Společnost Carrier Transicold slaví dvacet let plně elektrické technologie E-Drive™

Společnost Carrier Transicold slaví 20. výročí představení průlomové plně elektrické technologie E-DriveTM, patentované inovace, která nadále přináší vysokou úroveň účinnosti, spolehlivosti a výkonu pro oblast přepravy chlazeného zboží. Společnost Carrier Transicold Europe je součástí korporace UTC Climate, Controls & Security koncernu United Technologies Corp. (NYSE: UTX).
Inovativní technologie E-Drive, která je jádrem chladicích systémů Vector® pro návěsy, systémů Pulsor® pro dodávky a pohonných modulů ECO-DRIVE™ GenSet společnosti Carrier, odstraňuje mechanické řemenové převody konvenčních chladicích systémů pro návěsy a nákladní automobily, a pomocí generátoru převádí výkon motoru na elektřinu, čímž se snižuje nebezpečí úniků a emisí. Tato technologie výrazně snižuje spotřebu paliva, vede k omezení uhlíkové stopy a k tiššímu provozu v porovnání s naftovými motory.


„Společnost Carrier Transicold se etablovala jako skutečný průkopník chladírenské technologie příští generace, když jsme před 20 lety vytvořili jako první plně elektrický E-Drive systém,“ říká Bertrand Gueguen, prezident mezinárodní společnosti Carrier Transicold, Truck&Trailer. „S tím, jak se technologie v průběhu let vyvíjí, mohou ji naši zákazníci kombinovat se současnými i budoucími udržitelnými zdroji energie tak, aby dosahovali maximální účinnosti a dramaticky snižovali dopad na životní prostředí.“


Technologie E-Drive přináší špičkový a spolehlivý výkon pro udržení chladicího řetězce, takže je vhodná pro přepravu zboží citlivého na změnu teploty, jako jsou například farmaceutické výrobky. Dalším přínosem technologie je konstantní výkon elektrického topení, který zaručuje maximální efektivitu i u multi-teplotních systémů, a to i v podmínkách extrémně nízkých teplot okolí, kdy tradiční systémy mohou mít problém zajistit dostatek výkonu uvnitř návěsu. Technologie E-Drive jednotky Pulsor pro lehká komerčních vozidla (LCV) poskytuje konstantní výkon i pro multi-teplotní systémy, a to při jakýchkoli otáčkách motoru – to zaručuje klid, když chladicí jednotka udrží požadovanou teplotu i při popojíždění či stání vozidla v husté dopravě. Dvě desetiletí po svém zavedení, umožňuje technologie E-Drive řadě dopravních flotil snižovat dopad na životní prostředí a zároveň zvyšovat provozní využitelnost. Technologie omezuje únik chladiva až o 50 procent oproti běžným systémům, které využívají standardní technologii, tím se výrazně snižují emise CO2. Odstraňuje z jednotky také 17 dílů vyžadujících pravidelný servis, čímž se výrazně redukuje údržba a odstávky, je umožněna přesná kontrola teploty v rozmezí +/- 0,8 stupňů Celsia. U jednoho britského supermarketu technologie E-Drive přispěla k dosažení obdivuhodné využitelnosti flotily 99,7 % za období 12-ti měsíců.


Technologie E-Drive byla původně vyvinuta a zavedena pro návěsové jednotky Vector, s příchodem systémů Pulsor v roce 2011 se rozšířila i do segmentu lehkých rozvážkových vozidel. Později v roce 2016 byla zabudována do pohonného modulu ECO-DRIVE GenSet, který převádí mechanický výkon diesel motoru vozidla na elektřinu a umožňuje pohánět novou řadu chladicích systémů bez diesel motoru. Další informace o společnosti Carrier Transicold a jejích výrobcích a službách naleznete na stránkách www.carriertransicold.eu. Sledujte Carrier Transicold na Twitteru: @SmartColdChain.


O společnosti Carrier Transicold

Společnost Carrier Transicold pomáhá zlepšovat přepravu a zasílání nákladů vyžadujících řízenou teplotu díky kompletní řadě vybavení a služeb určených pro chladírenskou dopravu a transparentnost chladírenského řetězce. Více než 45 let je společnost Carrier Transicold čelním výrobcem dodávajícím zákazníkům na celém světě moderní, energeticky efektivní a ekologicky udržitelné kontejnerové chladicí systémy a generátorové soupravy, jednotky s pohonem od motoru vozidla i jednotky s vlastním diesel motorem a chladicí systémy návěsů. Společnost Carrier Transicold je součástí korporace UTC Climate, Controls & Security, což je jedna ze společností koncernu United Technologies Corp., předního poskytovatele řešení v leteckém a stavebním průmyslu po celém světě. Další informace naleznete na adrese www.carriertransicold.eu. Sledujte Carrier na Twitteru: @SmartColdChain.