Blomtransporter

Temperaturkontrollen startar direkt från produktionsfasen. Så snart blomman klipps lagras den i ett kallt rum mellan 2-4 °C över natten i hinkar med vatten. Detta gör att blomman kan dricka vatten och bibehålla fuktighetsnivån. Det rekommenderas sedan att blommorna förvaras i en temperatur på 4-6 °C tills de levereras och sätts i vasen hemma.

Transportfasen är kritisk. Blommor gillar inte temperaturvariationer och temperaturen i behållaren måste hålla sig så exakt som möjligt. Rätt luftfuktighet är också viktig under transport. En låg nivå innebär att kvaliteten går förlorad, medan för mycket fukt kan leda till utveckling av botrytis och mögel. Carrier Transicold erbjuder kylenheter som bidrar till att bibehålla den bästa kvaliteten och färskheten hos blommor från produktionsplatsen till blomsterhandlarens händer.

Iceland_Xarios_Vector-HE_packshot
Flower_transport_picture


Carrier Transicold håller blommor fräscha hela vägen

Blommor är lika känsliga som de verkar. Sammansatt av cirka 70-95 % vatten är temperaturkontroll ett stort bekymmer för att upprätthålla optimal färskhet hos dessa levande produkter. Carrier Transicold presenterar sin lösning för transport av temperaturkänsliga blommor. Vi bjuder in dig att utforska resan med alla hjärtans dag-rosor från odlare till leverans.

pink-play-button Utforska hela resan med blommor från producenten till leveransen