Společnost Carrier Transicold představuje na veletrhu Solutrans víceteplotní verzi chladicího systému Vector® HE 19 s certifikací PIEK

RUEIL-MALMAISON, France -

Eurexpo, Lyon, France – stánek 4J195

Společnost Carrier Transicold na veletrhu Solutrans předvedla ve světové premiéře nejnovější verzi svého chladicího systému Vector HE 19 s certifikací PIEK a podporou víceteplotního provozu. Nová chladicí jednotka pro přípojná vozidla je optimalizována tak, aby snižovala nároky na údržbu, a má až o 10 %* menší hmotnost, až o 19 %* nižší spotřebu energie a až o 30 %* nižší spotřebu paliva, což odpovídá snížení emisí oxidu uhličitého o 5,4 tuny ročně. Společnost Carrier Transicold je součástí společnosti Carrier, předního globálního poskytovatele technologií v oblastech vzduchotechniky, chlazení, požárního zabezpečení a automatizace budov.

Standardní jednotka Vector HE 19 představovala snížení hlukových emisí o méně než 3 decibely* u jednoteplotní i víceteplotní standardní verze; nová jednotka získala certifikaci PIEK (pro jednoteplotní i víceteplotní verzi), což znamená, že nepřekračuje hladinu 60 decibelů odpovídající normálnímu rozhovoru. Normy PIEK byly zavedeny v roce 2003 v Nizozemsku v reakci na rostoucí obavy místních samospráv a supermarketů vyžadujících snížení hlučnosti přepravy v nočních hodinách od 22:30 do 7:00. Tyto normy pak byly převzaty mnoha evropskými městy.

Jednotky Vector HE 19 využívají zcela elektrickou technologii E-DriveTM, která eliminuje mechanický přenos využívaný chladicími systémy s hnacími řemeny a namísto toho převádí výkon motoru na elektřinu prostřednictvím generátoru. Společnost Carrier Transicold dále konsoliduje svoji technologii E-Drive™ rozšířením o nový spirálový kompresor. Jedná se o hermeticky uzavřené řešení s jedinou pohyblivou součástí oproti předchozím šesti, což omezuje riziko úniku chladiva a snižuje spotřebu energie.

„Při vývoji jednotky Vector HE 19 jsme provedli téměř 100 000 hodin testů. Pilotní jednotky jsme nainstalovali do několika přívěsů našich zákazníků a ti byli velmi spokojeni. S touto novou verzí jsme zachovali veškerou přesnost a výhody, s nimiž jsou naše systémy vyráběny, přičemž jsme zvýšili účinnost a snížili náklady našich zákazníků,“ vysvětluje Bruno Chakiachvili, vedoucí oddělení společnosti Carrier Transicold pro výrobky pro přípojná vozidla. „Certifikace PIEK splňuje rostoucí očekávání přepravních společností a jejich požadavky na udržitelná řešení a flexibilitu v městských oblastech, pokud jde o dobu provozu.“

Další novou funkcí systému je koncepce „stoupání vzduchu“, která usnadňuje proudění vzduchu z přední do horní části, čímž snižuje hlučnost i spotřebu energie. Nová jednotka rovněž využívá správu regulace proudění vzduchu využívající Coandův jev; to znamená, že vzduch těsně přilne ke střeše a je odváděn co nejdále do zadní části přívěsu, což optimalizuje vnitřní ventilaci a zajišťuje přesnou kontrolu nad studeným řetězcem. Systém regulace APX™ využívající technologii sběrnice CAN (Controller Area Network) umožňuje této nové verzi zapojení motoru s různými otáčkami a využití ovládacích prvků a snímačů k optimalizované regulaci průtoku a teploty chladiva.

S ohledem na údržbu se doba provozu mezi výměnami oleje zdvojnásobila z 1500 na 3000 hodin*. K zajištění maximálního přínosu pro uživatele společnost Carrier Transicold dále jako první v Evropě opatřila jednotky Vector HE 19 velkým grafickým displejem. Tyto nové inovace znamenají nižší celkové náklady na vlastnictví a provoz pro provozovatele a současně nižší dopad na životní prostředí.

Nová jednotka Vector HE 19 ve verzích s jednou či více teplotami doplňuje řadu chladicích jednotek CITY společnosti Carrier Transicold, všech s certifikací PIEK, mezi něž patří:

  • Vector® 1950 MT City a Vector 1550 City se zcela elektrickým systémem E-DriveTM pro přívěsy,
  • Supra® 1250 City
  • Supra® CNG

Víceteplotní verze jednotky Vector HE 19 s certifikací PIEK je od 19. do 23. listopadu vystavena ve stánku 4J195 společnosti Carrier Transicold na veletrhu Solutrans 2019 v Lyonu.

Další informace o společnosti Carrier Transicold a jejích výrobcích a službách naleznete na stránkách www.carriertransicold.cs. Sledujte Carrier Transicold na Twitteru: @SmartColdChain.

O společnosti Carrier Transicold
Společnost Carrier Transicold pomáhá zlepšovat přepravu a zasílání nákladů vyžadujících řízenou teplotu díky kompletní řadě zařízení a služeb určených pro chladírenskou přepravu a přehled o studeném řetězci. Více než 45 let je společnost Carrier Transicold čelním výrobcem, který zákazníkům na celém světě dodává moderní, energeticky efektivní a ekologicky udržitelné kontejnerové chladicí systémy a generátorové soupravy, jednotky s pohonem od motoru vozidla i jednotky s vlastním vznětovým motorem a chladicí systémy pro přípojná vozidla. Společnost Carrier Transicold je součástí společnosti Carrier, čelního globálního poskytovatele technologií v oblastech vzduchotechniky, chlazení, požárního zabezpečení a automatizace budov. Další informace o společnosti Carrier Transicold a jejích výrobcích a službách naleznete na stránkách www.carriertransicold.cs. Sledujte Carrier Transicold na Twitteru: @SmartColdChain.

*Technický výsledek založený na srovnání modelů Vector 1950 a Vector HE 19.