Jednotka Supra® CNG splňující hodnoty PIEK od společnosti Carrier Transicold získala další cenu na mezinárodním veletrhu komerčních vozidel za rok 2018

RUEIL-MALMAISON, Francie -

Stánek E15, hala 27


RUEIL-MALMAISON, Francie, XX. měsíc, 2018 — Společnost Carrier Transicold představuje na veletrhu komerčních vozidel IAA 2018 více teplotní chladicí jednotku Supra® CNG, spalující stlačený zemní plyn (CNG) – získávající další ocenění v řadě. Jednotka Supra CNG získala cenu za inovaci návěsů v kategorii ochrany životního prostředí. Jde již o třetí cenu od představení jednotky před necelým rokem. Nová jednotka přitahuje pozornost díky vyhovění normě PIEK a vysoce výkonnému chladicímu řešení, které výrazně snižuje emise a zároveň zvyšuje provozní účinnost. Společnost Carrier Transicold je součástí korporace UTC Climate, Controls & Security koncernu United Technologies Corp. (NYSE: UTX).


Jednotka Supra CNG je vyvinuta pro nákladní vozidla a tažené přívěsy a využívá jeden zdroj paliva CNG, doplňovaného jedním plnícím bodem na vozidle, z něhož se pak rozvádí do nezávislých nádrží připojených k motoru vozidla a k chladicí jednotce. Tato konfigurace zaručuje, že jednotka Supra zachovává integritu chladicího řetězce a umožňuje plnou autonomii chladicího systému i při volnoběžných otáčkách vozu – a zároveň dělá proces doplňování paliva pro obsluhu rychlejším a efektivnějším.


„Společnost Carrier Transicold se zaměřuje na vývoj udržitelných chladicích řešení pro naše zákazníky, aby si poradili s novými výzvami při městské distribuci,“ říká Bertrand Gueguen, prezident společnosti Carrier Transicold, Truck & Trailer. „Jednotka Supra CNG je navržena právě pro tyto výzvy, kdy kombinuje vyhovění požadavkům na udržitelnost a zároveň nové vysoce výkonné technologie.“
Použití zemního plynu výrazně snižuje emise, kdy se podíl částic snížil až o 95 %, oxidy dusíku klesly až o 70 % a CO2 až o 20 % oproti emisím současných technologií využívajících naftový pohon.* Jednotka Supra CNG se dodává v konfiguracích pro jednu i pro více teplot, kdy dokáže vytápět nebo chladit až tři samostatné prostory. Splňuje také požadavky normy PIEK, což znamená, že provozní hlučnost je pod 60 dB(A). Omezení hlučnosti je zvláště důležité pro zásobování v husté městské zástavbě ráno nebo pozdě v noci, neboť stále více obcí a měst v celé Evropě uplatňuje nařízení a předpisy týkající se hlučnosti.


„S tím, jak roste obliba komerčních vozidel na CNG v celé Evropě pro městské zásobování, můžeme s potěšením nabídnout našim zákazníkům způsob, jak toto alternativní palivo mohou využít i pro své chladicí jednotky,“ dodává pan Gueguen. Jednotka Supra CNG získala na veletrhu IAA letošní cenu za inovaci návěsů v kategorii ochrany životního prostředí. Podle rozhodnutí panelu odborníků vyniká jednotka Supra CNG v oblasti technické, výrobní, v oblasti bezpečnosti práce, ochrany životního prostředí a výkonnosti. Průlomová chladicí jednotka získala také bronzovou cenu Solutrans 2017 za inovace v kategorii příslušenství a cenu za udržitelné inovace od Stratégie Logistique. Další informace o společnosti Carrier Transicold a jejích výrobcích a službách naleznete na stránkách www.carriertransicold.co.uk. Sledujte Carrier Transicold na Twitteru: @SmartColdChain.


O společnosti Carrier Transicold

Společnost Carrier Transicold pomáhá zlepšovat přepravu a zasílání nákladů vyžadujících řízenou teplotu díky kompletní řadě vybavení a služeb určených pro chladírenskou dopravu a transparentnost chladírenského řetězce. Více než 45 let je společnost Carrier Transicold čelním výrobcem dodávajícím zákazníkům na celém světě moderní, energeticky efektivní a ekologicky udržitelné kontejnerové chladicí systémy a generátorové soupravy, jednotky s pohonem od motoru vozidla i jednotky s vlastním diesel motorem a chladicí systémy návěsů. Společnost Carrier Transicold je součástí korporace UTC Climate, Controls & Security, což je jedna ze společností koncernu United Technologies Corp., předního poskytovatele řešení v leteckém a stavebním průmyslu po celém světě. Další informace naleznete na adrese www.carriertransicold.co.uk. Sledujte Carrier na Twitteru: @SmartColdChain.


*: Všechny technické údaje jsou založeny na porovnání mezi prototypem jednotky Supra® s motorem na zemní plyn a modelem Supra® 1250 s klasickým naftovým motorem.