Carrier Transicold blijft aanbod voor elektrische transportkoeling binnen Europa uitbreiden

RUEIL-MALMAISON, France -


Carrier Transicold heeft vandaag bekendgemaakt dat er momenteel honderden Vector® eCoolTM-units op de wegen van 10 Europese landen rijden (België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland) en daar zullen nog veel meer landen zich aan toevoegen. De Vector eCool werd in oktober 2020 op de markt gebracht en werd de eerste volledig autonome, motorloze, elektrische koelunit voor trailers, een fantastische mijlpaal in de continue inzet van het bedrijf om efficiënte en duurzame oplossingen voor koeltransport te bieden. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), een toonaangevend internationaal leverancier van gezonde, veilige, duurzame en intelligente oplossingen voor gebouwen en de koudeketen.

"We krijgen zeer positieve feedback van onze klanten over de prestaties, de lagere emissies en het lage geluidsniveau van de Vector eCool," vertelde Victor Calvo, president International Truck Trailer bij Carrier Transicold. "De toekomst van elektrificatie ziet er goed uit en we zijn bijzonder blij dat we elektrische koelopties voor wegtransport aan klanten binnen de hele koudeketen kunnen leveren. 

Het Vector eCool-systeem heeft alleen al dit jaar drie innovatieprijzen gewonnen. In april heeft de Spaanse hoofdstad Madrid deze unit erkend vanwege zijn efficiëntie en innovatie. In september ontvingen Carrier Transicold en Gray & Adams een TCS&D Innovation Award in het Verenigd Koninkrijk en vorige maand won de Vector eCool een Noise Abatement Society Award in het Verenigd Koninkrijk voor het aanzienlijk lage geluidsniveau.

"Innovaties zoals deze unit van Carrier Transicold laten zien wat er moet gebeuren om producten klaar voor de toekomst te maken," zei Andy Eastlake, algemeen directeur van LowCVP. "De Vector eCool is een praktische, bruikbare oplossing die alle hokjes voor elektrificatie en decarbonisatie afvinkt." 

De elektrische oplossingen voor de koudeketen van Carrier Transicold ondersteunen het doel van Carrier om de CO2-voetprint van klanten met één gigaton te verlagen, onderdeel van de  milieu-, sociale en regelgevende (ESG) doelen voor 2030.  Het bedrijf liep ruim 20 jaar geleden al voorop in elektrische koeltransportsystemen, met de baanbrekende volledig elektrische E-DriveTM-technologie, die nog altijd een zeer hoge efficiëntie, betrouwbaarheid en prestaties voor de koeltransportsector biedt. Deze technologie bracht toen een revolutie in de industrie teweeg door de mechanische transmissies uit riemaangedreven koelsystemen te verwijderen en energie van de motor in stroom om te zetten.

Voor vrachtwagens biedt Carrier Transicold de motorloze koelunits Iceland en Syberia aan; deze kunnen worden gevoed door de hydro-elektrische ECO-DRIVETM-voedingsmodule, aangedreven door een hydropomp die op de aftakasmotor van de vrachtwagen is aangesloten. Het hydraulische systeem drijft een generator aan die stroom aan de host-unit levert en continu 100% koelcapaciteit levert, ook bij het gewone stationaire toerental van de vrachtwagen. 

Daarnaast heeft Carrier Transicold een groot aanbod van accupacks ontwikkeld, die geschikt zijn voor trailers, vrachtwagens en het segment met directe aandrijving, van de Vector HE-units tot de Pulsor®, inclusief de modellen van de nieuwe Neos® HE-serie.

Voor de toekomst hebben Bosch, Carrier Transicold, Lamberet en STEF onlangs een samenwerking opgezet om de toekomst van koeltransportsystemen te verkennen met het FresH2*-koelsysteem met waterstofbrandstofcellen voor trailers. FresH2 is een schone, stille oplossing die de benodigde stroom levert aan koelunits die op geconditioneerde opleggers voor wegtransport zijn gemonteerd.

De elektrische koudeketenproducten en -oplossingen van Carrier Transicold worden aangeboden via het Programma voor een gezonde, veilige en duurzame koudeketen van Carrier om de levering van voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins te beschermen en te waarborgen. Meer informatie vindt u op corporate.carrier.com/healthycoldchain of ga naar www.carriertransicold.eu Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain en op LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration.


Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketenmanagement. Carrier Transicold is al ruim 50 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation, een toonaangevend, wereldwijd leverancier van innovatieve HVAC-systemen, koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen. Ga voor meer informatie naar www.carriertransicold.co.uk. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain en op LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration.