisten tapahtumien johtaja Simon Ward kertoo: "Se oli valtava tapahtuma, joka herätti suurta paikallista ja kansainvälistä kiinnostusta. Se tarjosi myös tilaisuuden hyödyntää väliaikaista jäähdytystä upeassa ympäristössä, unohtamatta tietenkään yhtä tärkeää väliaikaisen lämmityksen tarvetta." Ward jatkaa: "Jäädytetyn jääradan lämpöinertia on merkittävää luokkaa, joten sulattamiseen tarvittiin lämmityskattiloita. Skateway-putkistojärjestelmän läpi johdetun lämpötehon ansiosta jää oli poissa jo kahdessa päivässä."

Vedenjäähdyttimien ja lämmityskattiloiden lisäksi Carrier Rental Systems toimitti projektin tarpeisiin ulkoisia pumppuja, puskurisäiliöitä, laippoja, adaptereita ja 300 metriä taipuisaa letkua.


carrier-case-study-crashed-ice-event-ice-track
Carrierin panos
  • Carrierin vedenjäähdyttimet takasivat luotettavan jäähdytyksen koko korkean profiilin tapahtuman ajan.
  • Carrier Rental Systemsin logistinen asiantuntemus ja projektisuunnittelutaidot varmistivat tiukassa aikataulussa pysymisen.
  • Carrierin jäähdytys- ja lämmityspalveluista löytyi ratkaisu kaikkiin jäähdytys- ja lämmitystarpeisiin.
  • Carrier Rental Systemsin kokemus ulkojääradoista varmisti, että kaikki sujui urakoitsijan ja loppukäyttäjän haluamalla tavalla.
Tekniikat
  • Neljä ilmalauhdutteista AquaSnap® 30RB 402 -vedenjäähdytintä ja älykäs Greenspeed®-tekniikka
  • Kaksi 400 kW:n lämmityskattilaa
  • Lisätarvikkeet: ulkoiset pumput, puskurisäiliöt, laipat, adapterit ja 300 metriä taipuisaa letkua
Haasteet ja ratkaisut

Hankkeeseen liittyi monia erityisiä haasteita:

  • Kohde oli logistiikan kannalta haasteellinen, sillä vedenjäähdyttimille ja muille laitteille oli rajallisesti tilaa. Carrierin asiantuntemuksen ansiosta laitteisto voitiin toimittaa ja sijoittaa tarkasti radan varrelle ja alapuolelle, mikä lyhensi putkivetoja ja mahdollisti radan profiilin seuraamisen.
  • Projektin toimitus- ja käyttöönottoaikataulu oli tiukka. Carrierin projektinhallinnan ja logistiikan asiantuntemus mahdollisti tapahtuman toteuttamisen aikataulussa ja budjetin puitteissa.
  • Ulkojääradan vaatima jäähdytysteho oli huomattavan suuri jääpinnan koon ja vaihtelevien ympäristöolosuhteiden vuoksi. Carrierin jäähdytysasiantuntemuksen ansiosta tarve voitiin laskea tarkasti sekä täyttää tehokkailla ja luotettavilla vedenjäähdyttimillä.