oneCALL

Carrier Transicold oneCALL™ hjälp

Oavsett om du behöver haverihjälp i ditt eget land eller internationellt, så står med oneCALL™ -tjänsten vårt serviceteam redo att hjälpa dig tillbaka upp på vägen igen så fort det går -- 24/7/365 -- med minsta möjliga krångel.

Enkelt att nå

Få tillgång till oneCALL™-tjänsten genom att se våra avgiftsfria nummer. Vi tar också hand om administrationen, som betalningar och valutaväxling åt dig, oavsett var du behöver service, för att förenkla saker och ting.

oneCALL™ – en lösning

Vår oneCALL-tjänst täcker in nästan 32 länder med fler än 600 serviceverkstäder och kopplar dig till en specialist som talar ditt språk och garanterar att du snabbt får den hjälp du behöver.

Håller dig informerad

Vi förstår hur haverier kan störa kyltransporter, särskilt när de inträffar i ett annat land, så därför håller vi dig informerad om varje viktigt steg som tas för att komma upp på vägen igen. Förutom uppdatering per telefon kan du välja att få information via SMS, e-post och Internet, så att du kan planera din verksamhet efter vad som händer.

Specialistkunskaper

Inga kan Carrier Transicolds enheter bättre än våra servicetekniker som har tillgång till den senaste diagnostikprogramvaran, specialverktyg och teknisk dokumentation. Lägg till detta ett stort lager av garanterade original så kan du känna dig trygg i att du verkligen tas om hand av experter.