Skip to main content
carrier-case-study-vatican-sky-view_h

Cultureel erfgoed

Oplossingen van Carrier voor prestigieuze monumenten, historische gebouwen of kunstgalerieën worden niet alleen ontworpen om het erfgoed en de tentoongestelde stukken op discrete wijze te beschermen, maar ook om ervoor te zorgen dat bezoekers onder de best mogelijke omstandigheden de stukken kunnen waarderen en zichzelf kunnen vermaken.
carrier-application-cultural-3D-view_nl

Belangrijkste voordelen

carrier-icon-low-noise
Lage geluidsproductie
Carrier-units hebben speciale opties voor lage geluidsemissie zodat ze praktisch onopgemerkt blijven en tegemoetkomen aan de behoefte aan 'muisstille' geluidsniveaus.
carrier-icon-gauge-adaptability-load-variation
Nauwkeurig aan te passen aan belastingvariatie
Condities binnen gebouwen veranderen als gevolg van veel factoren, met inbegrip van het plaatselijke klimaat, het moment van de dag en het aantal bezoekers. Carrier-oplossingen die zijn uitgerust met nauwkeurige elektronische vermogensregelingen en motoren met variabel toerental, passen zich binnen enkele seconden aan belastingvariaties aan wat voor buitengewoon comfort zorgt en daarmee voor minimaal energieverbruik.
carrier-icon-indoor-air-quality
Kwaliteit van de binnenlucht
Carrier-oplossingen kunnen helpen om een uiterst geregeld microklimaat te handhaven, dat nodig is om de kunstwerken te beschermen door de temperatuur- en vochtigheidsniveaus te reguleren en te zorgen voor een optimale kwaliteit en snelheid van de luchtstroming.
carrier-icon-gauge-smart-energy-management
Slim energiebeheer
Werking in nachtmodus, tijdschema's en nauwkeurige regeling van vertrektemperatuur zijn belangrijke functies voor een koelings- of verwarmingsapparaat dat in een museum wordt gebruikt. Dankzij geavanceerde regelsystemen zoals Aquasmart® en Carrier® PlantCTRL™ kan het HVAC-systeem in zijn geheel worden geregeld en geoptimaliseerd voor maximaal comfort en minimaal energieverbruik. Bovendien ontwerpt, construeert en implementeert Carrier aangepaste TES-oplossingen (opslag van thermische energie) voor HVAC-systemen met een piekkoelingsvraag van > 500 kW. De TES-oplossing is 100% compatibel met slimme netwerken en reduceert het vermogen van de koelmachines met 30% tot 70%, stelt de koelproductie veilig en optimaliseert het comfort van de gebouwgebruikers.


Ontdek onze producten voor culturele locaties

Praktijkvoorbeeld

carrier-case-study-vatican-sky-view
Sixtijnse Kapel
carrier-case-study-raphael-rooms-banner_h
Rafaël-Zalen