Carrier Transicold představuje na veletrhu IAA Commercial Vehicles 2018 svoji novou vlajkovou loď – ultravýkonnou jednotku Vector® HE

HANNOVER, Německo -

Stánek E15, hala 27


HANNOVER, Německo, 19. září 2018 – Společnost Carrier Transicold Europe oznámila globální uvedení další generace chladicích systémů pro kontrolu teploty v návěsech – Vector® HE 19 (High Efficiency) na veletrhu IAA Commercial Vehicles 2018. Vnitřní architektura systému byla významně upravena a v kombinaci s novým ultramoderním designem zlepšuje spotřebu paliva až o 30 procent, snižuje hmotnost jednotky o 10 procent a dosahuje nižší hladiny hluku.* Provozovatelé ocení snížené provozní náklady i nižší celkové náklady na vlastnictví a současně minimalizují dopad na životní prostředí. Společnost Carrier Transicold Europe je součástí korporace UTC Climate, Controls & Security v rámci koncernu United Technologies Corp. (NYSE: UTX).


„Nová jednotka Vector HE 19 přináší ohromné provozní výhody pro zákazníky prakticky ve všech oblastech,“ uvádí Bertrand Gueguen, prezident oddělení mezinárodní nákladní přepravy společnosti Carrier Transicold. „Jednotka spojuje stávající inovativní technologii, jako je plně elektrická koncepce E-Drive, s novou technologií, která významně přispívá k vysokému výkonu a má pozitivní dopad na efektivitu a udržitelnost. Máme radost, že můžeme přispět ke zvýšení efektivity a výkonu našich zákazníků.“
Nová jednotka Vector HE 19 obsahuje:

• nové provedení řízení průtoku vzduchu v horní části s mnohem efektivnějším chlazením,

• jeden mimořádně účinný ventilátor výparníku,

• nový vznětový motor vyhovující normě EURO V s elektronickým řízením,

• osvědčený výkonný hermetický kompresor s ekonomizérem,

• účinný mikrokanálový kondenzátor.


Tato nová vysoce účinná jednotka byla vytvořena na základě plně elektrické technologie E-Drive™ společnosti Carrier Transicold, která nahrazuje mechanické převody tradičně používané v konvenčních zařízeních a s využitím generátoru pracuje na principu přeměny mechanické energie motoru v energii elektrickou, kterou je celý systém poháněn. Klíčových benefitem je snížení uniku chladicího média s předpokládanou roční mírou pravděpodobnosti pouze tři procenta. Systém Vector HE 19 spojuje technologii E-Drive s vylepšeným provedením vícerychlostního motoru, což přináší úsporu paliva až 30 procent v porovnání se stávajícím modelem Vector 1950 – to znamená ekvivalent úspory 5,4 tuny CO2 každý rok. Je rovněž o 82 kg lehčí a hlučnost provozu je nižší o 3 dB(A). Pro další snížení emisí je rovněž k dispozici bezmotorová verze.


Nový návěsový systém, který se stává vlajkovou lodí společnosti Carrier Transicold, byl navržen s ohledem na provozovatele a vylepšuje produkty stávající generace prakticky ve všech oblastech, včetně nového řídicího systému APX™ s využitím technologie CAN (Controller Area Network), který umožňuje vícerychlostní regulaci motoru a řízení všech ovladačů a snímačů pro optimalizaci průtoku chladicího média a regulace teploty. Společnost Carrier Transicold jako první integruje grafický displej s velkou obrazovkou, který přináší lepší přehled pro uživatele.


Jednotka Vector HE 19 je k dispozici s různými konfiguracemi až tří přepravních komor a poskytuje vysoké a konstantní úrovně ohřevu všech komor díky technologii E-Drive, která významně zlepšuje možnosti regulace teploty při víceteplotním provozu.
Další informace o společnosti Carrier Transicold a jejích výrobcích a službách naleznete na stránkách www.carriertransicold.eu. Sledujte Carrier Transicold na Twitteru: @SmartColdChain.


O společnosti Carrier Transicold

Společnost Carrier Transicold pomáhá zlepšovat přepravu a zasílání nákladů vyžadujících řízenou teplotu díky kompletní řadě vybavení a služeb určených pro chladírenskou dopravu a přehled o studeném řetězci. Více než 45 let je společnost Carrier Transicold čelním výrobcem dodávajícím zákazníkům na celém světě moderní, energeticky efektivní a ekologicky udržitelné kontejnerové chladicí systémy a generátorové soupravy, jednotky s pohonem od motoru vozidla i jednotky s vlastním vznětovým motorem a návěsové chladicí systémy. Společnost Carrier Transicold je součástí korporace UTC Climate, Controls & Security, což je jedna ze společností koncernu United Technologies Corp., předního poskytovatele řešení v leteckém a stavebním průmyslu po celém světě. Další informace naleznete na adrese http://www.carriertransicold.eu. Sledujte Carrier na Twitteru: @SmartColdChain.