Skip to main content

Carrier lanceert nieuwe serie AquaForce 30XF koelmachines voor datacenters

MONTLUEL, Frankrijk -


Carrier heeft een nieuwe serie krachtige koelmachines voor datacenters gelanceerd die ontworpen zijn om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te minimaliseren en de bedrijfskosten voor beheerders te verlagen.Deze Eurovent en AHRI gecertificeerde units zijn leverbaar met een vermogen van 400kW tot 2.100kW en zijn voorzien van beproefde Carrier schroefcompressoren met een efficiënte, betrouwbare werking en een lange levensduur. Carrier is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), de wereldwijde leider voor intelligente klimaat- en energieoplossingen.

Carriers nieuwe AquaForce 30XF luchtgekoelde schroefkoelmachines hebben een geïntegreerd waterzijdig vrije koeling systeem en frequentieregelaars, die in combinatie zorgen voor energiebesparingen tot 50% wanneer zij volledig werken op vrije koeling*.

De koelmachines zijn verkrijgbaar met het koudemiddel HFO R-1234ze(E) dat een ultralaag GWP-waarde heeft en hebben een uitstekende flexibiliteit in de vorm van een ultrasnelle herstart na een stroomuitval zodat en binnen twee minuten nadat de stroom is hersteld het koelvermogen weer 100% kan zijn. Op deze wijze blijft de koeling van kritieke servers behouden en worden de data beschermd.

De koelmachine kan werken in een breed gebied van de buitenluchttemperatuur, van -20 tot 55 C, en is dus geschikt voor gebruik in een koud, gematigd en warm klimaat. Het slimme monitoringssysteem van Carrier verzekert u van optimale efficiëntie en prestaties. De toerengeregelde ventilatoren zorgen voor nog meer energie-efficiëntie en ondersteunen een stille werking bij deellast.

De units zijn uitgerust met een dubbele voeding (400/230V of 400/400V) met elektronisch harmonisch filter voor betere prestaties. Het filter bewaakt en handhaaft automatisch de kwaliteit van de voeding om schade aan de elektrische componenten van de koelmachine te voorkomen en de efficiëntie van het hele systeem te verbeteren.

Het waterzijdig vrije koeling systeem is verkrijgbaar in een glycolvrije optie voor toepassingen die geen glycol kunnen gebruiken. Bij deze uitvoering hoeft alleen de koelmachine glycol te bevatten, zodat binnenunits zonder glycol kunnen werken en tot 15% compacter kunnen worden.

"De nieuwe AquaForce 30XF is speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge milieu-, efficiëntie- en betrouwbaarheidseisen van datacentertoepassingen en om te zorgen dat servers 24 uur per dag gekoeld worden", aldus Raffaele D'Alvise, Hoofd HVAC marketing en communicatie. "De koelmachine helpt datacentrumoperators binnen hun begroting te blijven en hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken door het energieverbruik en de CO2-voetafdruk te verminderen, maar met behoud van een uitstekende flexibiliteit en een langere levensduur."

De AquaForce 30XF maakt deel uit van Carriers uitgebreid assortiment koeloplossingen voor datacenters, zoals AquaSnap™ 30RBP luchtgekoelde scrollkoelmachines, AquaEdge™19DV watergekoelde centrifugaal koelmachines, AquaForce 61XWH-ZE watergekoelde warmtepompen, plus airconditioners voor computerruimten, luchtbehandelingskasten en ventilatorwanden, die allemaal worden ondersteund door Carrier's BluEdge™ levenscyclus, service en support voor optimale prestaties.

Deze innovatieve producten ondersteunen Carrier's doelstellingen voor 2030 met betrekking tot Milieu, Sociaal beleid en Governance (ESG) om klanten te helpen hun CO2-voetafdruk tegen 2030 met meer dan 1 gigaton te verminderen. Voor meer informatie kunt u terecht op 30XF.

*Gebaseerd op bedrijfscondities in Berlijn, Duitsland, waarbij rekening wordt gehouden met een werking van 90% van de bedrijfsuren in deellast en een volledige werking in vrije koeling.


carrier-30xf

Carriers nieuwe AquaForce 30XF luchtgekoelde schroefkoelmachines voor datacenters hebben een geïntegreerd waterzijdig vrije koeling systeem en toerengeregelde frequentieregelaars.