Skip to main content
carrier-NL-cirulaire-economie-h

Circulaire economie

De kunst van een circulaire economie verstaat Carrier als geen ander!

Carrier loopt voorop op het gebied van circulaire economie als het gaat om klimaatbeheersing. Duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand en behoren tot onze kernwaarden. Onze kennis delen wij met onze partners en samen werken wij aan het verduurzamen van klimaatbeheersing. Dag in, dag uit!

circulaire economie
Circulariteit
In een circulaire economie bestaat geen afval meer. Dat komt doordat producten efficiënter worden ontworpen en materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Een materialenpaspoort zorgt er voor dat de cirkel weer gesloten kan worden en veel materialen het recycle-traject in kunnen dus er minder afval is en dus een schonere wereld. Een van de doelen van circulariteit.
Materialenpaspoort
Het materialenpaspoort wordt opgesteld met zoveel mogelijk grondstoffen die recyclebaar zijn en dus opnieuw als grondstof gebruikt kunnen worden. Het beste instrument om grondstoffen herkenbaar en (dus) efficiënt en breed herinzetbaar te maken is om elk product te voorzien van een materialenpaspoort. Hieronder een voorbeeld van het materialenpaspoort van onze koelmachine 30XWH:
30XWH 254-1762
carrier 30XWH-30XWHP water cooled chiller water sourced heat pump screw
  • 3069 kg
  • 3044,7 kg = 99,2%
  • Circulair produceren

   Duurzaamheidsdoelen Carrier Fabrieken

   • 1) verminderen water gebruik met 25% (gebaseerd op 2015)
   • 2) 100% implementatie van Global Best Watermanagement* in 2020
   • * o.a. hergebruik van laboratorium kweekwater, herwinnen regenwater, herwinnen condensaat van luchtbehandelingskasten, optimalisaties van koeltorensStaal
36,5%Koper
16,4%Gietijzer
36,5%Koudemiddel
4,8%Overigen
5,8%

carrier-NL-cirulaire-economie-Samenwerking
Samenwerking
Circulaire installaties maak je niet alleen, circulariteit is een kwestie van samenwerking. Carrier biedt circulaire samenwerkingen op basis van ‘gebruik’. Hierbij blijven wij eigenaar van een product en geven we garanties af via een service level agreement. De gebruiker betaalt alleen voor het gebruik en is totaal ontzorgd. Deze vorm van dienstverlening is erop gericht om een zo laag mogelijke Total Cost of Ownership te realiseren voor opdrachtgevers.
Ook de toenemende schaarste van grondstoffen en de hogere duurzaamheidseisen die aan installaties in gebouwen worden gesteld, spelen een steeds grotere rol voor gebouweigenaren in hun zoektocht naar de verduurzaming van vastgoed. Doordat Carrier als leverancier ook eigenaar te blijft van het product, kunnen grondstoffen na de contractperiode weer worden hergebruikt. Daarnaast kunnen we tijdens onderhoudsmomenten nieuwe en betere onderdelen leveren om de levensduur van producten te verbeteren.
commited-to-what-matters-video

Wilt u meer weten over onze materiaalpaspoorten, duurzame productieprocessen en Cooling as a Service (SaaS) mogelijkheden? Neem contact op met ons op.

Contact met ons