Společnost Carrier Transicold představuje elektrické chladicí jednotky Xarios® 8 a Neos® HE 100 S pro lehká užitková vozidla

LYON, France -

Navštivte stánek 4J195 na veletrhu Solutrans

Společnost Carrier Transicold na veletrhu Solutrans 2019 představuje dva nové, inovativní, zcela elektrické výrobky pro chladírenskou přepravu. Nové jednotky Xarios 8 a Neos HE 100 S představují významný pokrok v oblasti chlazení pro lehká užitková vozidla. Společnost Carrier Transicold je součástí společnosti Carrier, čelního globálního poskytovatele technologií v oblastech vzduchotechniky, chlazení, požárního zabezpečení a automatizace budov.

Jednotka Xarios 8 doplňuje aktuální řadu Xarios, která již zahrnuje šest modelů s výkonem od 1500 do 5500 wattů a umožňuje profesionálním provozovatelům vybavit lehká užitková vozidla různých velikostí. 5500W jednotka má nejvyšší chladicí výkon z dané řady a nabízí řešení pro lehká užitková vozidla s objemem 20 až 45 m3. Jednotka Xarios 8 přináší nový design a technologické inovace, které zlepšují účinnost a současně přispívají k vyššímu chladicímu výkonu, omezují dopad na životní prostředí a snižují náklady na údržbu. Plášť jednotky Xarios 8 je optimalizován využitím technologie vstřikování namísto tepelného tváření při výrobě; snižuje se tak počet kroků při výrobce a proces lze lépe kontrolovat.

Opotřebení dílů je omezeno a řízení ventilace kondenzátoru je optimalizováno díky novému elektromotoru a novému bezuhlíkovému systému ventilace kondenzátoru. Všechna tato vylepšení znamenají, že jednotky Xarios 8 vyžadují velmi malou náplň chladiva, což snižuje dopad jednotky na životní prostředí.

S využitím přínosů těchto osvědčených vylepšení společnost Carrier Transicold uvede do druhého čtvrtletí 2020 na trh nové modely Xarios řady 5 a 6, které nahradí stávající modely Xarios 500 a 600 a přinesou technologické inovace umožňující zachování chladicího výkonu těchto jednotek při významném snížení dopadu na životní prostředí.

Společnost Carrier Transicold poskytla důkaz svých zkušeností s řadou elektrických výrobků Neos v průběhu posledního desetiletí. Vzhledem k novým omezením platným pro automobilový průmysl optimalizuje nová jednotka Neos HE 100 S (HE znamená High Efficiency, tedy vysoká účinnost) spotřebu energie a systém chlazení a současně zachovává téměř stejně vysoký chladicí výkon, jako má jednotka Neos 100 S.

Díky všem těmto technickým vylepšením dosahuje jednotka Neos HE 100 S 30% snížení spotřeby energie oproti jednotce Neos 100 S. Odběr proudu 60 A umožňuje její použití u vozidel s nejnovějšími spalovacími motory*. Chladicí výkon je téměř totožný s jednotkou Neos 100 S, což umožňuje zachování stejného objemu pro čerstvý náklad 2 až 6 m3.

Další informace o společnosti Carrier Transicold a jejích výrobcích a službách naleznete na stránkách www.carriertransicold.cs. Sledujte Carrier Transicold na Twitteru: @SmartColdChain.

O společnosti Carrier Transicold
Společnost Carrier Transicold pomáhá zlepšovat přepravu a zasílání nákladů vyžadujících řízenou teplotu díky kompletní řadě zařízení a služeb určených pro chladírenskou přepravu a přehled o studeném řetězci. Více než 45 let je společnost Carrier Transicold čelním výrobcem, který zákazníkům na celém světě dodává moderní, energeticky efektivní a ekologicky udržitelné kontejnerové chladicí systémy a generátorové soupravy, jednotky s pohonem od motoru vozidla i jednotky s vlastním vznětovým motorem a chladicí systémy pro přípojná vozidla. Společnost Carrier Transicold je součástí společnosti Carrier, čelního globálního poskytovatele technologií v oblastech vzduchotechniky, chlazení, požárního zabezpečení a automatizace budov. Další informace o společnosti Carrier Transicold a jejích výrobcích a službách naleznete na stránkách www.carriertransicold.cs. Sledujte Carrier Transicold na Twitteru: @SmartColdChain.

*Test ATP při 0 °C / 30 °C.