Höga omgivningstemperaturer

man-desert-graphic

Tuffa utanpå, coola inuti. Carrier Transicold föreslår speciella produktserier, Oasis för lastbilar, och X4 för släpvagnar, som klarar påfrestningarna med höga temperaturer på upp till +50°C, i entemperatur- eller multitemperaturutförande för lastbilar.

Att hålla kylkedjan obruten är viktigare i heta klimat än på några andra ställen. Våra enheter har kapacitet och konstant luftflöde som inga andra. Lastbilsföretag är beroende av pålitligt skydd för färskvaror.

Konstruerad för hög utetemperatur

Tålig

De två serierna kombinerar aerodynamisk design och tillförlitlighet och de är konstruerade med robusta och hållbara material för att tåla svåra miljöer. Alla komponenter har testats beträffande tålighet mot UV-strålning och kemikalier för drift i extrema klimat.

Låga utetemperaturer

cold-man-snow-trees-graphic

Använda värme för att hålla kylan

För låga temperaturer föreslår Carrier Transicold den nordiska versionen av Supra-serienför lastbilar som har el- och varmvattensuppvärmning med hög kapacitet för att ge pålitlig drift i extremt låga utetemperaturer.

För släpvagnar, ger den helelektriska E-Drive-tekniken konstant uppvärmningskapacitet, till skillnad från traditionella system som förlitar sig på att enbart kylkretsen ska klara uppvärmningen. I extremt kalla utemiljöer utsätts ett traditionellt kylsystems kondensor för kylan och kan därför producera tillräckligt med värme inuti släpvagnen för att klara av utetemperaturen. Vector-systemetsuppvärmningsfunktion är oberoende av kylkapaciteten, vilket ger en oöverträffad uppvämningkapacitet på 9 000 W för Vector 1950.

Dessutom undviks isbildning i motorns luftintag med tillbehöret motortilluftsvärmare. Värmen skapas av kylvätskan. Det ger enkel start i kyla. Ett annat bra tillbehör i kalla klimat är bränsleförvärmningen som gör att bränslet inte fryser vid filtret. Den börjar värma i låga temperaturer och ger enkla starter.