Skip to main content

Carrier lanceert HAP v6, een belangrijke upgrade voor de ontwerpsoftware van HVAC-systemen

CHARLOTTE, N.C. -

In deze nieuwe versie wordt geavanceerde automatisering gecombineerd met een gestroomlijnde aanpasbare workflow.


Om te voorzien in de behoeften van HVAC ontwerpingenieurs, lanceert Carrier vandaag een nieuwe versie van het Analyseprogramma per uur (HAP), met piekbelasting en software voor energiemodellering. Carrier is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), de toonaangevende wereldwijde leverancier van gezonde, veilige, duurzame en intelligente gebouw- en koelketenoplossingen.

Om de vereiste tijd en inspanningen te beperken voor het ontwikkelen van hoogwaardige gebouwmodellen heeft HAP v6 een gestroomlijnde workflow met een uitgebreid scala van geavanceerde 3D functies voor gebouwmodellering in een compact ontwerp dat eenvoudig aan te leren en te gebruiken is.

"Gedurende het hele ontwikkelingsproces werkte Carrier direct samen met ingenieurs van ontwerpbedrijven gespecialiseerd in mechaniek, elektra en loodgieterswerk (MEP)", aldus Jim Pegues, Manager eDesign-softwareontwikkeling bij Carrier. "Sommige bedrijven gebruikten oudere versies van HAP en andere maakten gebruik van andere applicaties voor systeemontwerp. Wij concentreerden ons op de manieren waarop ingenieurs daadwerkelijk werken en luisterden naar wat zij wel en niet waardeerden met betrekking tot de huidige software."

In gesprekken met HVAC adviseurs, ontwerpers, aannemers en ingenieurs kwamen de voornaamste functies en de gewenste benadering voor HAP v6 naar voren. Er zijn nieuwe krachtige functies toegevoegd voor het grafisch definiëren van het bouwmodel. Een ingenieur maak een schets van de plattegronden van het gebouw om de grenzen van de ruimtes te definiëren en de software berekent automatisch de afmetingen en de oppervlakten.

HAP v6 beschikt over vele technische upgrades waarmee enkele dagen ingenieurswerk worden teruggebracht tot enkele uren voor het ontwikkelen van een bouwmodel. De software is compatibel met De berekeningstool EnergyPlus™ van het Amerikaanse Ministerie van Energie om geavanceerde systeemsimulaties mogelijk te maken. Het maakt gebruik van de ASHRAE berekeningsmethode van de warmtebalans om de fysische eigenschappen van het gebouw nauwkeuriger weer te geven.

Het heeft een wereldwijde weerbibliotheek van 7.400 weerstations. Bestaande eigenschappen voor het modelleren van de energieprestaties van moderne apparatuur en bedieningspanelen werden uitgebreid om gebouweigenaars te helpen beter te voldoen aan duurzaamheids- en milieu-eisen met betrekking tot broeikasgassen.

De meeste huidige gebruikers kunnen gratis omschakelen naar HAP v6 op hun eigen ritme en zolang als nodig is verder gaan met het gebruik van de huidige versie HAP v5. Voor informatie over de upgrade kunt u terecht op carrier.com/HAP of per e-mail aan [email protected].


middle-cib

Voor de nieuwe grafische workflow van de gebouwmodellering wordt gebruik gemaakt van "smart" schetstools waarmee u eenvoudig venster- en deuropeningen kunt slepen en plaatsen in buitenmuren.


cib-3d-rendering

Na het schetsen op plattegronden en het plaatsen van venster- en deuropeningen extrudeert HAP de 2D-schetsen in 3D-vorm om het gebouw weer te geven en controles uit te voeren.


cib-zoning-map

HAP v6 van Carrier heeft visuele, point-and-click eigenschappen om snel ruimtes te groeperen in de HVAC-regelingsgebieden.