Carrier Transicold utökar Vector eCool-lanseringen genom samarbete med sin distributör sedan länge, THT New Cool B.V.

RUEIL-MALMAISON, France -

THT New Cool B.V. är det första uthyrningsföretaget i Europa som levererar till kund släpvagnar med nya Carrier Transicold Vector® eCool ™, det första helt autonoma helelektriska kylvagnssystemet som går i serieproduktion. De två företagen slog sig samman för att utveckla produkten som förändrar hela branschen och markerar ett stort steg framåt i kylkedjehållbarhet. Carrier Transicold är en del av Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), den ledande globala leverantören av hälsosamma, säkra, hållbara byggnads- och kylkedjelösningar.

Vector eCool-projektet startade 2010, med flera företag som samarbetade för att utveckla en ny autonom lösning för släpvagnar. Samarbetet omfattade TRS Transportkoeling B.V., som senare blev ett Carrier Transicold-företag, och THT New Cool B.V., ett holländskt uthyrningsföretag med starkt fokus på helelektriska släpvagnssystem.

"När det gäller innovation är vårt yttersta mål att utveckla lösningar som är viktiga för människor och planeten, ett värde vi delar med THT New Cool", säger Victor Calvo, VD, Carrier Transicold International Truck & Trailer. ”Jag tackar THT New Cool för dess bidrag till detta banbrytande projekt. Som företag har det arbetat hårt med oss för att göra Vector eCool till verklighet, vilket säkerställer att våra gemensamma kunder kan dra nytta av denna nya teknik idag.”

Med huvudfokus på att utveckla kylvagnar utrustade med avancerade elektriska system var THT New Cool B.V. idealiskt positionerat för att spela en viktig roll i projektet. Släpvagnar utrustade med Vector eCool kylaggregat finns nu att hyra via THT New Cool B.V., plus kylenheterna att kan köpas direkt från Carrier Transicold.

”På THT New Cool har vi utvecklat hållbara transportlösningar i 15 år, särskilt när det gäller att hitta sätt att minimera utsläppen från kylvagnar,” säger Twan Heetkamp, direktör, THT New Cool BV. ”Vi har alltid trott på elektriska energikällor och är mycket glada över att vårt samarbete med Carrier Transicold har inneburit att vi kan erbjuda våra kunder en kylsläpvagn med nollutsläpp.”

Mer än 50 släpvagnar utrustade med Vector eCool-enheter deltog i omfattande test innan den nya tekniken kom i serieproduktion och klockade tusentals timmar i kundapplikationer med en och flera temperaturer. Vector eCool lämpar sig för drift med de motorlösa versionerna av Carrier Transicolds Vector HE 19 och Vector 1550 E, och kombinerar företagets fullt ut elektriska E-Drive™-teknologi med ett nytt banbrytande energiåtervinnings- och lagringssystem. Systemet omvandlar den kinetiska energi som genereras av släpvagnen till elektricitet, som därefter lagras i ett batteripaket som driver kylenheten. Detta kretslopp skapar ett fullständigt fristående system som inte producerar några direkta koldioxid- (CO2) eller partikelutsläpp.

Vector eCool efterlever även PIEK, vilket innebär att vid användning tillsammans med City-versionerna av Vector HE 19 och Vector 1550 E, ligger driftsbullret för systemet under 60 dB(A). I kombination med utsläppsprestanda tillhandahåller Vector eCool den ultimata lösningen på allt strängare regelverken för innerstäder och stadsmiljöer.

Vector eCool är en av de lösningar som erbjuds genom Carriers hälsosamma, säkra och hållbara kylkedjesystem som bevarar och skyddar leveransen av mat, medicin och vacciner. Läs mer på corporate.carrier.com/healthycoldchain eller gå in på www.carriertransicold.sv.

Om Carrier Transicold
Carrier Transicold bidrar till att förbättra transport och leverans av temperaturreglerat gods med ett komplett utbud av utrustning och tjänster för kyltransporter och med transparens i kylkedjan. Carrier Transicold har i 50 år varit branschledande och försett kunder runt om i världen med avancerade, energieffektiva och miljövänliga kylanläggningar för containrar och generatorer, direktdrivna och diesellastbilsanläggningar och kylanläggningar för släpvagnar. Carrier Transicold är en del av Carrier Global Corporation den ledande globala leverantören av hälsosamma, säkra, hållbara byggnads- och kylkedjelösningar. Mer information finns på carriertransicold.sv. Följ Carrier på Twitter: @SmartColdChain.

Om THT New Cool
THT New Cool grundades av Twan Heetkamp. År 2005, etablerades Twan Heetkamp Trailers (THT) i samarbete med Per Ørnstrand vid PNO. Detta företag såldes 2016, med undantag för Electro släpvagnar (New Cool). Mer information finns på thtnewcool.eu.

Carrier Transicold VHE19eCool THT