Skip to main content
carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-indoor-air-quality_h carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-indoor-air-quality_sq

Carrier® en Barrisol® geavanceerde HVAC- plafondoplossingen

Uitstekend comfort en verbeterde kwaliteit van de binnenlucht


Photo: Architect KHR Arkitekter A/S. © Barrisol

carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-air-conditioning-system

De Carrier en Barrisol geavanceerde HVAC- plafondoplossingen zijn uitstekende voorzieningen voor comfort, welzijn en esthetiek. Carrier en Barrisol oplossingen, die zijn gebaseerd op de beproefde HVAC-ervaring van Carrier, leveren een unieke combinatie van een verbeterde binnenluchtkwaliteit voor een brede keur aan gebouwconfiguraties: kantoren, restaurants, hotels, sportcentra, industrie, gezondheidssector enz.

Meer informatie
carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-air-conditioning-1
HVAC- plafondoplossingen

Carrier en Barrisol HVAC- plafondoplossingen zijn een combinatie van spanplafonds en aircosystemen. In deze oplossingen zijn de technische onderdelen onzichtbaar dankzij het plafond. Zij zorgen voor een constante gelijkmatige temperatuur zonder tocht en met een hoogwaardig akoestisch comfort.
Binnenluchtkwaliteit: Barrisol Clim® met Carrier® producten voor een Klasse A+ binnenluchtkwaliteit, luchtverversing met hoog rendement en oplossingen die kunnen worden uitgebreid met UV-lampen voor de Barrisol Pure Clim® met Carrier producten.

carrier-barrisol-stretch-ceiling-and-air-conditioning-2
Modulaire HVAC-plafondoplossingen

Andere combinaties van Carrier en Barrisol bestaan uit modulaire plafondunits die de airco, het licht en het akoestisch comfort in de ruimte regelen.
De Barrisol Cloud Clim® met Carrier® producten past de luchtverspreiding automatisch aan de ingeblazen luchttemperatuur aan. De ventilatorconvector kan worden ingebouwd in een decoratief platform voorzien van luchtuitlaten aan de zijkant.

Compatibele Carrier producten met Carrier®
en Barrisol® HVAC- plafondoplossingen"

Luchtbehandelingskasten

Gekanaliseerde hydronische ventilatorconvectoren

De beschikbaarheid van producten kan verschillen per land


picto_indoor-air-quality-filaire

Kwaliteit van de binnenlucht


 • A+ klasse voor binnenluchtkwaliteit
 • Luchtverversing met hoog rendement
 • Het systeem kan worden uitgebreid met UV-lampen.

carrier-icon-high-efficiency

Hoge energie-efficiëntie


 • Hoog akoestisch comfort
 • Constante en gelijkmatige temperatuur
 • Geen tocht

picto-ventilation

Comfort


 • Hoog akoestisch comfort
 • Constante en gelijkmatige temperatuur
 • Geen tocht

carrier-icon-energy-savings-white

Ecologisch verantwoord


 • 100 % recycleerbare membranen en profielen.
 • Ecologisch verantwoorde en duurzame fabricageprocessen
 • Membranen van biologische herkomst

picto_aesthetics_filaire

Esthetisch


 • Alle technische onderdelen worden verborgen door het plafond.
 • Het systeem is 100 % aanpasbaar, inclusief verlichting, opdruk, akoestische prestaties.

FAQs

Carrier® en Barrisol® HVAC- plafondoplossingen worden ontworpen voor thermisch comfort en binnen luchtkwaliteit in alle soorten vertrekken.
Het verspreiden van warme of koude lucht komt tot stand door warmtespreiding via het Barrisol® membraan en door het inblazen van lucht langs de wanden van het vertrek.
De combinatie van warmte spijt één en het inblazen van lucht genereert een natuurlijke zeer langzaam circulerende beweging van de lucht in het vertrek.
Het systeem garandeert een perfecte menging van lucht en een gelijkmatige temperatuur in het hele vertrek zonder enig spoor van tocht.

Carrier® en Barrisol® HVAC-plafondoplossingen kunnen worden gecombineerd met gekanaliseerde Carrier ventilatorconvectoren, VRF- of luchtbehandelingskasten.

Carrier® en Barrisol® HVAC-plafondoplossingen zijn geschikt voor alle soorten toepassingen: hotelresorts, gezondheidsinstellingen, kantoorgebouwen, winkels en kleinhandelbedrijven maar ook voor woningen, sport- of recreatiezalen. Zij voorzien in de behoeften en beperkingen van zowel nieuwe gebouwen als verbouwingsprojecten.

Elke Carrier® en Barrisol® HVAC-plafondoplossing wordt specifiek ontworpen voor elk afzonderlijk project. Er wordt een specifieke technische ontwerpstudie uitgevoerd om te bepalen welk vermogen en debiet vereist zijn afhankelijk van de indeling van de ruimte.

Er gelden geen beperkingen. Carrier® producten voorzien van Barrisol Clim® worden specifiek ontworpen voor elk afzonderlijk project, ongeacht het oppervlak van de ruimte.

De eerste contactpersoon voor een verzoek om Carrier® en Barrisol® HVAC-plafondoplossingen is de gebruikelijke Carrier® contactpersoon voor verkoop en service.

Complete Carrier® en Barrisol® HVAC-plafondoplossingen hebben een garantie van 2 jaar op onderdelen en worden afgewerkt met een enkel Carrier® contact.

Carrier® en Barrisol® HVAC-plafondoplossingen zorgen voor een zeer hoog thermisch comfort dankzij hun werkwijze gebaseerd op een combinatie van de thermische capaciteiten van spanplafonds en de voordelen van de Carrier® ventilatorconvector.
Deze oplossing is ingedeeld in klasse A voor koeling en verwarming volgens ISO 7730.
Dankzij de zeer lage luchtsnelheden van de oplossing* en de gegarandeerde volledige luchtverversing van het totale volume is men verzekerd van een uitstekende binnenluchtkwaliteit
Voor een meer geavanceerde luchtbehandeling kunnen de Carrier® producten voorzien van Barrisol Clim® worden uitgerust met een luchtontsmettingsapparaat met UV-straling en worden in dat geval Carrier® producten voorzien van Pure Barrisol Clim® genoemd.


*Carrier® en Barrisol® HVAC-plafondoplossingen werken op een luchtstroomsnelheid van 0,05m/s voor Carrier® producten voorzien van Barrisol Clim® en van 0,11 m/s voor Carrier® producten voorzien van Barrisol Cloud Clim®.

Video's

carrier-and-barrisol-oslo-plads
Oslo Plads
carrier-and-barrisol-clinique-saint-jean
Clinique Saint Jean
carrier-woman-reading-document

Carrier® en Barrisol® geavanceerde HVAC- plafondoplossingen zijn een onderdeel van het Carrier programma voor gezonde gebouwen.

MEER INFORMATIE
Carrier® is een handelsmerk van Carrier Corporation. Barrisol® is een handelsmerk van Normalu S.A.
Alle andere hierin vermelde handelsmerken zijn gedeponeerd handelsmerken van de respectievelijke eigenaren.