Skip to main content
lens-graphic_c

Video's

Meer informatie over de innovatieve oplossingen van Carrier
carrier-video-screenshot-aquasnap-r-32_nl
AquaSnap® is beschikbaar met R-32 koudemiddel
Carrier AquaSnap® scroll-koelmachines zijn nu leverbaar met R-32 koudemiddel, dat de prestaties verbetert en de directe uitstoot van broeikasgassen tot 77% vermindert, vergeleken met het voorgaande programma dat R-410A koudemiddel gebruikte.
carrier-video-screenshot-smart-city
AquaForce® PUREtec™, in het centrum van de Smart City

De AquaForce PUREtec 61XWHZE-serie is een nieuwe generatie hogetemperatuur-warmtepompen die gebruik maakt van koudemiddel HFO R-1234ze met een lager aardopwarmingsvermogen (GWP) en die heet water levert tot maximaal 85 graden Celsius.

De AquaForce 61XWHZE warmtepompen kunnen zowel natuurlijke en afvalwarmtebronnen gebruiken voor het verzorgen van duurzame energieoplossingen voor diverse verwarmingstoepassingen. Door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen uit lucht, water en aarde bieden AquaForce 61XWHZE warmtepompen een meer duurzame energieoplossing aan Smart Cities.

carrier-innovation-puretec-logo
Carrier gaat de uitdaging aan van efficiëntie en klimaatverandering met de PUREtec™-serie
Vier jaar na de eerste installatie in Europa van een watergekoelde schroefkoelmachine op basis van HFO-koudemiddel zijn de Carrier AquaForce-koelmachines met PUREtec-koudemiddel in meer dan 500 projecten in de gehele regio geïnstalleerd voor meerdere toepassingen zoals industrieel, datacenters, stadsverwarming en gezondheidszorg. Voortbouwend op het succes is het assortiment producten die gebruikmaken van PUREtec-koudemiddel, uitgebreid van de Carrier AquaForce PUREtec 61XWHZE-serie met warmtepompen voor hoge temperatuur tot de AquaEdge 19DV-centrifugaalkoelmachines en nu dus de AquaForce Vision PUREtec 30KAVP-ZE premium luchtgekoelde schroefkoelmachine met variabel toerental en de AquaForce 30XBP-ZE luchtgekoelde vloeistofschroefkoelmachine met vast toerental.
carrier-video-screenshot-district-heating-hfo_c
Stadsverwarmingsproject in Zwitserland met PUREtec-koudemiddel
In 2015 heeft Carrier een nieuwe mijlpaal bereikt met het eerste stadsverwarmingsproject van Europa op basis van een water/water schroefpomp die gebruikmaakt van hydrofluoro-olefine (HFO). Experts van Carrier, Walter Meier, Energy8, Safe Host en Alpiq InTec leggen uit hoe het project de energie-efficiënte terugwinning van afvalwarmte uit een datacenter mogelijk maakt en deze hergebruikt om warmte te leveren voor een grote groep gebouwen, van kantoren tot wooncomplexen, en warm water voor 3.000 inwoners in het hele district.